Cekani na Kalinu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Flipper Tom
Příspěvky: 403
Registrován: úte čer 01, 2004 08:11
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flipper Tom »

ještě stojí za to podotknout že podle mnohých "chytrých" diskutérů je kalina vobšlehnutá a vypadá uplně jako stará corza (přezto že vypadá zcela jinak). zátímco fábka je podle nich děsně originální (přezto že vypadá jako suzuki doplněná čumákem roomstra) :)
Uživatelský avatar
FOMA
Příspěvky: 2183
Registrován: pát kvě 05, 2006 06:13
Bydliště: Kroměříž - Vyškov

Příspěvek od FOMA »

Mě tyhle výroky nechávají naprosto v klidu a jdou mimo mě.S Fabkou jezdím v práci (combi,1,2HTP v pnlé výbavě) a přece moje srdíčko tluče pro Ladu.
Prostě raději si koupím Kalu za 220-250tis kč než Fabku za 400tis.kč s motorem 1,2HTP.
A určitě se nebudu cítit nijak méněceně apd.spíš naopak Fabu každý zna a má..Ladu nikoliv atd.
Uživatelský avatar
danielTIR
Příspěvky: 213
Registrován: čtv říj 27, 2005 17:51
Bydliště: opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danielTIR »

Hele, někdo tu sem tam něco přetáčí a rád. Já jsem psal že kalinka nedosahuje kvalit podvozku fábie a za tím si stojím. S fábii jsem jezdil každodeně jako služební vůz policie a je fakt stabilní. S kalinou jsem jel z Brna do Prahy a zpět z Prahy do Opavy a podvozek je více houpavý a zkrátka jiný, ale to je jedno.Je to věc názoru. Kalina je super a z lepší výbavou i konkurenčně schopná. A co se týká nové fábie, tak dle mého názoru je to po dlouhé době škodovka co trošičku fajn vypadá, i když je to obšlehnuté a zvětšené suzuki :D :D Když jsem byl onehda v Bolelavi, stála nová fabia u pumby s novinářským potiskem a nechala ve mě hluboký dojem. Opravdu pěkně udělané auto, ale tu cenu bych za něj rozhodně nedal.Jak jsem jiož napsal, kalina je malá, ale v kombíku s výbavou je relativním mým favoritem.Prioře moc naději nedávám, protože je to hodně nepovedená a zpětným krokem provedá přestavba řady 211x. A nový model od LADY ve střední třídě si koupí asi má dcera, která v té době už bude možná plnoletá.Nicméně má ještě deset let čas, tak to možná v LADĚ stihnou :D :D :D Závěrem : mám slíbenou zkušební jízdu s KALINOU combi 16V v lux výbavě s klimou a ABS, až bude rozhodne se jestli bude mým dalším autíčkem. 8)
ŠKODA FABIA combi 1.9 Sdi AUTOŠKOLA - přesto fanda vozů LADA
dan
Příspěvky: 14
Registrován: pát črc 15, 2005 13:42
Bydliště: Praha

Příspěvek od dan »

... Já jsem psal že kalinka nedosahuje kvalit podvozku fábie a za tím si stojím. S fábii jsem jezdil každodeně jako služební vůz policie a je fakt stabilní. S kalinou jsem jel z Brna do Prahy a zpět z Prahy do Opavy a podvozek je více houpavý....

Clovece tohle neni tak jednoduche. Nemuzes klast rovnitko mezi kvalitu a tvrdost, tvrdost a stabilitu. Tvrdy podvozek nerovna se stabilni a naopak, to by bylo moc jednoduche. Na rozbitem povrchu je jistejsi a bezpecnejsi podvozek mekci, tvrdy zacne driv odskakovat. O tom, ze ma Fabia lepsi jizdni vlastnosti by me presvedcilo jen to, ze projede nejakou trat, ktera kombinuje ruzne povrchy a zatacky, rychleji nez Kalina. Kazdopadne Flipper by to mel zkusit, nejakej ochotnej skodovkar mu urcite bude chtit ten nejlepsi podvozek ve tride pro srovnani s Ladou pujcit.
Uživatelský avatar
Pavel04
Příspěvky: 602
Registrován: sob říj 29, 2005 09:52
Bydliště: Praha - Nusle
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

kdo pujci flipperovi auto?! kod chce skocit pod vlak?! Podobnost techto otazek je ciste nahodna... :lol:
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 :D
Flipper Tom
Příspěvky: 403
Registrován: úte čer 01, 2004 08:11
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flipper Tom »

