Jj, přesně tu myslim, Škoda 109EMZ píše:Myslíš třísystémovou elektrickou lokomotivu? Ta už jim na zkušebně pěkně chodí. Ale na zkušební koleji ji ještě nemají.

No a že na zkušebně šlape...to asynchron taky (169), a jak to nakonec dopadlo na trati

Moderátor: Moderátoři
Jj, přesně tu myslim, Škoda 109EMZ píše:Myslíš třísystémovou elektrickou lokomotivu? Ta už jim na zkušebně pěkně chodí. Ale na zkušební koleji ji ještě nemají.
Však já ji nehaním, byl jsem jeden z prvních kdo se jí tu zastával, ale některé kousky co u nás jezdí už nejsou zrovna nejlepší. A nevím, nevím jestli je to dobrý nápad nechat je jezdit téměř 90 km na jeden zátah. Sami chlapi co s nima jezdí to nevidí dobře (ještě, že chodím na nádraží do hospody a mám informace z první rukyHonza 21061 píše:Michal Pokorný: Hele, hele.. Nehanět mi tady osmsetdesítku joo?![]()
To jsou zlaté vláčky!
Rozdíl je akorát v tom, že dva z nich jsou totální "netáhla" a hřejou se až běda, ty tak akorát brzo někde zapečou úplně a bude po ptákách. Přál bych ti slyšet jejich zvuk - pokud si vzpomínáš na film Na samotě u lesa, konkrétně na část jak pan mlynář vypráví tu historku o vodníkovi co chce každý slyšet znovu, tak přesně takový zvuk co je tam slyšet se line z i z těchto vozůLaďuša píše:Dobrý nedobrý...jakej je rozdíl, jestli jedou 90 km najednou, nebo obrací po 30 km???
No, jo už je to tak, znám také pár vymazlených motoráčků, třeba trať Roudnice - Zlonice (Straškov) obsluhuje vůz řady 809 a to je opravdu pěkný kousek, čistý jak uvnitř tak venku, motůrek jen tiše přede, fíra neustále vysedává v nádražní hospoděHonza 21061 píše:Možná jinde je to horší, já znám vozidla 810 z DKV Praha a ty s údržbou problémy zřejmě nemají
Jasný, vždyť řikam, že jsou to děsný držáky... V KT taky ňák nevim o problémech, startujou na "zmáčknutí", s převodovkou problém nepamatuju (teda ale byl jsem tam jenom krátce....) Zato na jednom odešel kompresor a zářivkový měniče odchází i častějš.... Konstruktéří možná věděli, proč dát na každou zářivku vlastní měnič...Honza 21061 píše:..... osmsetdesítky by zasloužily jen samé zlaté medaile za spolehlivost a výdrž v nedobrých podmínkách a vy takhle?
Nejhorší jsou modernizovaný vagony pro 830Laďuša píše:Jasný, vždyť řikam, že jsou to děsný držáky... V KT taky ňák nevim o problémech, startujou na "zmáčknutí", s převodovkou problém nepamatuju (teda ale byl jsem tam jenom krátce....) Zato na jednom odešel kompresor a zářivkový měniče odchází i častějš.... Konstruktéří možná věděli, proč dát na každou zářivku vlastní měnič...Honza 21061 píše:..... osmsetdesítky by zasloužily jen samé zlaté medaile za spolehlivost a výdrž v nedobrých podmínkách a vy takhle?Někde už jsem tady o tom psal, jak se to krásně mění
![]()
Ale třeba non-stop jízda KT - Tachov stála fakt za to... (ale můžou za to dráhy, borci ze Studénky to projektovali jinak). Přesto je to moje co se týče cestování nejméně oblíbený vozidlo...
Myslíš velkej Bix, řadu 021?MZ píše: Nejhorší jsou modernizovaný vagony pro 830V 810 aspoň nelítáš na každým spoji kolejnic.
Nejhezčí vlak co znám! Jednou jsem ho viděl jako malý kluk v jedné obrázkové knížce a od té doby se mi hrozně moc líbí, bohužel jsem v něm asi nikdy nejelLaďuša píše:Myslíš asi tuto
Pajas píše:Nejhezčí vlak co znám! Jednou jsem ho viděl jako malý kluk v jedné obrázkové knížce a od té doby se mi hrozně moc líbí, bohužel jsem v něm asi nikdy nejelLaďuša píše:Myslíš asi tuto
Laďuša píše:Myslíš velkej Bix, řadu 021?MZ píše: Nejhorší jsou modernizovaný vagony pro 830V 810 aspoň nelítáš na každým spoji kolejnic.
No, bych ani neřek, že drncá, spíš se strašně houpe, to je pomalu na mořskou nemoc, a ty sedačky
![]()
![]()
Myslíš asi tuto, ale ty "zmodernizovaný", že
Tuta stará verze je v pohodě, já jí mam celkem rád