Akoze za 700000 Kč?Křečík Barbuška píše:Kdyz to sem nekdo doveze a proda za ruskou cenu tak samozrejme.
Perspektivy a premiéry Avto VAZu
Moderátor: Moderátoři
Re: Perspektivy a premiéry Avto VAZu
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Křečík Barbuška
Na netu pisou, ze za Rubl 0,26 Koruny. Takze Granta v plne palbe ne zadny holobyt kolem 280 tis. nasich. Vychazim ze stranek lada.ru . Nejak jsem tam nenasel tlacitko anglickeho jazyka
. Jen teda nabidka barev teda bida. Ja bych chtel zlutou.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
https://www.autotrendy.sk/2025/11/27/no ... rossovera/
Akurát sa predaj áut prepadol o 47% ci koľko percent. A autovaz ma v plane prepúšťať.
Akurát sa predaj áut prepadol o 47% ci koľko percent. A autovaz ma v plane prepúšťať.
Od januára Lada Vesta šport za 40 000$ cca 3 000 000rub pre rusov, uvidíme ci ozaj. Ci to není len vevericka
Jdu hledat čelist, po přečtení posledního příspěvku mi někam spadla.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Za ty prachy budou prodeje v tisících kusů týdně, továrna nebude stíhat výrobu a z 3-denního pracovního týdne budou vyrábět 8 dnů v týdnu. Růst HDP vystřelí ke hvězdám, inflace půjde pod nulu a hvězda naděje bude zářit daleko za Sluneční soustavu. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Trosku meškajú z uvedené podľa článku, kto vie prečo. Som fakt zvedavý na skutočnú cenu. Aspoň farbou sa pokochajte. https://www1.ru/en/news/2025/06/06/lada ... hatgpt.com
- Křečík Barbuška
Ta je skareda. To chce zlutou a kola ne cerna.
Já tedy musím přiznat, že to sleduju vcelku hodně a zase tak tragické mi to nepřijde. To myslím počty prodaných aut a ne hospodářské výsledky. Pokud se nepletu Lada letos vyrobí a pravděpodobně i prodá okolo 370 000 aut a neustále si drží okolo 25% trhu, což je podstatně více než když se Lady vozily před válkou k nám, kde tuším to bylo okolo 250 000 aut ročně, plus samozřejmě ty Datsuny atd. Původní letošní plán 600 tisíc byl hodně utopický. Lada má sice nyní 4 závody, ale třeba Pitěr si drží Iskru a toho číňana, Argun jede jen Grantu sedan, Largus je v bývalé nové vestí fabrice v Iževsku a zbytek je v Togliatti. Podle mě vyřešili úspěšně hromadu problémů, kdy nahrazovali západní díly, stejně jako třeba barvy.
Nejen AvtoVaz drtí vysoké úrokové sazby a samozřejmě čínská auta, kde cena kolem 2 mil rublů většiny kitajců přímo konkuruje Vestě a hlavně došlo k větší lokalizace výroby čínských aut, např. Belgee(Bělorusko) prodal loni v Rusku za 11 měsíců 30 tis aut a letos 60 tis aut, takže to musí být znát. Na rok 26 je plán Lady 400 tis aut, to mi přijde reálné a slušné.
Křečíku? Tobě jde lada.ru ? Já to mám blokované. Jinak Granta Club(plná palba)mi přijde velice povedená.
Nejen AvtoVaz drtí vysoké úrokové sazby a samozřejmě čínská auta, kde cena kolem 2 mil rublů většiny kitajců přímo konkuruje Vestě a hlavně došlo k větší lokalizace výroby čínských aut, např. Belgee(Bělorusko) prodal loni v Rusku za 11 měsíců 30 tis aut a letos 60 tis aut, takže to musí být znát. Na rok 26 je plán Lady 400 tis aut, to mi přijde reálné a slušné.
Křečíku? Tobě jde lada.ru ? Já to mám blokované. Jinak Granta Club(plná palba)mi přijde velice povedená.
No vieš ruské plány sú také, ze sa bud nerealizuju alebo s veľkým oneskorením. Rusy radšej uprednostnia cinana ako ladu. Vyrobiť a predať sú 2 rozdielne veci.
- Křečík Barbuška
No pred rokem, vlastne dvema roky uz je 2026 se tam Krecik dostal. Myslim, ze tak dva mesice zpet to jeste slo ted uz blokovano. Bud nechce Avtovaz aby mu tam Krecik koukal a nebo nechce nekdo od nas aby jim tam Krecik koukal. Kazdopadne je Krecik tuze rad, ze je chranen pred skodlivym obsahem
Dušan: já myslím, že mohou být vcelku spokojeni, už dávno se jim povedlo zbavit se Anderssona, Lindra a dalších kapitalistických neřádů. Díly a barvy nahradily postupně, samozřejmě, že od projektů k činům mají daleko, ale jsou pod Rostechem, tak jim stát zase jako již mnohokrát kryje záda. Má vejít v platnost zákon, že taxíky musí být Made in Russia, tak si taky škrábnou.
U těch Číňanů jsou ty zkušenosti často rozporuplné, ale určitě se kvalita zlepšila. A kdo má opravdu peníze, funguje velmi dobře pararelní dovoz, akorát to čtu, Škoda Kodiaq selekšn plus. 2.0l benzín 6 milionů rublů z Kazachstánu a dokonce jsem tuhle četl, že prodej ojetých luxusních aut se zvýšil o třetinu.
Křečík: Už to nejde nějákou dobu, já na to občas koukal skrz novinky, takže vím, že v roce 2023 byly v nabídce jen tři barvy a Vesta se vyráběla s 8V motorem a taky to šlo. Naopak už opět funguje stránka ladaonline, ta je podstatně hodnotnější než ofiko AvtoVaz.
https://xn--80aal0a.xn--80asehdb/
U těch Číňanů jsou ty zkušenosti často rozporuplné, ale určitě se kvalita zlepšila. A kdo má opravdu peníze, funguje velmi dobře pararelní dovoz, akorát to čtu, Škoda Kodiaq selekšn plus. 2.0l benzín 6 milionů rublů z Kazachstánu a dokonce jsem tuhle četl, že prodej ojetých luxusních aut se zvýšil o třetinu.
Křečík: Už to nejde nějákou dobu, já na to občas koukal skrz novinky, takže vím, že v roce 2023 byly v nabídce jen tři barvy a Vesta se vyráběla s 8V motorem a taky to šlo. Naopak už opět funguje stránka ladaonline, ta je podstatně hodnotnější než ofiko AvtoVaz.
https://xn--80aal0a.xn--80asehdb/
Štát nemá peniaze, jednotlivé okresy si požičiavajú od bánk lebo Kremeľ im nedá peniaze. Ako to asi skončí keď bude treba vrátiť peniaze bankám? Autovaz síce ma podporu štátu ale reálne peniaze nedostane. Dat 1.6mil za holo ladu alebo 2 milióny za vybaveného cinana je jasna voľba. Oprava cinana a korózia ju už iná vec. Rusko je už v prdeli, tak ci tak. Už len počkať kým klaknu banky a bude vymaľované. Kremeľ tlači digitálne ruble ako o život, a rusy majú zablokovaný výber peňazí z bankomatov.
2025 cca 325000 lad vyrobených.
Ešte k Veste šport EVO ruské plány v akcii
Aktualizované 24. decembra 2024 (oficiálne): Uvedenie modelu Lada Vesta Sport na trh je naplánované na druhý štvrťrok 2025. Tlačová služba spoločnosti AVTOVAZ o tom informovala Lada.Online . Zástupca závodu objasnil, že táto úprava bude mať na rozdiel od verzie SportLine výkonnejší motor. Odmietli však zverejniť špecifikácie nového pohonného ústrojenstva.
Aktualizované 8. apríla 2025 (oficiálne) : Spoločnosť AVTOVAZ potvrdila, že plánuje spustiť sériovú výrobu druhej generácie modelu Lada Vesta Sport v roku 2025. Riaditeľ závodu to oznámil na priemyselnom stretnutí o rozvoji regionálnych dodávateľov automobilového priemyslu.
Aktualizované 10. septembra 2025 : Sériová výroba horúcej verzie Lada Vesta Sport s 1,8-litrovým motorom EVO a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou sa začne v novembri 2025. Odporúčaná maloobchodná cena tohto auta bude podľa verejnej skupiny RCINews 2,7 milióna rubľov .
Aktualizované 11.12.2025 (oficiálne) : Výroba modelu Lada Vesta Sport bola odložená na rok 2026. Sériová výroba horúcej Vesty (motor 1,8 EVO (145 koní a 184 Nm) a 6-stupňová manuálna prevodovka) je plánovaná na prvú polovicu roka 2026. Toto bolo oznámené na konferencii venovanej koncu roka 2025.
2025 cca 325000 lad vyrobených.
Ešte k Veste šport EVO ruské plány v akcii
Aktualizované 24. decembra 2024 (oficiálne): Uvedenie modelu Lada Vesta Sport na trh je naplánované na druhý štvrťrok 2025. Tlačová služba spoločnosti AVTOVAZ o tom informovala Lada.Online . Zástupca závodu objasnil, že táto úprava bude mať na rozdiel od verzie SportLine výkonnejší motor. Odmietli však zverejniť špecifikácie nového pohonného ústrojenstva.
Aktualizované 8. apríla 2025 (oficiálne) : Spoločnosť AVTOVAZ potvrdila, že plánuje spustiť sériovú výrobu druhej generácie modelu Lada Vesta Sport v roku 2025. Riaditeľ závodu to oznámil na priemyselnom stretnutí o rozvoji regionálnych dodávateľov automobilového priemyslu.
Aktualizované 10. septembra 2025 : Sériová výroba horúcej verzie Lada Vesta Sport s 1,8-litrovým motorom EVO a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou sa začne v novembri 2025. Odporúčaná maloobchodná cena tohto auta bude podľa verejnej skupiny RCINews 2,7 milióna rubľov .
Aktualizované 11.12.2025 (oficiálne) : Výroba modelu Lada Vesta Sport bola odložená na rok 2026. Sériová výroba horúcej Vesty (motor 1,8 EVO (145 koní a 184 Nm) a 6-stupňová manuálna prevodovka) je plánovaná na prvú polovicu roka 2026. Toto bolo oznámené na konferencii venovanej koncu roka 2025.