Takže, s motorem se to má tak. Kde mi udělají brus kliky, válce...vím (jezdíme do té firmy již dlouho), bohužel bych si musel sehnat svůj materiál, což jak jsem zjistil, není zrovna jednoduchá záležitost. Poskládat motor také není problém. Takže vše visí na materiálu. Dle rad DVK jsem obeslal a zjistil následující:
Pan Vodrlind chce za kompletní GO 35 000kč. Samotný materiál neprodá. Jedná se o generální opravu se vším všudy, včetně převinutí dynama a startéru, lakování, rozvodů, úpravy hlavy na natural ... no prostě fungl nový kompletní motor o 100% lepší než z fabriky.
Firma Ocelot: Cena generálky ve stejném rozsahu, bez převinutí startéru a dynama 27 000kč, ovšem s jejich opravou.
Na obě generálky je záruka. Bohužel jsem se nedozvěděl, jestli by byla možnost udělat pouze generálku polomotoru. Uvidíme, zjistím
Další možností je koupě staršího motoru. Mám možnost zakoupit kompletní motor, prý v dobrém stavu, prý najeto 65 000km, prý měl pěkný zvuk ... ovšem je to risk. Cena 6000kč a k tomu by se stejně musela dělat rozborka, přetěsnění, vyčištění ...atd. atd. Takže jako jediná správná možnost mi na mysli vychází ukecat někoho, aby nám udělal pouze generálku polomotoru.