Dojmy - nové kotouče a destičky

Moderátor: Moderátoři

ladalover

Příspěvek od ladalover »

Já to zbrousim, nebo dám nový, to je mi fuck. :lol:

Ale spíš nechápu, proč se mi blokuje to zadní kolo? jedná se o zadní pravé kolo, a odvzdušněný to mám dobře. Pedál brzdy je ok, ale když prudčeji zabrzdím, blokne se mi to zadní kolo.

Víte někdo, jak se s tím dá bojovat nebo co to je za vadu?

díky
lada time is comming...
Lada 1500S, 1,5, r.v. 1978 1978 - dále
Citrónek XM 2,1D, r.v. 1991 04/2008-09/2009
popest

Příspěvek od popest »

No u mě je to podle mě způsobeno tím znečištěným obložením. Jsou na něm docela velké takové lesklé černé mapy. Na druhém kole je to celé hezky matné. Zkus mrknout na tohle. Taky to může způsobovat ovalita bubnu. Ještě se raději mrkni na zadní prasátka. Může být zatuhlé nebo zarezlé nebo dokonce prosakovat....

Dokonce já měl na jedné straně i špatný typ, bylo tam takové to jak se dá celé smáčknout. To se ale dá použít jen u teh brzd, které obsahují ten seřizovací mechanismus.

Ale i tak, zadní brzdy + omezovač to je jedna velká záhada....
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

ja nikdy nevymenim kotuce a platnicky odrazu, ani sa to tak nema.
Dokonca aj nove kotuce si vzdy zabieham na starych platnickach, platnicky vymenim az potom
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Majo tohle je blbost. To by se musela nová auta prodávat se sjetýma destičkama. :) Navíc ojetá destička nepůsobí na kotouč celou svojí plochou, ale jen částí, takže nejenže nevyužíváš celou plochu destičky, ale navíc na "nepracovních" částech kotouče časem dojde ke korozi.

Když se mění kotouče, tak samozřejmě současně i destičky. Pouze je potřeba brzdy opatrně a postupně zajet, aby si materiály sedly.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
ladalover

Příspěvek od ladalover »

Ok, takže vyměním i destičky. Zůstává jen ten poslední problém s tím zadním blokujícím se kolem. Jak Popest píše, má to způsobený znečištěním. Já to znečištěný nemám a ani nemám jiné prasátko. Auto bylo vždy jen v servisu a nikdy jsem si nestěžoval. Do té doby, než jsem to chtěl zkusit sám. Vše jsem očistil, vyměnil kotouče, dal nové hadičky (dělal jsem jen předek!!!! - na zadek jsem nesahal - jsem slušně vychovaný :P ), nové pístky i komplet třmeny a pružinky, čepy... vše bylo nové z CS auto Lada. Dotahovací momenty jsem dodržel, odvzdušnil asi 5x a brzdilo to značně hůř a zadní kolo se začalo blokovat. Nechal jsem ale staré destičky, tak chápu, že to brzdí na předek hůř.

:?: Ale co to zadní kolo???? :?:
Nevíte někdo?pls...
lada time is comming...
popest

Příspěvek od popest »

Ono i s novýma to bude brzdit podstatně hůř. Ale aby jsme si rozumeli, blokuje se mi to neznečištěné.... Možná to tak myslíš, jen to není z tý odpovědi příliš patrné.

Tenhle jev jsem měl taky. Odvzdušnil jsem všechny 4 kola a najednou se mi jedno z nich blokovalo(to bylo ještě dříve, pakny byly v pořádku). Stačilo párkrát zabrzdit a bylo po problému... Je to zajímavé. Čím to mohlo být netuším. Snad možná tím, že ty prasátka mají v sobě ten mechanismus na aut. seřízování vůle. Třeba se tím odvzdušňováním a vlivem stáří prasátek ta vůle vymezí špatně. Pak je jasné, že pokud jsou na jednom kole pakny blíže bubnu, bude brzdit dříve.

Já bych pochopil to, kdyby se blokly obě zadní kola, ale jenom jedno.... Prostě zadní brzdy to je na dlouho. Trápí mě už asi půl roku.
ladalover

Příspěvek od ladalover »

Tak já to napsal špatně, promiň. Mně to teda dělá stejně, jako tobě. Je to záhada. Když jsem to měl ze servisu, tak jsem sice za opravu a seřízení dal vždy okolo 3000kč, ale brzdilo to jak divý a souměrně. Vždy než mi to dali, dostal jsem i protokol z měření na válcích. (no jo no, Průběžná... :-) )

Tak to snad vyzkoumáme takovou záhadu. Zitra si s tím budu hrát a uvidíme.. :-)

Jinak mě to trápí přesně od minulého Ladasrazu u Příbrami...
lada time is comming...
popest

Příspěvek od popest »

Taky mě ještě napadla možnost, že jedna z trubek může být přicpaná. Až budu mít nové pakny, uvidíme. Je fakt, že zadní trubky jsem měnil, ale to už byly pakny ve stavu jakém jsou dnes, takže těko říct, zda to pomohlo.

Zkus až to odvzdušníš, zatočit rukou bubnama zda to nějak nedrhne. Můžes taky zkusit promazat ty válečky. Doporučuju tohle - Konzervační kapalina Breox Fluid. Maj to v autodily krc a je to určený přímo na hydrauliku brzd. Včera jsem to aplikoval na předek a kupodivu to zabralo. Auto brzdí zase rovně. Pak už mě nic nenapadá :).

Dej vědet, jak jsi dopad.
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Hurikán píše:To by se musela nová auta prodávat se sjetýma destičkama. :)
A myslis ze kdyz koupis novy auto tak ma motor opravdu nejeto 0km? jako ze krouzky parkrat probehly valcem a uz do toho seda franta a vali na staveni? Chci rict ze tyhle dulezity veci jsou zajety z vyroby, minimalne kvuli testu kvality (nerikam ze se motor zajizdi v aute...) V realu se vyrabi treba nekde jinde a s kastli se vidi az o svatebni noci... :ANAL: No a s tema deskama kotoucema to bude podobne, pochybuju ze by si vzali na triko ze nekdo odjede s novym autem a na prvni krizovatce to smrkne do busu, protoze mu nerekli, prvnich 1000km brzdete malo, raci vubec, vono to stejne brzdit nebude... :mrgreen: Jak se sahne na kotouce je zle, staci treba jen mastnota z ruk, nedejboze prach s olejem a je pruser. Par km to nebrzdi nez se to vypali... Ja zajizdel novy koouce na novych deskach a neztezuju si, ale mam na kotouci vroubky, to jo, ale to muze byt bordelem, posledni dobou mi pri dobrzdeni piskaji,takze tam neco je, nebo je to holt blbe zajety.
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“