Vážení a milí spoluklubáci,
jak víte, hlavním rodinným vozem se stala Vesta zejména proto, že obsahuje isofix, narozdíl od Priory. U priory se to řešilo v tomto vkláně. Byl jsem smířený s tím, že před faceliftem to prostě priory neměly. Před časem jsem ale viděl video, jak někdo dobastloval isofix do Vesty i na přední sedadlo a inspirovalo mne to ke krátkému dotazu na stýčka googla.
Číňan za dvě kila vyrobí isofix dokonce i s certifikátem CE (čti: China Export), tohle už vypadá o málo lépe, protože je to aspoň trochu přišroubované proti bočnému posunu.
Pak jsem ale zjistil, že od roku 2013 se do Priory dával isofix už z fabriky (zdroj) a nakonec jsem našel tohodle blázna, který si ISOFIX zbastlil sám.
Další návod z drive2 je ještě tady (asi rozumnější).
Máte někdo s ISOFIXem a jeho dobastlováním zkušenosti ? Nejde úplně o certifikáty a razítka, ale mojí choti se nelíbí držet sedačku jen pásem, že se to hodně vrklá (a na tohle téma jsou mraky videí).
Díky za nápady a názory
Isofix do Priory hatch
Moderátor: Moderátoři
Isofix do Priory hatch
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)
Re: Isofix do Priory hatch
Mi se naopak dostalo informace (z vice zdroju), ze dobre pripoutana sedacka drzi lepe jak isofix. Ne ze bych to bral jako 100% pravdu. Nevim, jestli bych veril dobastlenemu isofixu vic nez priputane sedacce.
Vzhledem k tomu, ze u pulky aut isofix mam a u pulky ne, poridil sem jednu novou a jednu pouzitou sedacku na pas. Jezdim jak dobytek a dite ani sedacku sem jeste neztratil
Cemu clovek veri vic je individualni. Ja bych mnou delanemu isofixu urcite neveril vic nez z fabriky vyrobeme pasu.
Do vesty dej isofix sedacku a do priory starsi na pas a je to. Aspon nemusis sedacku furt stehovat
Vzhledem k tomu, ze u pulky aut isofix mam a u pulky ne, poridil sem jednu novou a jednu pouzitou sedacku na pas. Jezdim jak dobytek a dite ani sedacku sem jeste neztratil
Cemu clovek veri vic je individualni. Ja bych mnou delanemu isofixu urcite neveril vic nez z fabriky vyrobeme pasu.
Do vesty dej isofix sedacku a do priory starsi na pas a je to. Aspon nemusis sedacku furt stehovat
VAZ 2104 1.3 1989
Ono možná je rozdíl sedačka pro větší a vajíčko 
Edit: tady to v postatě potvrzujou:
https://www.centrumautosedacek.cz/blog/ ... x-nebo-pas
https://www.mimikov.cz/magazin/pas-nebo-isofix/
Edit: tady to v postatě potvrzujou:
https://www.centrumautosedacek.cz/blog/ ... x-nebo-pas
https://www.mimikov.cz/magazin/pas-nebo-isofix/
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
)
Tezko rict, jestli ma necemu vadit, ze se sedacka muze trochu pohnout do boku, kdyz stejne to s celym autem haze hore dole. Proto bych rekl, ze to vnimani bezpeci je dost individualni. Jestli chce zena krucifix, porid ji krucifix a na rok se vzdej vozeni mrnouse v priore. Budes mit doma klid a cca za rok stejne vymenis vajicko za sedacku, takze to muzes prehodnotit
.
Jen abys to rozlouskl driv, nez ti preroste do vetsi sedacky
.
Jen abys to rozlouskl driv, nez ti preroste do vetsi sedacky
VAZ 2104 1.3 1989
-
Jan Vaníček
Upřímně, já bych své dítě do Priory dopředu vedle manželky nedal nikdy ... .
A kde je problem? V priore nebo v manzelce?Jan Vaníček píše: čtv led 29, 2026 12:42 Upřímně, já bych své dítě do Priory dopředu vedle manželky nedal nikdy ... .
VAZ 2104 1.3 1989
To neviem, ale tuto chulostivu otazku mozeme vynechat, pretoze Priora nema vypinac spolujazdcovho airbagu, takze sedacka by tam nemala byt
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
-
Jan Vaníček
Možná v obojím
.
Já jsem vycházel z toho, že tam ten airbag vůbec není, ale Cory to vystihnul přesně.
Nejvíc bych měl asi problém s pevností karoserie a jiným řidičem.
Já jsem vycházel z toho, že tam ten airbag vůbec není, ale Cory to vystihnul přesně.
Nejvíc bych měl asi problém s pevností karoserie a jiným řidičem.