Postarsi zachovala dama 2101

Moderátor: Moderátoři

Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Postarsi zachovala dama 2101

Příspěvek od Vašátor »

Geometrie není žádný problém, děláme ji v podstatě dnes a denně :). Co se týká koroze, pokud chceš dostat radu, udělej nějaký fotky, radši víc než míň a pošli mi je. Hlavně nefoť detaily, ale celky. Z detailu prd poznám. Žigulíci všichni hnijou takřka stejně, z pouhého nabobtnání barvy se dá lecos usoudit.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
JiKo

Příspěvek od JiKo »

ok poslu dekuji moc...
JiKo

Příspěvek od JiKo »

Zdravím chlapi zase po delší odmlce a opět bych něco jako vždy potřeboval,pokud by to bylo možné.Po pár letech jsem vytáhl zigo z garáže,protože bude trošku přestavba doma,ale občas protocim jednou za čas a nechám běžet.Ted je venku a zjistil jsem únik benzínu,dříve byl u přívodu u té mosazné trubičky,a teď mi skapava do odkapove vaničky po prepakovani.dotahl jsem ty čtyři šroubky v obdélníku a to nepomohlo.tak to asi vzdam,nebo existuje nějaká sada pretesnovaci,ale radši bych se do toho nepoustel,nebo popřípadě mám dávat jako celek nějaký nový karbec?pokud se dá sehnat..ale zase to nastavení pak.jinak ještě uhnila zadni hadička brzd,tu jsem sehnal i na druhou stranu a prasátka a i kostku rozdělování,jen jsem to ještě neudělal.. to bych mohl dát.pokud to na mě nezkusi zase nějaký trable.kastle stále pár dir má,ale drží.nechci ho dávat pryč,je to po taťkovi,tak mi to zkuste rozmluvit co ve finále s ním.mam ho dát někam zrepasovat a taky za jakou cenu,nebo ho zase na pár let uložit tak jak je...tak díky moc za odpovědi a mějte se fajn..jinak bych ještě vložil tu fotku kdyby se povedlo ale i v tomhle jsem naprostej vůl.
JmJ

Příspěvek od JmJ »

pod tim deklikem na karbecu je membranka, nejspis jde o membranku akceleracni pumpicky. bud ji koupit extra (na ABC maji) nebo sadu https://abc-autodily.cz/index.php?id_pr ... er=product i s dalsima membrankama a vecma na karbec. zalezi, co za karbec tam mas, podle toho poridit sadu.

brzdy oprav a hlavne jezdi. jestli ti to stoji v garazi a neprojede se to aspon jednou za 3 mesice kolem baraku, tak se to bude furt srat, kdykoliv na to sahnes.
VAZ 2104 1.3 1989
JiKo

Příspěvek od JiKo »

Ty jo díky moc,ale mám značky v depozitu tak nemůžu jezdit..tak jsem si říkal aspoň na kozičky zadek a protáhnout ty kvalty.. vodu chci taky vyměnit fridex,to bych taky snad mohl zvládnout.no díval jsem se i na převodovku od spoda,únik oleje,taky bych mohl vypustit a případně sehnat to tesnení po obvodu těch více šroubků.
JiKo

Příspěvek od JiKo »

IMG_20260104_161015_380.jpg
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Jak už psal Honza, vymenit membranu akceleracni pumpicky. Nic na tom není. Každopádně pokud vůz takto dlouho stojí, kontroloval bych i únik benzínu do motoroveho oleje přes membranu palivové pumpy. Kazdopadne měnit těsnění a olej na namontovane prevodovce, pokud auto nebude jezdit, beru jako nikam nevedouci zbytečnost. To poteče na více místech. Zkusil bych dotahnout a vyprdl se na to. Důležitější je olej v motoru. Ten na rozdíl od převodoveho degraduje a ztrácí mazací schopnost. Obzvláště dostane-li se do něj benzín přes sežranou membranu paliv.pumpy.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
JiKo

Příspěvek od JiKo »

Děkuji moc za info,jinak palivové pumpu jsem měnil za novou loni,olej udělám je nový ale cca pár let tam je.benzinu se bojím je starý a dám tu 100 oktanku..tento je možný že mi vyžral to těsnění je žlutý a smrdí .vanu prevodky zkusím očistit a dotáhnout díky za tip.a olej diff,taky bych snad zvládl.diky moc chlapi.jo a jak poznám co tam je za karbec když bych obj.to těsnění?ještě se ujistim mám nakoupené sice cca tři roky olej 15w 40 nový.ma cenu ho tam dávat nebo už má viskozitu,staří za sebou?nedávali byste ho tam..no a antifreez mám růžový v práci,ale asi je úplně jiný než fridex,to jsem se dočetl taky blbost tam dávat,že..díky ještě jednou
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

