Brzdy
Moderátor: Moderátoři
Ocel gumovou manžetou nepoškrábeš....... ale po xxx stlaceniach sa optrebuje gumicka a ci je horsie aj ten valcek ktory tam je a zaroven aj stena valca co dokopy sposobi netesnost vymena gumicky nestaci lebo je velka vola medzi valckom a stenou. Ale skusit to možete vždy.. naklady minimum skor ten cas 
Když jsem z autama začínal, tak jsem taky měnil jenom gumičky a to v hbv i v zadních prasátkách. Dneska už bych se s tím nedrbal. V zimě mě mi neprodloužili technickou právě kvůli zadním brzdám, tak jsem koupil nové válečky a mám klid. Známý měnil jenom gumičky, sice na Favoritu, dvakrát po sobě a nakonec stejně koupil nové prasátka. Když si spočítáte čas co si s tím hrál a brzdovku co tím prolil, tak ho to vyšlo o dost dráž. Tím ale nechci říct, že výměna gumiček nepomůže.
-
Pool
Přesně, přesně... přední brzdy mi jenom lehounce přibržďují, ale kapalinu mají, prázdná je ta druhá půlka nádobky pro zadní okruh. No doufám že to je jen tím, že to někde netěsní. Začnu výměnou toho zadního prasete a uvidím... S ruční brzdou je to fakt vo hubu, vůbec to nebrzdí, nebo to jde hned do smyku. Jel jsem nejvíc 70 a za každým odstup pěti aut, pro jistotu. Není to prdel ubrzdit 1 tunovej kolos jenom bubnamaNulašestka píše:Hm,s tím bych si nezahrával.Já jsem válec okamžitě vyměnil když se mi stalo následující.Praskla trubka od zadních brzd,tudíž zadní okruh vytekl,ale zároveň přestaly brzdit přední brzdy,ačkoliv tam byl kapaliny dostatek.Při plně sešlápnutém pedálu jen destičky jemně cinkaly o kotouče.
Pedál nekladl odpor.Bylo nepochybně fascinující jet s tím na výměnu.
Tenkrát aspoň brzdila ruční...
Čily ani bych se nedivil kdyby to bylo tím válcem...
A ještě bych potřeboval jednu kvalifikovanou odpověď. Dá se zadní prasátko vyměnit bez sundavání paken? Mám v plánu je něčím roztáhnout od sebe a prase vymontovat ven.
Jen pozor, když budeš odpojovat tu trubičku. Když jsem to dělal, tak jsem jí ukroutil. Je lepší mít připravenou náhradní.
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
-
Nulašestka
A dohajzlu.Pool píše:Přesně, přesně... přední brzdy mi jenom lehounce přibržďují, ale kapalinu mají, prázdná je ta druhá půlka nádobky pro zadní okruh.
- Křečík Barbuška
Jo, nejlépe rovnou obě také rozvodku nejlépe z mosazi neb ty ALU jsou zmetci, raději i hadici a vůbec nic nepokazíš když vyměníš rovnou obě prasata za 05kové samoštely. A doufej ve štěstí, když se všechno p....e, že půjde rozpojit hadice na spoji mezi trubkou k omezovači, protože pak jseš v p....i, protože můžeš skončit u brzdového válce. Kdysi jsem tu někde psal o mojí impozantní výměně zadního prasete, která skončila třídenním hororem a totálním duševním vyčerpáním z té si vem ponaučení, ale možná přijdeš k autu povolíš tři šrouby, vyměníš a odvzdušníš a bude.Erik píše:Jen pozor, když budeš odpojovat tu trubičku. Když jsem to dělal, tak jsem jí ukroutil. Je lepší mít připravenou náhradní.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
-
Pool
No a co všechno jsi teda nakonec vyměnil?Koko Loko píše:Kdysi jsem tu někde psal o mojí impozantní výměně zadního prasete, která skončila třídenním hororem a totálním duševním vyčerpáním z té si vem ponaučení, ale možná přijdeš k autu povolíš tři šrouby, vyměníš a odvzdušníš a bude.
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
když už jednou rýpneš do brzd, tak je lepší je udělat celé.. protože nemusíš mít strach když se něco podělá.. a navíc máš vše na jistotku.. a nemělo by se ti pak hned něco pos*at..
jinak jestliže budeš měnit nějaké trubky co jsou připojené k omezovači, tak ty co budou nové, tak si dej pozor na to jak jsou z výroby naohýbané.. oni to prasej jak se jim chce.. takže si s tim musíš pohrát aby to sedlo.. pokut budeš vyměnovat omezovač (připrav si 500), tak je fajn si nechat vyrobit tu malou osičku co je v něm.. protože tu jsem nemohl sehnat... průměr je něco kolem 15, delku nepamatuju, díra je průměru 8 a závit z boku 5..
přeji hodně zdaru..
jinak jestliže budeš měnit nějaké trubky co jsou připojené k omezovači, tak ty co budou nové, tak si dej pozor na to jak jsou z výroby naohýbané.. oni to prasej jak se jim chce.. takže si s tim musíš pohrát aby to sedlo.. pokut budeš vyměnovat omezovač (připrav si 500), tak je fajn si nechat vyrobit tu malou osičku co je v něm.. protože tu jsem nemohl sehnat... průměr je něco kolem 15, delku nepamatuju, díra je průměru 8 a závit z boku 5..
přeji hodně zdaru..
-
Pool
-
Pool
Dneska mě žigul zase "vypekl"
Na vlastní kůži jsem se přesvědčil, čeho jsou schopny zadní pakny nasáklé brzdovkou. Cucaly jí tenkrát asi tak týden, než jsem se dostal k výměně toho prasete. Už se mi nechtělo shánět další (nové) tak jsem je jenom ošmirgloval a potíral acetonem. Následovalo vymezení vůle a všechno vypadalo o.k.... Dnes jsem ujel 3 km, jedu asi 60-70, najednou ztráta výkonu - plyn až na podlaze a motor zkomíral, začaly pískat gumy a za mnou asi 20m brzdná čára, aniž bych se dotknul brzdy, málem jsem skončil na chodníku - zablokované jedno zadní kolo
Následovalo vyheverování a seřízení vůle na "co největší". Jedu dál už raději pomaleji, po 1 km opět pískot a opět zablokované kolo, na asfaltě opět čára několik metrů. Ještě že za mnou nikdo nejel... Znovu na hever a sundal jsem buben. Vytvořil se na něm a na paknách jakejsi lepkavej sajrajt, kterej zřejmě za jízdy přilepil pakny na buben. Všechno jsem znovu ošmirgloval a odmastil a najednou byl klid... Jo a jsem rád, že se mi to nestalo na dálnici při 120 km/h... 
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
-
Nulašestka