Takže, malý povídání o mej železniční sobotě.
Utajovanej JŘ jízdy s motorem M262.0209 se podařilo získat a proto bylo rozhodnuto o vyfocení tutoho vlaku. S kámošem jsme naplánovali mocnou akci, jíž vévodila návštěva depa. Takže jsme napřed prolezli KT depo (měli jsme to oficiálně povolený), kde se v tu chvíli nacházel 1 Tranzistor 742, 1 Adéla 799, 2 Brejlovcí 754, asi 3 Regíny 814, 3 Orchestriony 810 a 8 velkých motorů 831. Tak jsme se tak pěkně prošli a pak jsme se odebrali zpátky do stanice, kde jsme čekali na onen historickej vlak.
Měl přiject po čtvrtej, no z dopravní kanceláře nešly optimistický zprávy... Ve čtyři to tepřive odjíždělo z Protivína... To byla čára přes rozpočet, protože od pěti byl na náměstí cíl Rallye Vltava a Šumava, kam jsem taky chtěli jít. No ale vláčky jsou lepší, tak jsme se radši rozhodli setrvat na nádraží (auta jsme nakonec stihli už jenom zaparkovaný na náměstí). Ve volným čase jsme se šli podívat na trať, k Červenýmu mlýnu. Přece jenom fotky ze širý trati jsou tak ňák lepší.
Ale nakonec, asi s dvě a půl hodinama zpoždění to konečně přijelo. Moc se to ale nerozneslo, na nádraží jsme byli jenom dvá. Tak jsme to cvakli a motor i s lidma jel do depa, tak jsme se teda rozhodli, že tam pudeme taky. Skladba strojů tam byla víceméně stejné, akorát Brejlovcí byly 3 (z toho jenom jeden, co tam byl i odpoledne) a motorů 831 bylo 9. No a k tomu eště teda jeden 830. Takže jsme se vmísili do davu a tu bylo naše překvapení, že česky mluvil snad jenom strojvůdce

Ten vlak byl plnej Němců... No udělal jsem eště ňáký fota, ale už to nešlo tak dobře, grupa z motoru byla celá rozptýlená po výtopně...
Copa si asi Němcí pomysleli, když si zaplatili drahý jízdný (a to věřim tomu, že pro ně to bylo eště dražší) historickým vozem a přijeli do výtopny, kde "stejných" motorů je eště plno v běžným provozu
Tady fotky:
http://ladusa.rajce.idnes.cz/Depo_Klato ... 010/#album
Ranní odjezd vlaku na Rudu v 8:22 už proběhnul tak, jak měl. Vyrazil jsem ho fotit k Červenýmu mlýnu. Měl jsem sice vytipovaný jiný místo, ale ráno tam byly špatný světelný podmínky. Ale nakonec jsem asi i radši (poslední 2 fotky v albu)
Eště, pro velkej úspěch motorů 831 tu vypíšu jejich sobotní statistiku v KT:
831.
043,
117,
130, 134,
167,
168,
187,
212, 217 (+830.
209)
(Tučně motory provozní, podtržený nevim (ale 212 si spíš myslim, že neni)