Motor - cokoli nad volnoběh cuká (rozdělovač)

Moderátor: Moderátoři

Nemo

Příspěvek od Nemo »

Koko Loko píše:
Netopýr píše:1kΩ
1 kilo Ohm je naprostá tragédie, tam bych čekal odpor řádově v desetinách Ohmu.
Tak, tak, už přes jeden ohm by bylo hodně, to ale bude spíš nějaký renonc.
Co ukostření motoru? Co odpor kastle x tělo rozdělovače?
A nejlíp, jestli má ten měřák nějaké pípadlo na zjišťování vodivého stavu, tak odpoj drát co vede od rozdělovače na cívku a pískni to proti kastli. Při tom měj kladívko v sepnutém stavu a vrť palcem rozdělovače.
V případě, že to bude jen souvisle pískat, tak rozdělovač motorem přetoč do rozepnutého stavu, a věc opakuj. Jestli se to někde v něm nezkratuje.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Netopýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopýr »

hmmm... jsem si říkal, že 1kΩ je ještě vpohodě, ale asi jak tak vidím, tak se rozebrání rozdělovače nevyhnu...

zkusím mu kouknout pod kabátek, co tam je... nejdřív zkusím ale změřit odpor mezi základovou deskou rozdělovače a tělem rozdělovače... přecijen se mi ho nechce rozebírat "jen tak" :c)

pískadlo nemám, ale snad bude stačit multimetr nebo žárovka :c)

Net.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Netopýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopýr »

tak je to nejhorší možnost - rozdělovač... když jsem nahodil starej (s novym víčkem), maká to vpohodě :axe:

zkoušel jsem novej rozdělovač ze starýho přehodit kundík i palec a furt na kokosku...
přiohnul jsem jeden článek odstředivý regulace aby se hýbal bez odporu (dřel o destičku), přihnul jsem "napájecí" kablík kladívka (byl docela na ležato a základová deska pod ním byla trošku očouzená - při podtlaku to možná trošku jiskřilo), změřil jsem odpor mezi tělem rozdělovače a jeho základní deskou (0.8 ohmu)... a furt ten sráč novej drahej nemaká jak má :c( to snad vyráběli poláci nebo co :c((

jak se dá ten rozdělovač rozebrat? předpokládám vyrazit kolíček z plastové podložky a vytáhnout celý hřídel i s palcem rozdělovače..., což se mi ovšem samozřejmě nepovedlo :c(

Net.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ano, vyrazit kolíček, stáhnout odstřikovací nesmysl, vytáhnout osu, celé to rozhodit, propláchnout benzínem včetně ložiska, ev. i vyfoukat. Pak promazat, ložisko kvalitní vazelínou, osu a pouzdra nohy motorovým olejem, zbývající součásti velmi velmi decentně nakonzervovat též motorákem, aby to nebralo lišku, ale tak aby mazivo nebránilo pohybu odstředivky a nechytalo moc bordel.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Netopýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopýr »

Tyčka je průchozí skrz osu? dá se vyrazit jakýmkoli směrem, nebo má někde nějaké osazení? zkoušel jsem do toho klepat, ale oska se ani nehnula a nerad bych větší silou posral rozdělovač (i když nefunkční :cD) kterej stál skorolitr...

diky moc

Net.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ano, ta dutá tyčka prochází skrze a vyrážet lze libovolným směrem, respektive jeden směr je vždy lepší, podle toho jak je to dodrbané v případě, že do toho již někdo vrtal.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Netopýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopýr »

takže... manželka spí, můžu nivit :c)

rozebral jsem rozdělovač, zajišťovací tyčka nejde vytáhnout, ale musí se vyrazit, pak to jde jako po másle :c)

uvnitř trošičku špon, trošičku vazelíny a jinak blejskavý jako psí kulky... při kompletní rozborce-sborce jsem tedy odstranil všechny potenciální problémy jako vedení kabílku kladívka příliš blízko základové desce ap. nicméně to myslím vliv mít nebude...

našel jsem ale ze 3/4 nefunkční kontakty - bylo na nich něco napečeného a dokud jsem je nerozebral a neprohlídnul pořádně pod světlem, tak bych si toho nevšiml >> pilník a zítra se uvidí, jestli to pomohlo nebo ne... uvažuju, že použiju originál kontakty, tohle je nějaká šitka, jelikož stačilo dvakrát přejet pilníčkem a měl jsem v rozdělovači spoustu špon :c(

Net.
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“