Napisali o LADE

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Je clanok objektivny? ;-)

Ano
8
21%
Nie
20
53%
Neviem
5
13%
Sponzorovany Skodovkou
1
3%
Sponzorovany Daciou
4
11%

Celkem hlasů: 38

FOMA

Re: Napisali o LADE

Příspěvek od FOMA »

No mně je to samozdřejmě jasný těch posledních 25let a opravdu je to tak, že mohla konkurovat snad pouze cennou....navíc zde by se dala rozvést sáhodlouhá diskuse o poměr: cena - užitná hodnota- bezppečnost- komfort-ergonomie atd.... to vše je zcela jasné. Nicméně přeci jen se píše rok 2017 a modelem Vesta a X-Ray Lada tento segment Lada znatelně opustila (zaplaťpánbůh). Já mám totiž v paměti stále "nostalgický večer" z května 1986, kdy rodiče dovezli z Brna (Lesné) 21061...a to bylo pánové něco :P ...sbíhal se snad celý panelák a že toto.. :shock: jak je to možné že jste prodali 120LS (1978)vždyť nebyla tak stará ..a že toto to je aspoň "auto"..všude jsme budili pozornost, člověk se to bál to nechat stát někde venku zejména přes noc. Trošinku to zastínil nástup modernizovaného modelu 2107 a očekávání Samary s převratným pohonem př. kol, ale i tak to bylo prostě něco auto stále to převyšovalo výbavou, komfortem a dynamikou i novější modely 2104-05 :P ....a tak to trvalo cca 3-4 roky. Pak se situace změnila a obrátila o 180stupňů....Lada se stala spíše terčem posměchu :evil:...a já na ní zrovna vyrůstal a získával čerstvé řidičské zkušenosti :) a hlavu plnou zážitků uložených v relativně čerstvé paměti doby nedávné. Naštěstí i tato doba je již pryč a my i Lada žijem dál :wink: Nejspíše atmosféra té doby a neoprávněný posměch Ladě, se kterou jsem stále žil (byť jako dítě) a která byla tak nějak vinou politiky "vržena přes palubu doby" a( zavržena)ve mně zanechaly o to větší pouto ke značce. Vždyť když Lada dělala auta, tak z MB vyjížděly motokáry....jejichž majitelé k Ladě vzhlíželi a velmi často záviděli 8) Bohužel pro majitele a zejména značku samotnou, zanedlouho začal vát silný "protivítr" trvající 25let...(tolik z okénka mé nostalgie zejména vůči značce :wink: ) ...o spoustě jiných věcí netřeba diskutovat, téma je o Ladě 8)
Pokud bude další Ladou Vesta (byť v té nejlepší výbavě a motorizaci) v době současné, tak je jasné že zadaleka nedosáhne úrovńového efektu 21061(1500s) z května 1986, ale i tak Ladu stále chci, prostě mně přirostla k srdci :) Dokonce i s řadou 110 si nakonec rozumíme :D
Lada 21061(1986) 1986-2008(198 000km) :cry:
Lada 21113(2001) 2008-2024(250 530km) :hrob: :|
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní 8)
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní :thumbleft:
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní :roll:

Lada = Levné A Dobré Auto
Georgius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgius »

No, s tím úrovňovým efektem si spolu s Orsim dovoluji nesouhlasit ;-). WOW efekt je stále značný.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
orsi

Příspěvek od orsi »

Georgius píše:No, s tím úrovňovým efektem si spolu s Orsim dovoluji nesouhlasit ;-). WOW efekt je stále značný.
Ted nevim na co reagujes :D s urovnovym efektem?
Orsi - Lada vesta ICE - bílá barva :)
FOMA

Příspěvek od FOMA »

Pokud WOW efekt bude značný, byť "nepřevýší" , tak i tak budu velice spokojený :D
Lada 21061(1986) 1986-2008(198 000km) :cry:
Lada 21113(2001) 2008-2024(250 530km) :hrob: :|
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní 8)
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní :thumbleft:
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní :roll:

Lada = Levné A Dobré Auto
stano112

Příspěvek od stano112 »

