Cyklisté
Moderátor: Moderátoři
Teď jsem trochu znejistěl a šel jsem kouknout na řetěz a kola . Měl jsem zato že je to jak u Lady dokud se něco nepokazí (nepřetrhne) tak se to nemění a tady čtu že měněj nějaké kazety (to je to vícekolečko vzadu?) a řetěz skoro ročně . Měnil jsem zatím jen šlapku kde se rosypalo a zaseklo ložisko , protože někdo ten konusový šroub dal obráceně .
Horáka mám čtvrtý rok a koukaje se na zuby nezdá se že by utrpěly nějakou větší újmu . Řetěz asi vytahaný nepoznám , nemám ho z čím porovnat . Do kopců a terénu jsem začal jezdit až letos . Litoměřice jsou pro kolo ideálně umístěné . Na jednom konci města začínají samé roviny na druhé se ihned za mým domem zvedají kopce . A že tady nějaké kopečky jsou (úpatí Českého středohoří Milešovka , Lovoš atd..) . Navíc podél Labe vede krásná cyklostezka . Na ten Dlouhý Vrch se jede téměř pořád převod 1:1 a místy by to chtělo redukci . Stejně jsem dvakrát kousek strkal .
Horáka mám čtvrtý rok a koukaje se na zuby nezdá se že by utrpěly nějakou větší újmu . Řetěz asi vytahaný nepoznám , nemám ho z čím porovnat . Do kopců a terénu jsem začal jezdit až letos . Litoměřice jsou pro kolo ideálně umístěné . Na jednom konci města začínají samé roviny na druhé se ihned za mým domem zvedají kopce . A že tady nějaké kopečky jsou (úpatí Českého středohoří Milešovka , Lovoš atd..) . Navíc podél Labe vede krásná cyklostezka . Na ten Dlouhý Vrch se jede téměř pořád převod 1:1 a místy by to chtělo redukci . Stejně jsem dvakrát kousek strkal .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Já jen do mírnýho, teda, ale dělám to taky. Teď jsem začal jezdit o malinko víc a učím se znova používat kvaltyplavec píše:Tak to seš opravdu silákKoko Loko píše: ale je fakt, že většinou tahám poslední dvě maláA na poslední malé kolečko se i rozjíždíš do kopce?

Už se to pomalinku mění. V úterý se chystám zase do práce na kole a jestli včas vypadnu, trošku se projedu po okolí Plzně

Saša - obráceně proti tomu jak tam má být, nebo obráceně obráceně? Já teda mám na jedný straně obrácenej závit ... ale aha, to nemáš na mysli, píšeš o ložisku ... ale mazat to nebudu, třeba to někoho trkne

Vytahanej řetěz potkáš lehko - dáš na velkej tác vpředu, napneš, a řetěz by měl sedět na zubech tak, že pod ním nebude prosvítat světlo. Aspoň teda ten můj na tom byl přesně naopak, držel na špičkách - ale cvakalo to vzadu, hlavně na těžší kvalty, protože tam je málo zubů v záběru a nepřesnost je hodně znát.
Jinak jak psal ger - je na to šablona, asi na 10 zubů, měla by se dát na napnutej řetěz lehko nasadit.
Jinak na Tachovsku jsou krpále taky, málo lidí a spousta cestiček, luk, lesů a stezek. Na kolo hotovej ráj. Místní ale kopce moc neradi, takže z Planý na Výškov a Michálky a Konstantinky se moc nejezdí. Spíš sem tam "lufťáci", ale není jich moc - za den v létě potkáš možná dvoje

Strkání je pod mou důstojnost, leč přiznávám, že tím pádem má důstojnost už taky dostala párkrát na frak

Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Křečík Barbuška
Poznáš, na posuvce nastavíš 132mm, hroty zasuneš mězi články a natáhneš, 133mm je mez opotřebení ... již jsem měl i přes 134Saša píše:Řetěz asi vytahaný nepoznám

