STK a Ek aj na vraku ktory vam stoji na zahrade

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Majo
Kontaktovat uživatele:

Re: STK a Ek aj na vraku ktory vam stoji na zahrade

Příspěvek od Majo »

Cele je to zamotane, ale k tomu, ze je to dvojsecna zbran, ktora likviduje stare auta. Ale ano, ved prave to je cielom, aby stare auta koncili v srote a nie na zahrade, ci o par rokov znovu na ceste. Stat ani EU v tom nevidi veterana ale znecistovatela ZP.
Tym nehovorim, ze s tym suhlasim, len naznacujem, ze tu vsetci tak nejak chcijeme proti vetru....
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

bohuzial chcijeme proti vetru, zatial je to len vánok ale treba sa mu postavit!
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Cory

Příspěvek od Cory »

Otazne je, či skor dojde moč, alebo pride vichrica :mrgreen:
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

pritom ked si zoberem ake percento znecistenia sposobuju stare vozidla tak je to zlomok, z celku, no bohuzial, aj tych co robia tie prieskumi su niekym plateny, no... dost bolo
LADA !

Obrázek
детские игрушки
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Nemichejte hrusky s jabkama :-).

a) nejsem odbornik na zakony a urcite ne na slovenske

b) me, potazmo Vasatora, ceka renovace Wrglu I, takze tak trochu se me tyle veci take tykaji.

c) rozhodne se stavim za to, ze pokud provedu patricne ukony, pak si se svym autem muzu delat na soukromem pozemku co chci

Driv platilo neco, ted plati neco jineho. Dost mozna byla nejaka ochrana lhuta, do ktere si to majitele aut meli vyresit. Stejne tak jako kdyz menis treba ridicak. Ano, ten co mas, ma platnost do roku 3456, ale stat nakaze, ze se musi vymenit, takze tvuj ridicak bude platny jen do 2013. Hotovo, smitec. Mas rok na vymenu. Neudlelal si to, dostanes pres prsty.

Tady se na to proste nekdo vysral a to je vysledek. Ja uplne chapu, ze tebe to stve, ale proste kdyz se vyseru na prihlaseni se k dani z nemovistosti, tak nemuzu cekat, ze za 5 let se prihlasim a oni budou delat, ze se nic nestalo. Ja bych do tohoto proste nijak nezatahoval nejake veterany a cert vi co. Stejny problem muzes mit s 10 let starym autem, ktere proslo stejnym procesem.

Veci kolem depozitu v CR jsou veci jinou. Spousta tech veci kolem vlastneni aut mi prijde na hlavu a nektere mi prijdou na ustavni soud. Ale povinost odhlasit auto, kdyz nema stk/ek, pojistku, mi prijde jako neco, co mi smysl celkem dava. Ano, jiste, za 5 let se to cele muze zase jinak zkurvit, ale nemuzu porusovat zakon ted s tim, ze nekdy mozna se to zase obrati.

Ja s renovaci Werglu mam ten plan, ze to auto pred renovaci zavezu na STK, kterou to myslim udela, normalne to jezdi a pak budu mit 2 roky na to, s tim neco udelat, nebo to zmacknout v lisu. Proste si musim veci aspon trochu naplanovat tak, abych z toho nemel problemy. Ne se na to vysrat a delat, ze to cele nejak dopadne a pak z renovaci domu jet s autem bez STK a tak podobne. Delejte jak umite. Ja vam drzim palce a ve spouste veci s vami souhlasim a klidne vas v boji proti temhle "eko" kokotinam podporim. Ale to, ze nekdo neodhlasi auto, kdyz to udela ma a pak se divi, mi prijde jako neznalost/blbost toho cloveka.
VAZ 2104 1.3 1989
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

ale samozrejme suhlasim, ten clovek spravil chybu, nemal to nechat tak, ale zil v dojme ze to co bolo dane pred X rokmi stale plati, je to v principe jeho boj, neviem ci na to u nas bola lehota alebo nie, ja som postaveny pred konkretny problem a ten sa snazim vyriesit no nedari sa .