Foma-veľmi pekne si to napísal.Ja som síce v osemdesiatych rokoch ako dieťa nevyrastal na Lade,lebo otec mal doma dvoch Mosvičov :) ,ale tiež zhruba v 86-tom si krsný otec doniesol domov 1200-ku.No a keď som začiatkom devädesiatych rokov držal v ruke novučičký vodičak a on bol v tej dobe ťažký alkoholik :mrgreen: a potreboval šoféra,tak som si Lady užil nadmieru :)a práve vtedy sa vytvoril medzi namy(ja a Lada)vzťah,z ktorého už nešlo vycúvať :D .A práve on my v 98-ôsmom zohnal za pár šupov práve 1200-ku,moju prvú Ladu :) .Odvtedy sa to som mnou vezie stále :) .
Je síce pravda,že kúpov novej Lady nedosiahneš efekt z roku 1986,ale bol by si prekvapený,že koľko ľudí sa pristavý zo záujmom a neveriacky krúti očamy,že Lada dokáže vyrobiť moderné auto.A na moje prekvapenie sa pristavý aj dosť ľudí,ktorý majú už o súčasných Ladách čo-to naštudované a dokážu prekvapiť rôznymi otázkamy.
Na druhej strane je pravda,že aj vinou politiky sa niektorý ľudia nad majiteľmy Lád uškŕňajú :( .Zvlášť je komické,keď z 20-ročného passatu vystúpi mladý párik a začne sa škľabiť,že na čom sa vozím.Áno situácia sa otočila,kto sa nevozí v autách WV group,akoby neznamenal nič :D .
Ja som si však Ladu obľúbil,ostal som pri nej keď išla dolu "vodou" a ostam pri nej aj pri jej obrode :D .A čo si myslia ostatný,je my ukradnuté :D .
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)
uha2324

Příspěvek od uha2324 »

muj otec koupil modrou 2103 s cervenym interierem v roce 1973 a wow efekt byl takovy ze jsme s autem nemohli pomalu ani vyjet z garaze. kdyz otec zastavil na namesti, okamzite se auto ztratilo v hloucku lidi kteri auto okukovali, zkouseli jak pruzi atd.. a na silnicich tehdy bylo tezke potkat neco co by autu alespon trochu konkurovalo, takze jsme neustale predjizdeli v levem pruhu. dnes v nasi konzumni dobe uz tezko nejake auto vyvola takovy zajem lidi.
skoda ze v dnesni dobe uz je Lada skoro neznamy pojem. chybi ji silny monopol za zady a marketing, dnes si uz lidi pomalu ani nekoupi kalhoty pokud nejsou od zname, tudiz dobre propagovane znacky, natoz auto.
3xVAZ 2103
s Ladou na vecne casy!
Liftback

Příspěvek od Liftback »

Ikona ako ste ju nevideli: Šialené úpravy Lady 4x4

https://autobild.cas.sk/clanok/214742/i ... -lady-4x4/
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
mirozv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirozv »

Liftback píše:Ikona ako ste ju nevideli: Šialené úpravy Lady 4x4

https://autobild.cas.sk/clanok/214742/i ... -lady-4x4/
Šialený titulok :weedman:
LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť.
LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013
LADA 2112 6.9.2013-
LADA 21214 23.4.2016-

Obrázek

Obrázek
Liftback

Příspěvek od Liftback »

http://auto.hnonline.sk/novinky/1063188 ... trossle_cp

Na záver v teste spomenuli, že Lada Vesta je tak trochu "klamár". "Na začiatku sa auto tvári ako príjemný, moderný sedan, ale pri dlhšej jazde postupne odhaľuje svoje skryté nedostatky," dodávajú. :shock:
ALE AKÉ?!?, napísať to už akosi zabudli, klamári :mrgreen:

Makar

Příspěvek od Makar »

Nemci v skutočnosti nadávali na Nemcov a nie na Ladu, pretože tú robotizovanú prevodovku vyvíjala nemecká firma ZTE :wink:
Strach Nemcov je ale pochopiteľný, veď čím viacej sa darí Francúzom, Kórejcom, Dácii a podobne, tým menej ľudí kupuje ich predražené
autá. A ešte aj Lada si dovolí dovážať do Nemecka autá, tak to ich riadne serie :mrgreen:
Moja Ruska - Lada Vesta Luxe tmavošedá metalíza 608-Pluton, r.v. 2017
Ruská hudba pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!BAClaWd9bETy/ruska-hud ... a-vesta-7z
Rozprávky pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!MGcuJ8chUXGp/rozpravky ... esta-sk-7z
Moja Lada Vesta a doplnky https://feromakar.rajce.idnes.cz/Moja_Lada_Vesta_2019
Georgius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgius »

Koukal jsem na origoš článek a myslím, že myšlenka je taková, že s robotem to není ono a ještě je to drahé, ale taky to tam člověk pomalu musí hledat mezi řádky ...
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
orsi

Příspěvek od orsi »

