do prevodovky 140? jako jen 140? to je vazelina ne? prave hustsi do do diferaku a ne do prevodovky, v diferaku potrebujes poradny film, v prevodovce Ti to zvedne spotrebu a u 140 bych pochyboval, ze vubec zaradis, uz 90 v zime je pro prevodovku docela likvidacni
olej rozhoduje, jestli neco vydrzi klidne i desetinasobek, je to proste zaklad, diky prisade LM mi normalne fungoval diferak pres 100km bez oleje

, mozna ji zase pro jistotu dam do redukcky i diferaku - pro jistotu, ted uz ji mam jen v prednim difu, tam mam 80W90H napul s 85W140H, dnes jsem tam dodaval decku, ale ta napln uz ma 31tis. km, takze pred cestou budu menit, tim teda nemyslim nejakou jarni projizdku po UA nebo po Madarsku

No nevim, jestli by ta LM prisada byla dobra do samosvoru, aby neomezovala jeho funkci, protoze v hlavni prevodovce s ni proste synchrony klouzaly moc...
V redukcce a v prednim difu s ni nic nepokazim a klidne ji dam i do velmi kvalitniho oleje, do hlavni prevodovky v zadnem pripade a do samosvoru fakt nevim, ale ten Castrol je pro samosvory, tak to asi necham na nem...
A s tema olejema, jakto, ze jsou lidi, kteri dostali favo motor do stavu na GO po necelych 100tis. km a ja na pravidelne meneny mogul extreme najezdil pres 300tis. km a motor stale ve velmi dobre kondici, maximalka na rovince klesla ze 182kmh na 176kmh dle GPS a to muze byt i serizenim... Nikdo mi nevymluvi, ze olejem se tomu da velmi pomoct, ale taky poradne pokazit, do motoru u nivy se mi velmi zamlouva ten repsol 15W50, jak jsem daval odkaz. Muzes zkusit do motoru nalejt treba M6AD a to radim vsem, kteri rikaji, ze na oleji nezalezi, alespon budou mit zkusenost

Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet