Moderátor: Moderátoři
me se to nikdy nestalo,protože jsem všechny anteny navrtal do strechy.ale par lidí co oní přišly znam.když nechceš vrtat,tak se delají i takove železne klemy,třeba na víko kufru,nebo na dveře,na nakladaky na zrcatka,a tak ruzněHonza 21061 píše:Tomik: Stalo se Ti to už někdy?Chystám se taky vybavit CB a sázím právě na magnetku.
Ale při jízdách ve městě ji stejně asi nebudu používat, tak by se to nemělo stát...
,tak opatrne na lak,at si ho nepoškrabeš,to se stava hnedHonza 21061 píše:Pořídím magnetku. Když ji budu schovávat, tak by to mělo být OK a ve městě s tím jezdit stejně nebudu, tak snad nehrozí, že by mi to někdo utrhl z kabelu v koloně a tak. Stejně ani tu stanici nebudu montovat do auta napevno, tak to vždycky po jízdě sbalím a vezmu domů.
předelavaní neni nikterak složite.jenom musíš mít doma napajecí zdroj nebo baterku,s napětím nejlepe 13,8v a antenu.budto na strese na baraku zakladnovou,ktera ma kolem 7 metru,a nebo za oknem antenu ktera se dava na auta.ale ta zakladnova ma fak drsnej příjemmeda.pu píše:A poradi mi nekdo jak je to s tim predelavanim auto - domu??
Lepsi dosah??? To snad nemyslis vazne PMR ma vykon 0,5W oproti CB se 4W. Mam PMR uz nekolik let a dosah hrozne zalezi na pocasi a tom kde se nachazis.Ve meste dosah max 500m a ve volnym prostranstvi, pri prime viditelnosti cca 3km. Jinak prakticka zkouska v aute: Dokud jsme na sebe videli v pohode, kdyz jsme byli od sebe cca 500m a skoval se v zatece za les nebo za horizont, chrceni a prd jsi slysel.K te superfunkci vox... je uplne na picu, protoze kdyz das citlivost naplno tak ti ji sepne i zvuk motoru na volnobeh.Kdyz ji das na stred spina ti ji vetsi otacky nez volnobeh, coz se v aute deje dost casto kdyz s nim jedes ze??? Kdyz ji das na min. musis do toho pisknout nebo zarvat aby se to seplo... A pochybuju ze budes jezdit porad jak retard se sluchatkem v uchu a mikrofonem u pusy, bez ihledu na bezpecnost provozu potom kdyz slysis jenom jednim uchem. No a co se tyka zabudovani na pevno, je to na 6V takze menic a hoooodne dobry odruseni jinak ti v tom bude piskat od ruseni od motoru (vyzkouseno)! A uplne nakonec... Japonec... Mam Hoffera z roku snad 2000 a kvalitou se neda srovnat s dnesnima PMR stejne cenove relace.Kdyz jsem slysel tedka novyho Hoffera... to je hruza, strasne to zkresluje hlas (mluvis jak smoula ale permanentne)!!! Jo a zajdes za roh ulice a konec... Delaji cim dal tim vetsi shity.Nad CB vazne uvazuju a jakmile budou penize navic jdu do nej, za 2000-2500,- se da poridit cela sada, stacka+mic+antenaAcibuk píše:Pokud chces trosku lepsi dosah za stejne penize, muzes zakoupit za tisicovku nejake dve vysilacky na vyssi frekvenci, ktere se prodavaji v hypermarketech
DNT Formel 1 je velmi dobrá stanice. Zvlášť při srovnání velikost/cena/kvalita bych řekl, že má asi tak 10 * Ještě bych uvažoval o stanici Elix Giant. Ta je velmi dobrá. Ještě o třídu výš než Formel 1. Taky je ale dražší. Dá se i rozšířit až na 240 kanálu (nepovolená úprava). Anténu mám taky magnetickou. Je to 5/8 American CB a jsem s ní naprosto spokojen.plavec píše:Jo CB už mám je to Formel1 a magnetka Sirio 145cm dlouhá
Ještě k té magnetce. Kdo má CB, jistě zná expedice, a tak se mi jednou jedna dovolala a příjem jsem měl celkem dobrej, jen vysílání bylo horší.Když jsem se jim ozval, tak mi řekli že slyší jen nějaký hodně slaboučký snad šum.Hurikán píše:Anténu mám taky magnetickou. Je to 5/8 American CB a jsem s ní naprosto spokojen
Jistě expedice! Jak bych mohl neznat.plavec píše:Kdo má CB, jistě zná expedice, a tak se mi jednou jedna dovolala a příjem jsem měl celkem dobrej, jen vysílání bylo horší.Když jsem se jim ozval, tak mi řekli že slyší jen nějaký hodně slaboučký snad šum.
Mě se dovolali z Norska (expedice nordkapp), ale já jim ne, asi právě kvůli té magnetce.Jinak od hranic se Slovenskem(teď si nevzpomenu jak se to tam jmenovalo) až skoro k Jihlavě, to jsem upaloval po D1 a signál jsem měl dost dlouho, nato že bylo děsný počasí- pršelo a obloha úplně černá. Na ty velký dálky už to info dost špatně prochází, zvlášť o víkendu, když je rušnej provoz na některých kanálech.Hurikán píše:Jistě expedice! Jak bych mohl neznat.plavec píše:Kdo má CB, jistě zná expedice, a tak se mi jednou jedna dovolala a příjem jsem měl celkem dobrej, jen vysílání bylo horší.Když jsem se jim ozval, tak mi řekli že slyší jen nějaký hodně slaboučký snad šum.Mag. anténa má právě i tu velkou výhodu, že je mobilní a člověk si ji může vzít kam potřebuje. Přes redukci BNC/PL se dá napojit i na ruční vysílačku místo "pendreku" a tím podstatně zvýšit dosah stanice.
A když už tu byla řeč o expedicích, tak můj rekord je spojení z Vysočiny na Praděd, kde byla expedice. Já měl na vysočině jen ručku s pendrekem a signál byl oběma směry někde okolo 7-mi. To už je ale OT.