Na červwný Antifreze do starého auta POZOR. Je dost agresivní a pokud by ses přeci jen rozhodnul, tak celý systém pořádně i víckrát pořádně propláchnout. Nes náší se s jinýmy druhy. Já bych ho tam nedal ani zadarmo :wink:
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
JmJ

Příspěvek od JmJ »

I 100 oktanovy benzin muze mit 10% bioslozky. Sice to do aut, ktera malo jezdi, leju, ale velke iluze si o tom nedelam. Mozna je lepsi do obycejneho benzinu prilit aditivum na potlaceni nezadoucich ucinku bioslozky (ted z hlavy nevim, jak se to menuje). Kazdopadne to chce to aditivum nalit do prazdne nadrze, splouchnout tam nejaky benzin a nechat to chvili vrcet, aby se modifikovany benzin dostal tam kde ma. Z karburatoru se ale benzin stejne casem odpari, takze tam ty membrany mozna spis ztvrdnou, nez ze je neco sezere. Protoze existuje taky ten efekt, ze gumova vec, ktera je zvykla byt dlouhodobe s benzinem a je k tomu urcena, po par dnech bez benzinu ztvrdne na kamen. Treba takova hadice, ktera vede u kombiku od hrdla nadrze do nadrze.

Takze z meho poheldu jsme opet u toho, ze to auto ma proste jednou za mesic vrcet a jednou za 3 mesice se aspon trochu pohnout.
VAZ 2104 1.3 1989
Marek

Příspěvek od Marek »

Je sice pravda, že i 100oktanový benzín obsahuje biosložku. Ale jedná se o úplně jiný druh biosložky, než jaká je přidávána do benzínu 95 oktanů.

Zatímco benzín 95 oktanů obsahuje jako biosložku líh, jenž jak známo škodí starým motorům, resp. gumovým součástem palivového systému, a ke všemu chemicky degraduje, čímž významně zkracuje dobu použitelnosti benzínu, u premiových paliv je biosložkou ETBE, která naopak benzínu prospívá, nerozkládá se chemicky, nepůsobí negativně na gumové součástí palivového systému a obecně vzato je ku prospěchu. Proto se právě do veteránů doporučuje jako vhodné palivo....

Jen v této věci doplním: Kdo jezdí s Ladou na vysokooktanový "prémiový" benzín, měl by si zvýšit předstih zážehu o pět až osm stupňů. Kdo to neudělá, ten nejen, že z benzínu nezíská maximum jeho energetického potenciálu, ale navíc riskuje podpálení výfukových ventilů.....
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)
JiKo

Příspěvek od JiKo »

No tak teď jsem rozlozenej...tak zlata střední cesta 98 od omv.?
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

JiKo píše: pon led 05, 2026 19:27 No tak teď jsem rozlozenej...tak zlata střední cesta 98 od omv.?
Já tankuji do všeho na ONO 98 s 5% těch biosraček a přidávám aditivum VIF a nemám problémy :) Ale jezdím, zrovna včera jsem projel po necelém měsíci 2103 :)
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja bych tam vrazil klidne 95 s vifem a fakt bych to rozumne pravidelne nechal vrcet. Leju do karbecovyho vazu 95 bez vifu, vyjedu nadrz za 2 az 3 mesice a s zadnou casti palivove soustavy nemam dlouhodobe problem. V tomto rezimu auto zije pres 10 let a zadnou membranu sem menit nemusel, ani cistit karbec. Ale auto cca co 14 dni ujede aspon par km.

100 oktan lejdu do feldy a 20 let staryho clia,.protoze obe auta daji tak 3000 km rocne. U zigula se mi nechtelo resit serizovani motoru.
VAZ 2104 1.3 1989
Marek

Příspěvek od Marek »

JiKo píše: pon led 05, 2026 19:27 No tak teď jsem rozlozenej...tak zlata střední cesta 98 od omv.?
98 oktanů už je považováno za prémiové palivo, kde není líh, ale ETBE.

Obecně - jakékoli palivo, které mě větší oktanové číslo než 95, je považováno za prémiové.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“