Dobijeni(hodne velka zaludnost)
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
For Mirel 999 a KokoLoko , tak teď jsem ochoten se podepsat pod ten mezizávitový zkrat - pokud ovšem byly splněny následující podmínky:
a) oba jste měřili rotor z alespoň přiblížně stejného alternátoru (oba s polovodičovým nebo oba s reléovým regulátorem)
b) oba jste použili stejnou (a správnou) měřící metodu - tedy buď miliohmmetrem nebo V-A metodou s voltmetrem až za ampérmetrem (směrem k rotoru).
Při měření univerzálním přístrojem může při měření malých odporů vzniknout chyba řádu desítek procent (ale předpokládám ,že to oba víte) .
a) oba jste měřili rotor z alespoň přiblížně stejného alternátoru (oba s polovodičovým nebo oba s reléovým regulátorem)
b) oba jste použili stejnou (a správnou) měřící metodu - tedy buď miliohmmetrem nebo V-A metodou s voltmetrem až za ampérmetrem (směrem k rotoru).
Při měření univerzálním přístrojem může při měření malých odporů vzniknout chyba řádu desítek procent (ale předpokládám ,že to oba víte) .
Prominte,ze jsem neodpovidal,byl dlouhodoby vypadek internetu a jeste k tomu behani po doktorech.Jinak alternator jsem tam daval novy,tedy starsi,udajne funkcni.Byl jsem pro nej ve Zderazy a potkal jsem tam Jelena.Alternator funkcni,sice jsem byl jeste pro jeden,ale to je vec druha.U tamtoho nebyly uhliky nicmoc.Jinak nad tim porad premyslim a myslim,ze odesla baterka.Sice jsem to nemeril pod zatezi to dobijeni,ale kdyz to dobijeni dam na baterku,tak se to nekde ztrati a uz nedobiji.Je to divne.Musim zkusit jinou baterku a tuto zase jinde.Protoze podle me je kravina to,ze to muze byt nekde v pojistkovce nebo v palubce,kdyz to normal budi po zapnuti klicku.Ja musim hledat zavadu mezi altikem a akumulatorem.Pokud budi ze predu,tak tam nic resit nemusim.Jelikoz je auto na chalupe a tam pojedu v patek,tak zatim budu zjistovat,abych mel pres vikend co zkouset.
Jinak s tim alternatorem ze Zderazy to je tak,ze jsem si tam v patek pro nej jel a tam jsem potkal Jelena.Prijel jsem domu,nandal altik a porad nedobijel,tak jsem si myslel,ze je taky KO,tak jsem si rikal,ze ho pojedu vymenit.V sobotu jsem ho jel vymenit a porad to nedobijelo,ale na tomto je nadherny regulator(uhliky),coz me potesilo.No a ted zkousim dalsi moznosti.Tak snad uz to dam o vikendu do hromady.
Jinak s tim alternatorem ze Zderazy to je tak,ze jsem si tam v patek pro nej jel a tam jsem potkal Jelena.Prijel jsem domu,nandal altik a porad nedobijel,tak jsem si myslel,ze je taky KO,tak jsem si rikal,ze ho pojedu vymenit.V sobotu jsem ho jel vymenit a porad to nedobijelo,ale na tomto je nadherny regulator(uhliky),coz me potesilo.No a ted zkousim dalsi moznosti.Tak snad uz to dam o vikendu do hromady.
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
poistka č.9
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Takze jsem to zase dneska resil cely den a nic.Meril jsem napeti pri zatizeni.Bez zatizeni cca13,9 a s zatizenim to spadlo na 9V.Ani pri zvyenych otackach se to nezvedlo.Zatezoval jsem to zarovkou H4.Uz nevim.Porad ruzdne kompletuju a promeruju altiky a porad nic.Vsechno ok,co se tyce buzeni,kostra,plus,didy dobry,vsechny rotory cca 4ohm,statory cca 1,9ohm.Tak radte,moc se tady neukazu jsem na chalupe,takze jsem tu jednou za cas.Diky moc za vsechny rady.