Tak jsou všechny naděje v háji. Včera proběhla výměna krátkých podélných tyčí u zadní nápravy, tluče to a mlátí pořád.

Jediná věc, která se zlepšila, že se zpevnilo vedení zadní nápravy v zatáčkách a nerovnostech, jinak to podivné tlučení se ozývá pořád, teď už i při jízdě po rovině, zvlášť když uberu plyn a potom ho přidám.
Díky tomu jsem už jsem byl v servisu na tolika kontrolách a výměnách věcí okolo, několikrát jsem ležel sám pod autem a pořád na to nemůžu přijít.
Dnes jsem zjistil, že ten samý zvuk se ozve, když zatlačím na řadicí páku v jakékoliv poloze při vypnutém motoru- jedno větší bouchnutí a jakoby se to vrátí, takže když páku uvolním, je ticho. Ještě zbývají dlouhé tyče, ale to by snad nemlátilo, když zatlačím na páku?
Když je motor nastartovaný, tak při zatlačení na páku to začne tlouct opakovaně, co to může být?

Napadlo mě uvolnění v zavěšení převodovky- příčný nosník, je to ono? Ale to jsem kontroloval, včetně bezpečnostního držáku kardanu tak jestli tam je ještě nějaký silentblok o kterém nevím a ten je třeba utržený...
Snad to neskončí tím, že vyměním postupně na spodku úplně všechno.

(resp. servis vymění, protože na ulici se pod to těžko leze a vyndavá se z něj kardan s převodovkou.

)