No jako antičlánek dobrý...jen se mi opět potvrdilo že si tady ať už ČR/SK nepustí nic co by jim nabouralo svým způsobem monopol.....asi sem rusofil nebo co já vím, ale hledání mezi řádky...kdo to z dnešních lidí dělá....mě to ale přišlo z originálu taky tak nějak že za moc ten robot je zbytečný za moc peněz, ale manuál je OK nicméně to vyznělo tak že je celkově Vesta na tom špatně po delší době...což je nesmysl (aspoň za mě s nájezdem prozatím cca 2400km).
Jinak rencky a dacie byli vždy sppíše synonem pro levné auta...pamatuju jak přicházeli thalie byli za nejakých 100 000,- fungl nové v základu, a poruchovost v podstatě každý tušil ale odpověď byla co bys za ty prachy chtěl :D a srovnání cayen vs niva mě pobavilo :D to je jako Rapid / E classe - oboje může být v sedanu a bílé barvě toť společné rysy :D
mirozv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirozv »

LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť.
LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013
LADA 2112 6.9.2013-
LADA 21214 23.4.2016-

Obrázek

Obrázek
Liftback

Příspěvek od Liftback »

Doviezlo sa minimum robotov, veľa redaktorkov vo Veste nesedelo ani ju z dialky nevidelo. Vadí im o 25L menší kufor :mrgreen:
Ale prejdime si všetky hodnotenia vážený, majitelia sa môžu pridať. Nechcem ortodoxne obhajovať ale zaujatosť k Lade je tu cítiť.
Lada-Vesta2.jpg
Karoséria: Navrhoval ju dokonca človek z Volva, niet o čom, ak by tam bol znak mercedesu tak juuuuj aké pekné?! Kvalita pri modeloch Vesty výrazne stúpla.
Pohon: Neviem ako testovali, a pri koľkých km, automatom ešte nejazdí aspoň u nás na slovensku veľa ľudí, motor sa samozrejme musí dobre zabehnúť.
Jazdná dynamika: Pri automate radenie bude samozrejme iné. Rozdiel je testovať v zime v lete, s akými pneu.. hm...viete, že testy pneu z nemecka boli už pár krát sfalšované pre isté značky, v tichosti sa to prešlo s privretými očami ututlalo :)
Multimédiá: Má to skoro všetko, chcel by som vidieť čo má Rapidka alebo nová Fabka v tejto cene, žiadne asistenčné systémy? Už moja Granta má tak o čom to melú klamári.. Mám aj Bluetooth a ssd/usb v ice verzii, normálnemu človeku to stačí.
Komfort: Tu asi nevedeli veľmi čo napísať, ale určite je to lepšie ako v dacii alebo fabke.. napíšu majitelia, vadí že sú sedadlé mäkké? Ale hlavne že nenápísali že vyhrievané, to radšej utajili že?
Náklady: O čom to točia aké náklady? Každé vozidlo v záruke má povinné ročné prehliadky či je to Kia Škoda alebo Lada.. pečiatka sa musí zaplatiť a vozidlo aspoň raz ročne skontrolovať. Aj pri dacii som čakal v bazároch nižie ceny opak je pravdou

Veľmi sa snažia ľudí presvedčiť aby to nekupovali, normálne tu vidím paniku v eu na stránkach automagazínov, to ešte neprišlo Kombi, začnú Ladu asi upaľovať :roll:

orsi

Příspěvek od orsi »

No to bude teprve panika pri vstupem kombiku :D uz redr si chystaji pudu....stylem jestli to bude stejne jako sedan stoji to za ho*vno atd :D je to docela ubohe jak se snazi ladu shazovat pritom byt tam znak w nebo skoda tak je to nejprodavanejsi auto roku :D
Edit.: sem se neudrzel uz...protoze ty blafy co tam sou tak sou docela nesmysl a fakt me to docela stve...mam vestu jako 1auto v rodine a myslim si ze dostacuje, navic za sebe vim ze mlada rodina s normalnim platem malokdy da dokupy pulmega aby si mohla vybirat proto jsme taky resili vestu, ktera prosla vyberovym rizenim od p301,elysky, tipa nebo rapidu/octavky,i20,i30...vse sem si pred koupi obesel a projel...ale motorizace/vybava/komfprt a svetla vyska vyhovuje nejvic u lady :)jediny nedostatek pro eu trh_ruska znacka/servisni sít...jinak nedovedu si predstavit ty pokrytce kdyby tam byl jiny znak :D
Naposledy upravil(a) orsi dne sob lis 18, 2017 10:40, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“