2103
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
prosba
Zdravím vás, jsem tu nový a rád byc zjistil nějaké info... zajímám se o koupi Lady, potřebuji vůz, ale nechci nic co by mi také nepřinášelo radost... Lady se mi vždy líbily a proto bych si rád vybral ji...nemám vyhraněný typ, chtěl bych ale něco ze 70. let, nejlépe kombi... mám jednu vyhlédnutou, čekám foto ( http://autobazar.sbazar.cz/prodam/lada- ... 48518.html )... nevěděl by někdo o něčem vhodném? Rád si v tomto nechám poradit - s Ladami jsem začátečník...
Rád bych se zatím zeptal, jestli je nějaký problem s náhradními díly a jejich dostupností...?
Zdravím a díky
Honza
Rád bych se zatím zeptal, jestli je nějaký problem s náhradními díly a jejich dostupností...?
Zdravím a díky
Honza
-
Měl bych na vás dotaz.Konečně jsem se stal majitelem katalogu na 2103,ale jedna věc mě mate.Měl jsem za to,že pohon vrtule za chladičem je zajištěn buďto přišroubováním vrtule "natvrdo" na vodní pumpu nebo elektrickou saharou.V katalogu je ale i provedení s elektromagnetickou spojkou (používalo se hlavně u Fiatů),kde je sice vrtule jakoby na vodní pumpě,ale na ložisku a netočí se a teprve až čidlo sepne tak elmag.spojka přitáhne vrtuli k vodní pumpě a ta se tak roztočí.
Jde mi o to,zda-li jste se někdo s tímto provedením někdy u Lady setkali.Neměl jsem totiž ani páru že se to na VAZu kdy objevilo. Díky.
Jde mi o to,zda-li jste se někdo s tímto provedením někdy u Lady setkali.Neměl jsem totiž ani páru že se to na VAZu kdy objevilo. Díky.
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Nulašestka: Co já vím, tak elmagnetická spojka se montovala od začátku výroby 2103 možná až někdy do let 1975- 76, potom teprve nastoupil klasický samostatný větrák. Důkaz: test, resp. představení 2103 ve SM z roku 1973 viz. mototechna.wz.cz/vaz2103.htm (s pěknými obrázky) Na těch samých stránkách je mj. i 2106.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
-
Jasně.Vrtule na tvrdo na vodní pumpě(vzhledem k vnějším teplotám poletí asi přez zimu doi teplých krajin a vrátí se až na jaře)Nulašestka píše:Dušínův Rudý říjen (1974?) a tam je to řekl bych obdobně.
2103 - красное октябрь
21061 - экспедиционной машине/էքսպեդիցիոն մեքենա/საექსპედიციო მანქანა
2101 - Lahváček (Echt veterán 1975)
21061 - экспедиционной машине/էքսպեդիցիոն մեքենա/საექსპედიციო მანქანა
2101 - Lahváček (Echt veterán 1975)