Katalyzátor na 21073

Moderátor: Moderátoři

Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Marek píše:Nicméně životnosti KATu se opravdu bát nemusíte.
Ó, Marku, zkušenosti kolegů tady jsou jiné. Pokud si dobře vzpomínám, tak Tavri už s tím měl problém a dával sem foto katu, který spíše připomínal dalekohled (byl průchozí). A to, soudě podle roku výroby byl ještě stejný jako mám já, tedy originál GM a nebyl tedy vyroben sovětskými soudruhy. Raději ho ponechám tam, co je, vždyť mám čerstvě po technické.
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

Ja mam na nive nabehane nieco menej ako 30tkm a uz som zakuril 2 katalyzatory. POvodny sa odlepil od steny, neni zalepeny, ale sudruzi v madarsku usudili ze mi daju novy. Ten som domrdal asi vlastnou vinou, ked som ohol vyfuk, klesol prietok, motor stratil tah a ja som si to vsimol az ked mi kat roztopil asfalt na podlahe a vnutri zacal byt velky smrad. Katalyzator svietil ze hoci to bolo v noci pod autom sme ani baterku nepotrebovali. Od vtedy to stratilo tah, takze asi bude zalepeny - uz aby vyhorel uplne.
Nastastie mam 2 ks v rezerve
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Marek

Příspěvek od Marek »

Pokud něco odejde díky přičinění majitele, je to něco jiného. Na to se výrobní garance nevztahují.

Ale fakt je, že na Ladě je KAT umístěn hrozně blbě. Místa málo a Kat jak pro LIAZku - nechápu. Další průser je, že je dost daleko od motoru, dlouho se tak ohřívá a jeho účinnost je horší už třeba jen po sjetí kopce s odpojeným palivem, kdy stihne spolehlivě vychladnout. Podle mě měl být hned pod sběrným potrubím, podobně jako u Fabie 1,2 HTP - originální umístění.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

lenze kde by ho tam dali pokial sa jedna o sedan ? ved je tam malo placu pre tie dve trubky a nie to este pre kat
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“