Kloub poloosy Lada Priora

zde se dozvíte odpovědi na často kladené otázky ohledně technických věcí vozidel LADA

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
josef90

Kloub poloosy Lada Priora

Příspěvek od josef90 »

Dobrý den a zdravím všechny! Dovolím se obrátit s technickým dotazem. Včera jsem jel se svou Priorou po dálnici, docela vysokou rychlostí v levém pruhu, najednou rána od levé strany, domníval jsem se nejprv, že praskla pneumatika, všechny však byly OK. Motor běžel, tudíž jsem vyloučil jeho potkání, šlo zařadit, ale auto se nerozjelo, výkon se nepřenesl na kola za asistence hrůzostrašných zvuků.
Dle názoru mechanika (zatím nadálku) se pokazil kloub poloosy, chtěl bych se Vás proto zeptat, zda se někdo s touto závadou již setkal a jak cenově náročná, hlavně cenově, bude oprava. Auto má najeto 124 tkm a motor šlape výborně, každý kdo se svezl, je udiven. Já jsem upřímně při tak nízkém nájezdu závadu tohoto druhu nečekal. Předem díky za jakoukoliv odpověď!
Křečík Barbuška

Re: Kloub poloosy Lada Priora

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Tak na dalku tezko vestit. Destruovany kloub by mohl byt videt. Bych cekal ponicenou manzetu. Kdyz se zaradi jednicka a odbrzdi. Udrzi se na kvaltu nebo lze auto potlacit? Pokud ano tak s pomocnikem bych se snazil lokalizovat odkud jde lomoz. Hlavne si pohlidat, aby auto nekam nerizene neodjelo pripadne nebyl prejet pomocnik ... . Nejlepe na zvedak a bude se vedet hned.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
josef90

Příspěvek od josef90 »

Pokud to pomůže, posílám odkaz na video, které jsem pořídil: https://www.youtube.com/shorts/PgUA1sAESXU Řeším dilema, jestli taková oprava může být rentabilní :-(
Tommel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

Já rozlamal už všechny, jak venkovní tak vnitřní, chce se to ohnout pod auto a zkusit poloosy :wink:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Tak z videa je to jasne. Jak pise Tommel, ohnout se a podivat se kde se to strihlo.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
Odpovědět

Zpět na „FAQ - Často kladené dotazy“