To Vašátor:
Byla to rychlovka. Přijel jsem k baráku, zaparkoval, vystoupil, zamknul auto, poodešel 5 metrů, najednou se přihnala parta dětí na kole (po chodníku) a ... BUM. A bylo vymalováno. Samozřejmě je to opravené, ale už to není úplně ono, je to trochu vidět (v takhle tvrdém místě to nešlo stoprocentně vytáhnout, blatník měl tendenci vytvořit oblouk nahoru, zevnitř se k tomu nijak nedostaneš), barva je udělaná perfektně, ale co naplat ... musel se přelakovat celý blatník, do záprachu to udělat nešlo, je to v ploše.
Ani já nehoním auta víc jak 90, jistě, občas se rozjedu, ale trvalá cestovní rychlost kolem 80 až 90 km/hod. Zcela pravidelně se setkávám s pitomci, kteří mi potřebují dokázat, že oni mají lepší stroj. Několikrát jsem byl téměř vytlačen z cesty, když se mi snažil nějaký ču.ák dokázat, že on je rychlejší. Většinou v naprosto nevhodných místech. Jednou jsem takového dementa (dělal na mě posměšné posunky, v čem to jako jedu) dojel tak, že jsem bleskově nasedl do svého Ford Galaxy Duratorq (130 kW), a na první červené jsem byl vedle něj (byl jsem už u konce cesty, žigul šel na bok, a protože mi žena dělá skoro vždy doprovodné vozidlo s dětmi, jak při Závodu míru, měl jsem Galaxy hned po ruce). Ten vopičák seděl v nějaké posrané 15 let staré Koktávce, tak jsem mu zaklepal na okno (on netuše, o koho jde, spustil okno) a "vo co de"? Tak jsem mu to vysvětlil, a jestli chce taky sodu. Jakmile jsem neseděl v "cigošském autě", už na mě nepohlížel jako na socku, které se to dá ukázat. A tak si tady, velebnosti, žijeme.
Ruský nápis Žiguli jsem koupil na
www.autopasker.ru přímo v Moskvě. Mají tam spoustu dobrých originálních dílů.
To MacGyver: Když na sraz VAZů, tak jedině VAZem. Tak až bude někde poblíž, tak možná. Ale musí být zaručeno trvalé jasno, a nenocuji. Auta se potmě bojí.