nechápu ?
Wolf
Příspěvky: 1246
Registrován: úte čer 01, 2004 11:14
Bydliště: Kraj Lučanů
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

danielTIR píše:..... mám slíbenou zkušební jízdu s KALINOU combi 16V v lux výbavě s klimou a ABS, až bude rozhodne se jestli bude mým dalším autíčkem. 8)
... jestli s tou vybavou prijdou ve slusnem case bude mozna i mym dalsim autickem. Pro jistotu na ni zacinam setrit, zrovna jsem dostal odmeny :D ... W.
Uživatelský avatar
danielTIR
Příspěvky: 213
Registrován: čtv říj 27, 2005 17:51
Bydliště: opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danielTIR »

Subjektivní pocit z podvozku, získá každý kdo se těma autama projede.Vyhodnocení je pak poměrně jednoduché. Když jsem jel třeba s fábií rychle do zatáčky a pak rovnal, auto se poslušně narovnalo, což svědčí o tuhosti celé karosérie a dobrém podvozku - třeba vyzkoušet. Když jsem to samé udělal v kalině, auto se viditelně rozkývalo a chvíli jsem měl pocit že mu zapoměli namontovat tlumiče. Každopádně, při rychleji projížděných zatáčkách sedí fábie lépe než kalina v základu. Možná po zainvestování do sportovních pružin a tlumičů by byla situace jiná, ale srovnání tovární, proti tovorní je spíše pro fábii. Ale samozřejmě s přihlédnutím k ceně a vzhledu je kalina před fábii :D . Ale přeci se nebudeme přít co je lepší, né každý využije podvozku fábie a někomu může vyhovovat podvozek kaliny. Ono chevrolet aveo na tom taky není bůhvijak dobře.Měl sem možnost řídit a taky se chová jako kočárek.Já si spíš myslím, že kalina měla bojovat výhodnou cenou a základní výbavou.A cena je průměrná a výbava - lepší průměr. Takže ničím nevykukuje, což je škoda. A to mluvíme stále o motoru 8V, až přijde 16V s výbavou tak cena bude zase vyšší a tudíš zase o ničem ............ Ale kdo ví
ŠKODA FABIA combi 1.9 Sdi AUTOŠKOLA - přesto fanda vozů LADA
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

Flipper Tom píše:ještě stojí za to podotknout že podle mnohých "chytrých" diskutérů je kalina vobšlehnutá a vypadá uplně jako stará corza (přezto že vypadá zcela jinak). zátímco fábka je podle nich děsně originální (přezto že vypadá jako suzuki doplněná čumákem roomstra) :)
Ty auta si trochu podobný sou, ale to je všechno. neb hnací ústrojí j originál ladovácký i podvozek a kastle má např. oproti corse úplně jiný spoj střechy s bočnicema - tj v rámu dveří proto jsou rámy zaoblený do střechy, korza má svar na střeše krytej plastovou lištou. Bohužel tahle blbina že je to stará obšlehnutá corsa se celkem často objevuje i v tisku, což se konec konců není čemu divit když se veme v potaz úroveň danej periodik :D :D :D :D
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Jiri
Příspěvky: 867
Registrován: pon čer 07, 2004 22:41

Příspěvek od Jiri »

