Zavzdušnění Lada Niva
Moderátor: Moderátoři
-
Financzdenek78
Zavzdušnění Lada Niva
Zdravím, měl bych dotaz na Lada Niva 1,7 motor 21214, rok 2011. Začala mi vařit a nedařilo se mi to dát dokupy. Měnil jsem termostat, chladič, pumpu, čidlo a nic. Udělali jsme tedy hlavu a těsnění, kde na 4 válci na původním těsnění sákla kapalina do válce. Vše jsme přešli a rozeběhli, ale kapalina stále při jízdě nakonec jde do varu. Již jsem z toho trochu nesvůj a dost mne to omezuje. Nevíte někdo co by mohlo být za problém? Nedostatečné odvzdušnění? Olej do kapaliny ani opačně nejde
. Díky za radu. Zdenek
Re: Zavzdušnění Lada Niva
A vari to normalne pri jizde po silnici, nebo az kdyz se jede pomalu v terenu nebo se to necha stat na miste?
Jede ventilator chladice? Je chladic horky? Teplota ukazuje pres 90?
Jede ventilator chladice? Je chladic horky? Teplota ukazuje pres 90?
VAZ 2104 1.3 1989
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zavzdušnění Lada Niva
U této NIVY jsou 2 ventilátory chladiče a jejich činnost je signalizována hlukem odpovídající zapnutému vysavači. Nelze si nevšimnout.
Jestli to vaří, řešil bych taky, jestli je v chladící soustavě ten spráný pracovní přetlak.
Nevím z hlavy, kolik má držet víčko chladiče u LADY. U BMW E46 jsou to 2,0 bary u benzínových verzí a 1,4 u naftových verzí, s tím, že benzín na 1,4 barové víčko normálně funguje a méně drtí chladič, radiátor, hadice atd.
Slovy, hadice (od motoru do chladiče) u zahřáteho motoru musí být tvrdší než u motoru studeného.
Jestli to vaří, řešil bych taky, jestli je v chladící soustavě ten spráný pracovní přetlak.
Nevím z hlavy, kolik má držet víčko chladiče u LADY. U BMW E46 jsou to 2,0 bary u benzínových verzí a 1,4 u naftových verzí, s tím, že benzín na 1,4 barové víčko normálně funguje a méně drtí chladič, radiátor, hadice atd.
Slovy, hadice (od motoru do chladiče) u zahřáteho motoru musí být tvrdší než u motoru studeného.
Bílý LADA a okřídlená spol.