K těm mým posledním dvoum kolečkám, samozřejmě po rovině či v mírném kopci, pokud tedy rozpadajícíse kyčel dovolí. Tento rok jsem dával nové kliky a největší převodník z 44 zubů povýšil na 48, zcela logicky, se nejfrekventovanější kolečka přesunuli o dvě výše.
Jo, a dneska jsem se na hodinu utrhl na kolo, bylo to báječné. Sice trošku chlad, ale nádherné scenérie sluncem zalitých různobarevných listnáčů odrážejícíse v hladinách rybníků, sklizená pole ... . Jen ta přicházející zima mne irituje. Tachometr se dnes zastavil na 855km, smutné.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Já mám velkej tác 52 
U tej kazety asi dost záleží, z čeho je kazeta a z čeho řetěz, protože u mě ten o 3 články vytáhlejší řetěz s kazetou neudělal vůbec nic.
Dneska bylo fakt krásně, ale já česal jablka. Příští sobotu jdou do lisu a zavařím si mošt. Plzeňský hypermarkety mi přestaly vést Lineu Nivnice ve skle, Jupí mi nejede a jablek mám dost, tož ...
Flašky od vína už skladuju pár let, takže materiál by snad i byl, ségry tchán má prý v záloze i demijóny
Dneska mi ale došly pytle. Měl jsem už jen dva - jablek je letos tolik, že z jednoho stromu to vychází tak určitě na 2 cca 60kg pytle.
Druhej strom rozdávám po košíku v práci, jsou to krásný červený dobrý jablka.
Stromy jsem jen v únoru zlehka ostříhal, nebyly stříkaný tak možná 20 let, takže dokonalý BIO.
Říká se, že čím blbější sedlák, tím větší úroda. Evidentně jsem mimořádný blb

U tej kazety asi dost záleží, z čeho je kazeta a z čeho řetěz, protože u mě ten o 3 články vytáhlejší řetěz s kazetou neudělal vůbec nic.
Dneska bylo fakt krásně, ale já česal jablka. Příští sobotu jdou do lisu a zavařím si mošt. Plzeňský hypermarkety mi přestaly vést Lineu Nivnice ve skle, Jupí mi nejede a jablek mám dost, tož ...
Flašky od vína už skladuju pár let, takže materiál by snad i byl, ségry tchán má prý v záloze i demijóny

Dneska mi ale došly pytle. Měl jsem už jen dva - jablek je letos tolik, že z jednoho stromu to vychází tak určitě na 2 cca 60kg pytle.
Druhej strom rozdávám po košíku v práci, jsou to krásný červený dobrý jablka.
Stromy jsem jen v únoru zlehka ostříhal, nebyly stříkaný tak možná 20 let, takže dokonalý BIO.
Říká se, že čím blbější sedlák, tím větší úroda. Evidentně jsem mimořádný blb

- ger007
- Kontaktovat uživatele:
to asi myslis "pílu" tj to co je pri strede ten mam 56 zubovy menil som to po 30 000kmdmatej píše:Já mám velkej tác 52
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

детские игрушки
LADA !

детские игрушки
Písek jsem dnes nechal svému osudu a hurá ven . Z okna to vypadalo na "pařák" ale jak psal K.L. bylo i přes úplné slunečno trochu chladno . Ale i tak jsem přidal dalších 46 km .
Mne přímo děsí . Zvykl jsem si tento rok na nějaký ten pohyb a shodil 16 kg a tedˇ budu akorát koukat z ona jak padá voda nebo to bílé svinstvo . Brrr .Koko Loko píše:Jen ta přicházející zima mne irituje.
Tak to delas chybu!Saša píše:Mne přímo děsí . Zvykl jsem si tento rok na nějaký ten pohyb a shodil 16 kg a tedˇ budu akorát koukat z ona jak padá voda nebo to bílé svinstvo . Brrr .
Kolo je idealni dopravni prostredek na zasnezenych a ,zejmena , rozmocenych silnicich.
Ve meste/na periferii, samozrejme.
A takova zimni cykloturistika po horach (nesmi byt cvachtanice - musi byt alespon -2°) je genialni vec. Zadny hmyz, zadne blato, perfektni scenerie a k tomu povetsine stezka jenom pro tebe ...
Z prakticke stranky velice doporucuju si v zime vyhlednout nejake prirodni kluziste a naucit se jezdit s kolem po lede.
Pro nezkuseneho to znit prekvapive - no kolo je na kluzke plose v porovnani s pesi-busem vyrazne stabilnejsi/bezpecnejsi.
Clovek ma totiz k dispozici minimalner 3 stycne body - 2 kola a jednu nohu v pripade smyku ...
Kolo je totiz dostatocne lehke na vyuziti jako "prodlouzeni" lidskeho tela.
Samozrejme, na kluzke plose je nevyhnutelne mit nize sedlo - tak aby bylo mozno stat obema nohama celou plochou na zemi a zaroven sedet s rezervou v sedle