proboha nereste to :-)) rad verim ze podvozek kaliny je lepsi nez u destikove rady nicmene mekkosta schopnost pohodove jizdy po rozbitych silnicich nejsou az tas tak neslucitelne s dobrymi jizdnimi vlastnostmi. Nejvetsi problem bude asi vysoko umistene teziste kvuli vyssi svetle vysce podvozku.
Ze soucasne zkusenosti - laguna zvlada rozbite silnice bez problemu s pohodlim vlastnim "francouzkemu podvozku" a pritom kdyz vemu zatacku velmi ostre tak naklon vozu je minimalni a necha si libit daleko vic nez lada (111)
Prazdna lada byla tvrdsi, plny kufr bez zvednunteho zadku se coural u zeme a zvedal predek tak ze si clovek v zatackach nemohl nic moc dovolit.
Ted tohle neznam auto jede jak po kolejich ale na sportovni jizdu podvozek tolik zatracovane fabky je o tridu lepsi ....
Pokud nekdo umi jet s ladou na hranici jejich moznosti, bude nepochybne rychlejsi nez vetsina lidi v normalnim provozu ..ale o tom to snad neni. :?:
Ted mam za sebou prvni dojmy z laguny na snehu a musim rict ze zatim nevidim ze by tenhle predohrab byl nejak vyrazne jiny nez lada. mozna zitra v noci otestuju pruchodnost zavejema:-)))
Wolf
Příspěvky: 1246
Registrován: úte čer 01, 2004 11:14
Bydliště: Kraj Lučanů
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Jiri píše:Ted tohle neznam auto jede jak po kolejich ale na sportovni jizdu podvozek tolik zatracovane fabky je o tridu lepsi ....
Fabie objektivne receno opravdu nema spatny podvozek... "jizdu jako po kolejich" ted prozivam pri jizde Barcettou, pri kvalitnim podvozku a velmi nizkem tezisti si ani clovek mnohdy neuvedomi, jakou rychlosti najizdi do zatacky, za tu chvili jsem si jiz casto rikal, ze si musim davat pozor, abych to neprehnal. W.
Ziko
Příspěvky: 162
Registrován: stř bře 16, 2005 22:14
Bydliště: Brno - Oltec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziko »

Jenom k fábce, tatík jezdí fábkou firemní.. Jednu mají z těch prvních, a druhou o 2 roky mladší, výbavy, jsou úplně stejný, najeto mají taky stejně, ale ta stará je vyku..ená popelnice, a ta novější je úplně suprová.. Ty první fábky stály asi za nic..
Jiank si to nedokážu vysvětlit.. Asi vychhytali mušky a zlepšili to:) Tatík říkal, že už jenom, jak se v tom sedí ( prosezením to není)..
Sch 130(6/04 - 1/06) -- Sch 105 (10/04 - 3/05) -- VAZ 2101(3/05 - 2/06) -- Lada 2107 (2/06 - ) -- Opel Astra F (11/09 - )
East Runner Brigade
<STODOLNÍ II> <III>
Art
Příspěvky: 3
Registrován: čtv led 25, 2007 23:13

Příspěvek od Art »

Práve sa rozhodujem nad kúpou auta. V hre sú Kalina, Fábia, Thalia. Pre mna ako pohodového vodiča podľa potreby účel/výkon, cena a aj vzhľad vyhráva Kalina. Má to však jeden háčik. Neviem ako zareaguje okolie, skôr to tuším, keď zistia, že som si kúpil LADU - ruské auto. Niečo podobné je ako keď si niekto kúpi Dáciu Logan. Iste niekto povie čo ťa je po kamarátoch a kolegoch avšak predsudky ich nepustia, ale potom si tak človeka nejak zaškatulkujú.
Dilema jak sviňa...
Erik
Příspěvky: 398
Registrován: stř čer 02, 2004 08:12
Bydliště: Třebenice

Příspěvek od Erik »

Ahoj Arte,
auto bych si určitě vybíral podle toho, co nejvíce vyhovuje mně a ne okolí. Jestli by jsi u někoho klesl v ceně, tak bych si o něm nemyslel nic dobrého. Je to každého věc, čím jezdí. Osobně nevidím jediný důvod, abych si o někom, kdo si koupil třeba Dácii Logana myslel něco špatného. Vem to z té druhé stránky - třeba je přesvědčíš a dokážeš, že Lada není takový shit. 8)
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
Skalouš
Příspěvky: 667
Registrován: sob črc 10, 2004 17:02
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skalouš »

Eriku, trochu nesouhlasím. Když jsi zaměstnanec, je víceméně jedno, čím jezdíš. Nijak to neovlivní výši tvého platu atd.. Ale když se snažíš svou práci prodávat sám, musíš koukat na dojem. Když jsem si koupil Ladu, tak mě lidi spíš politovali jako chudého a nikoho nenapadlo, že ta věc stála 300000kč. Když jsem si na jaře koupil Transit (starej a za 250000kč), tak všichni okolo mě mají pocit, že jsem zbohatnul a že se mi daří..... A to je docela důležité, neb na zákazníky dělám dojem větší serioznosti a nemají pocit, že jsem těsně před krachem..... A když je zákazník v pohodě, mám šanci dostat větší zakázky atd....
Sk.
__________________________________
Skálobus - Ford Transit 2,5L TDI - 2000 (Henry)
Citrouš - XM - 3,0L V6 24V - 1998 (André)
Lancia Y - 1.1i - 1997 (zatím bez jména)
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelu Kalina“