Spotreba
Moderátor: Moderátoři
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Caw kolego, mam obdobnu Nivu 2121 a spotreba LPG mi vychadza tak 12 - 12,5 L. Jazdim prevazne mesto - useky do 5km , sem-tam zriedka presun 50 km a potom teren - aj tazsie stupania. Mam vsak teraz znizenu hlavu, takze spotreba sa oproti povodnemu stavu zlepsila asi tak o 1 - 1,5L na tych 12 - 12,5L. Plne odporucujem tuto upravu.lujdzi píše:vlastnim ladu nivu 2121 chcel by som sa opitat na spotrebu lpg u majitela kto ma plyn aka je asi spotreba
Tak spotřebu raději neměřim, prostě leju-jezdim, leju-jezdim. Ono taky když půldne lítáte po kopcích na redukované rychlosti tak jsou dost neobjektivní nějaké průměry.
tel : 608048480
http://www.oleje-klatovy.cz
http://www.oleje-klatovy.cz
- Mareček offroad
- Mareček offroad
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
LPG - kombinovana spotreba
Zdravim, mne teraz napr. vyšla kombinovaná spotreba - cesta , offroadová akcia na Váhu, hory a ťažký terén, tak 15L LPG a to mimo cesty to bola samá redukcia a uzávierka. Nie je to síce veľa ale mne to príde dosť. Na 1,7 LPG by som to tak do 12 odjazdil a čisto mesto - cesta 9-10 maximálne.
Ešte som zabudol dodať, že to tam nemám pôvodné ruské "výmysly", ale Matador IZZARDA 205 / 70 R15.
Ešte som zabudol dodať, že to tam nemám pôvodné ruské "výmysly", ale Matador IZZARDA 205 / 70 R15.
jaaaj, pato, ale ty sa neratas, ty si aj na mojej 06ke za 8LPG isiel a to sa mne v zivote nepodarilo pod 10 dostat
Mne v poslednej dobe vychadza spotreba stale nad 15 a to mam sekvencne vstrekovanie....
Mne v poslednej dobe vychadza spotreba stale nad 15 a to mam sekvencne vstrekovanie....
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Spotreba ....
Hi opäť,
Tak som zas priebežne odsledoval spotrebu NIVA 2121 na LPG (bohužiaľ na BA 95 netuším a ani ma to veľmi nebere aká je, keďže benzín je LEN záloha pre prípad núdze)
V zime som bol nešťastný a sklamaný zo spoterby cca 15L LPG, často aj viac. Je pravdou, že väčšina jázd pozostávala z krátkych (cca 5 - 7km) trás, prípadne plne (nezriedka aj strešný BOX) naložený, ale na môj vkus a ležérny štýl jazdy to bolo predsa len veľa.
S príchodom teplejšieho obdobia (což je logické samozrejme) sa to začalo "dostávať " do mne lahodiacich hodnôt a usálilo sa to niekde medzi 12 - 13L LPG.
Doteraz najlepší dosiahnutý výsledok je 11,7L. Približne 20% z prejdenej trasy bol terén, tak isto ako aj pri iných "meraniach".
Rozdiel v dojazde a v plynulosti chodu motora som však spozoroval (a podľa negatívnych reakcíí okolia asi nebudem jediný) pri poslednom (dúfam že nadlho) natankovaní na Slovnafte ECO + plynu ,či čo za zázrak to tam majú.
Štandardne tankujem na JET - Probugas pri ktorom je chod motora plynulejší (nembáť sa a nekomentovať - viem, že to závisí aj od naštelovania na to či ono palivo), ale subjektívne (keďže pri terénnom aute je to komplikované) sa mi zdá za približne porovnateľných podmienok aj väčší dojazd - cca 10% oproti ECO+ plynu.
Tak som zas priebežne odsledoval spotrebu NIVA 2121 na LPG (bohužiaľ na BA 95 netuším a ani ma to veľmi nebere aká je, keďže benzín je LEN záloha pre prípad núdze)
V zime som bol nešťastný a sklamaný zo spoterby cca 15L LPG, často aj viac. Je pravdou, že väčšina jázd pozostávala z krátkych (cca 5 - 7km) trás, prípadne plne (nezriedka aj strešný BOX) naložený, ale na môj vkus a ležérny štýl jazdy to bolo predsa len veľa.
S príchodom teplejšieho obdobia (což je logické samozrejme) sa to začalo "dostávať " do mne lahodiacich hodnôt a usálilo sa to niekde medzi 12 - 13L LPG.
Doteraz najlepší dosiahnutý výsledok je 11,7L. Približne 20% z prejdenej trasy bol terén, tak isto ako aj pri iných "meraniach".
Rozdiel v dojazde a v plynulosti chodu motora som však spozoroval (a podľa negatívnych reakcíí okolia asi nebudem jediný) pri poslednom (dúfam že nadlho) natankovaní na Slovnafte ECO + plynu ,či čo za zázrak to tam majú.
Štandardne tankujem na JET - Probugas pri ktorom je chod motora plynulejší (nembáť sa a nekomentovať - viem, že to závisí aj od naštelovania na to či ono palivo), ale subjektívne (keďže pri terénnom aute je to komplikované) sa mi zdá za približne porovnateľných podmienok aj väčší dojazd - cca 10% oproti ECO+ plynu.
Spotřeba Niva 2121
Mám taky Nivu na LPG a spotřeba se pohybuje mezi 11,5-13,5l lpg, to je podle typu silnice, naložení a "težkosti" nohy. Na dálnici max. 110km/h. V terénu není probhlém se dostat na 16l a víc.... Vaz 21061, co mám taky na plyn se pohybuje mezi 8-10l lpg na 100km.
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotřeba Niva 2121
Ahoj, máš Nivu 2121, čiže 1.6 alebo niečo iné ? 1.7? lebo tam je spotreba hravo o 2L nižšia ako pri 1.6 takže ako to je ?? Ja len aby sme porovnávali porovnateľné.Martin H. píše:Mám taky Nivu na LPG a spotřeba se pohybuje mezi 11,5-13,5l lpg, to je podle typu silnice, naložení a "težkosti" nohy. Na dálnici max. 110km/h. V terénu není probhlém se dostat na 16l a víc.... Vaz 21061, co mám taky na plyn se pohybuje mezi 8-10l lpg na 100km.
Pro Paťo Zvolen
Moje Niva je 1,6 z roku 1989. A je s 5q. Takže porovnáváš správně.