Ondra 07 píše:Ja jsem pro kazdou spatnost... Me se to celkem libilo, uzke gumy + kluzky povrch (hlazeny beton) to je zaklad uspechu. Mam dotaz na autora videa: Mel ten zigul odpojene zadni brzdy? Protoze evidentne ridic musel stat zaraz na brzde i na plynu, tak jak se to pri driftu dela... A k tem komentarum, no nevim panove jestli to neprehanite s tou hanou, umi nekdo z vas takhle roztocit seriovyho zigula? Nejdriv ukazte, co umite za volantem a pak pomlouvejte.

Ja jsem to zkousel nekolikrat utrhnout a neslo mi to takhle hezky, 185/60 R14 na hrubym asfaltu neni nic moc. K tomu stabiku, slysel jsem nazor ze dvojity stabik bez pritomnosti zadniho prave zpusobuje nedotacivost, tudis vadi pri drifu, tam je potreba pretacivost. Ze nekdo (Yellow) psal ze se krouti jako sejra, to stabikem nezachranis, to je otazka tvrdych pruzin a tlumicu.
O tvrdých pružinách a tlumičích jsem psal, ale pro tenhle účel, kdy auto de facto jezdí jenom v několikametrových kolečkách je dvojitej stabilizátor vhodnej. Zmenší to strašný naklánění předku, podívej se že to auto se prostě hrne pořád přes předek. O gumách jsem psal taky, pro začátek je lepší volit úzký gumy, ale hlavní finta je v tom, mít co nejkvalitnější gumy na přední nápravě, protože dríft je jízda
řízeným smykem. Zadní brzdy mají odpojený, ale jak je vidět, tak přední nejsou zrovna v dobrým stavu, když to auto nejsou schopný udržet na místě.
K technice driftování - jedním z nejpoužívanějších a pro ladu (jako výkonově slabý auto) nejvýhodnější metodou je "Short Shift" což je podřazení s meziplynem při přibrždění, tj. to současný šlápnutí všech pedálů. Bohužel já ve svým autě nemůžu tuhle techniku používat, protože prostě nemám dost místa pro nohy. Vždycky se při tom zarazím kolenama o sloupek řízení. V sériový ladě tohle prostě nejde používat. Proto ve svým druhým autě předělám umístění sedaček a hlavně budu mít úplně jiný řízení a taky použiju závodní volant kterej má věnec víc vysunutej k řidiči. Pak to snad půjde.
A není to hana, jen vyjádření vlastního názoru. Já tohle umím, jenže v životě bych to se svým autem neudělal. Já uznávám drifting, projet bokem zatáčku, někde to s protáčejícíma se kolama otočit o 180° a plynule to odpíchnout, ale tohle když vidím, tak se mi vždycky ježí vlasy na hlavě. To auto na to není stavěný, dostává hrozně na prdel, všimni si jak se ta kastle kroutí, za chvíli mu snad začnou praskat sváry na předních podběhách. A ten motor taky, při driftingu se nedrží plyn celou dobu na podlaze, ale pracuje se s ním podle okolností, přidáváš a ubíráš a tím právě řídíš ten smyk. Ať se chlapec napřed podívá na trochu teorie, pak to auto na to upraví a neřeknu mu půl slova.