21044i, 1999-2010 :(
Ideální je sedlo uříznout úplně. Kolo pak bude i značně odlehčenominosk píše:Samozrejme, na kluzke plose je nevyhnutelne mit nize sedlo - tak aby bylo mozno stat obema nohama celou plochou na zemi a zaroven sedet s rezervou v sedle

Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch

minosk píše:Tak to delas chybu!Saša píše:Mne přímo děsí . Zvykl jsem si tento rok na nějaký ten pohyb a shodil 16 kg a tedˇ budu akorát koukat z ona jak padá voda nebo to bílé svinstvo . Brrr .
Kolo je idealni dopravni prostredek na zasnezenych a ,zejmena , rozmocenych silnicich.
Ve meste/na periferii, samozrejme.
A takova zimni cykloturistika po horach (nesmi byt cvachtanice - musi byt alespon -2°) je genialni vec. Zadny hmyz, zadne blato, perfektni scenerie a k tomu povetsine stezka jenom pro tebe ...
Z prakticke stranky velice doporucuju si v zime vyhlednout nejake prirodni kluziste a naucit se jezdit s kolem po lede.
Pro nezkuseneho to znit prekvapive - no kolo je na kluzke plose v porovnani s pesi-busem vyrazne stabilnejsi/bezpecnejsi.
Clovek ma totiz k dispozici minimalner 3 stycne body - 2 kola a jednu nohu v pripade smyku ...
Kolo je totiz dostatocne lehke na vyuziti jako "prodlouzeni" lidskeho tela.
Samozrejme, na kluzke plose je nevyhnutelne mit nize sedlo - tak aby bylo mozno stat obema nohama celou plochou na zemi a zaroven sedet s rezervou v sedle
svata pravda na LEDě je to mazecc

- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je pěkné, to Ti chválímger007 píše:to asi myslis "pílu" tj to co je pri strede ten mam 56 zubovy menil som to po 30 000kmdmatej píše:Já mám velkej tác 52

Pokud bude sníh, je kolo parádní věc! Mimochodem, už jsem si pořídil jedno to drahé tričko a uznávám, že to není špatná věc (krom toho, že si v tom připadám jak teplej). A mám objednaný klasický pláště Rubena Sprint 630x32 (27x1,25), ale obuju je asi až jednou píchnu

A je čas na dotažení vůlí a centrování, ale není na to čas

Dnes jsem jel na kole z nutnosti . Včera jsem zjistil že mám na autě týden propadlou STK .
Tak kolo zazimováno.Povolený lanka a otočeno kolama nahoru. A ještě mi stihla zamrznout limonáda v lahvi
. Jsem si myslel že ještě jednou letos pojedu, ale už to nevyšlo. Tak tedy až příští rok.

Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m

- Křečík Barbuška
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Zazimovaný kolo, hmmm, tak takovej luxus to moje nezažilo. Nikdy nevim, kdy je poslední jízda, no a pak už je jaro, takže namažu, zkontroluju a jedu 

Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever
►Stodolní II◄
Estonian-czech crazy night
Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Tři sestry <|||> Ladagang
°Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás 
Chatka 12 forever

Osa Klatovy-Plzeň-Brno

Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?

- ger007
- Kontaktovat uživatele:
je dobre vypustit trocha z kolies, ja napriklad tlakujem kola na 8atm a aby nezredli duse je dobre ich stiahnut na 1atm, zvysi sa tym zivotnost dusi
Be better, not second best
LADA !

детские игрушки
LADA !

детские игрушки