Dan z nemovitosti proste platit musis tak ako sa nebranim tomu ze aj ked teda mas auto doma v zahrade musis za neho platit poistku, je to proste zakonom dane

lenze pochybujem ze aj keby to zacal riesit v cas ze by sa dalo do depozitu vlozit auto bez stk a ek, neviem ako je to v CR ale viem ze na slovensku toto nejde uz hodne dlhu dobu. takze obecne problem pana zacal uz pred X rokmi a riesit to mal skor ako ako to auto odstavitl...

mam pocit ze si tu kazdy toci to svoje, ale obecne to problem nevyriesi :-D
LADA !

Obrázek
детские игрушки
JmJ

Příspěvek od JmJ »

jasne, ale rozumime si :-)

ja opravdu doporucuju zkusit pravnika, nebo rovnou psat na ministerstvo (nevim, odkud byl ten puvodni dopis). ale jsou veci, ktere proste nejdou vyresit tak, jak clovek zrovna chtel.
VAZ 2104 1.3 1989
miro263
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro263 »

Jeden moj znamy kupil v rakusku auto (datsun 280) vyradene z evidencie. Nasiel si jedneho rakusana co to prepise na seba a prihlasi. To jest: ( donesie stary TP a oni mu to znova daju do evidencie) ak bolu uz raz auto v evidencii, tak ho tam znova zapisu. Urobi STK a dovezie na slovensko.

Vari nieje rakusko v EU ? Alebo v CR a SR sme europskejsi ako cela EU??? Skoda tych veteranov, co skoncia ako material na vyrobu rur v Podbrezovej....
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

njn, jenze v Rakousku muzes mit taky na jedny znacky dve auta a jen menit znacky, na STK se chodi rocne (ale je tam 4mesice ochranna lhuta) a na STK kontroluji trebas bod varu brzdovky, tlumice,...
proste u nich kdyz uz se auto nevyplati spravovat tak si poridi nove a to stare poslou do srotu nebo do CR/SR (spis drive, dnes uz PL). Zrejme to chteji zavest i u sousedu, stare auto pryc a hybaj pro nove ;-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Je zaujimave,ze ked zacinali STK u nas, prva kontrola bola kontrola bodu varu brzdovky. Nejako sa to vytratilo. Inac ma dost s...e, ze na likvidaciu musis odovzdat kompletne auto a potom firmy ktore auta likviduje, predavaju na inzerat diely z nich....
Roman
Cory

Příspěvek od Cory »

S tu brzdovkou je to zaujimave...ale do papierov napisu presnu teplotu. A cele je to divne, minule som bol na STK s 044 a take zavady mi popisal, ktore som skutocne nemal...Co ich k tomu vediet, neviem pochopiť :D a Ger mi to dosvedci, bol so mnou.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

U nas napriklad bod varu kontrluju stejne ako tlmice svetla capy.....
Ale pravda ze corymu na stk dali tske sprostosti.... ale hadaj sa s nim :-D

Rakusko by nam v tomto malo byt vzor tam to maju spickovo vymslene. Jeden prikllad za vsetky. Ked mi ukradli lulubelu nechal som ju v patrani a po 2 rokoch vyradil z evidencie. Keby sa teraz aj nasla tak mi ju sice daju ale bez tp. Jak su raz zrusene tak zdar. Zavidim rakusku. Toto je totiz riesenie mojho problemu. Auto by sa proste odhlasilo a po go zas prihlasilo a nema problema :-) . Lenze toto ide v zemi kte sa robia zakony pre ludi a nie pre firmy
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Vzhledem ke stáří povozu bych zvažoval tuto rešení v levnějším polsku nebo maďarsku.Poté přihlásit do SR.
Otázka,jak se to vyplatí-jesli to skrze náklady a čas nevyjde nastejno jako zaplatit těch 300e....
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

urcite ano, kedze prihlasenie z inej europskej krajiny vyjde takmer 500€(mam blocky na nejakych 450 za bmw z nemecka)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

500eur za dovezene auto? Fiiiha, to ja platil tusim 3000ekodan, 1500prihlaseni, 2000dovozova STK a to je tusim vse, mozna jeste nejake drobnosti ale to uz je cca 4roky...njn, zase ste o krok pred nami, co nadelame :-(
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“