Ó, Marku, zkušenosti kolegů tady jsou jiné. Pokud si dobře vzpomínám, tak Tavri už s tím měl problém a dával sem foto katu, který spíše připomínal dalekohled (byl průchozí). A to, soudě podle roku výroby byl ještě stejný jako mám já, tedy originál GM a nebyl tedy vyroben sovětskými soudruhy. Raději ho ponechám tam, co je, vždyť mám čerstvě po technické.Marek píše:Nicméně životnosti KATu se opravdu bát nemusíte.
Katalyzátor na 21073
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam na nive nabehane nieco menej ako 30tkm a uz som zakuril 2 katalyzatory. POvodny sa odlepil od steny, neni zalepeny, ale sudruzi v madarsku usudili ze mi daju novy. Ten som domrdal asi vlastnou vinou, ked som ohol vyfuk, klesol prietok, motor stratil tah a ja som si to vsimol az ked mi kat roztopil asfalt na podlahe a vnutri zacal byt velky smrad. Katalyzator svietil ze hoci to bolo v noci pod autom sme ani baterku nepotrebovali. Od vtedy to stratilo tah, takze asi bude zalepeny - uz aby vyhorel uplne.
Nastastie mam 2 ks v rezerve
Nastastie mam 2 ks v rezerve
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Pokud něco odejde díky přičinění majitele, je to něco jiného. Na to se výrobní garance nevztahují.
Ale fakt je, že na Ladě je KAT umístěn hrozně blbě. Místa málo a Kat jak pro LIAZku - nechápu. Další průser je, že je dost daleko od motoru, dlouho se tak ohřívá a jeho účinnost je horší už třeba jen po sjetí kopce s odpojeným palivem, kdy stihne spolehlivě vychladnout. Podle mě měl být hned pod sběrným potrubím, podobně jako u Fabie 1,2 HTP - originální umístění.
Ale fakt je, že na Ladě je KAT umístěn hrozně blbě. Místa málo a Kat jak pro LIAZku - nechápu. Další průser je, že je dost daleko od motoru, dlouho se tak ohřívá a jeho účinnost je horší už třeba jen po sjetí kopce s odpojeným palivem, kdy stihne spolehlivě vychladnout. Podle mě měl být hned pod sběrným potrubím, podobně jako u Fabie 1,2 HTP - originální umístění.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)