Oprava zadřeného motoru ?
Moderátor: Moderátoři
Oprava zadřeného motoru ?
Ahoj,
asi z nedostatku oleje mi začal klepat motor, bohužel to, že oleje je málo jsem zjistil, až když jednou problikla kontrolka ... po dolití do jelo pár desítek kilometrů normálně, ale potom se celkem náhle začaly z motoru ozývat nelibé klepavé plechové zvuky, celkem rovnoměrně hned od startu a myslím nezávisle na otáčkách (jen ve vyšších otáčkách to není tak slyšet, jelikož je motor sám o sobě hlučnější), na výkonu se to neprojevilo, ale samozřejmě s tím teď nejezdím.
Neznáte v Praze a okolí servis nebo někoho, kdo tomu rozumí, aby se mrknul, co s tím vlastně je ?
Motor je 1700i (vaz 21073, monovstřik gm), obávám se že nepůjde zas tak běžně sehnat, proto bych byl spíš pro opravu, ale opravdu netuším, komu to svěřit ?
díky
Radek
asi z nedostatku oleje mi začal klepat motor, bohužel to, že oleje je málo jsem zjistil, až když jednou problikla kontrolka ... po dolití do jelo pár desítek kilometrů normálně, ale potom se celkem náhle začaly z motoru ozývat nelibé klepavé plechové zvuky, celkem rovnoměrně hned od startu a myslím nezávisle na otáčkách (jen ve vyšších otáčkách to není tak slyšet, jelikož je motor sám o sobě hlučnější), na výkonu se to neprojevilo, ale samozřejmě s tím teď nejezdím.
Neznáte v Praze a okolí servis nebo někoho, kdo tomu rozumí, aby se mrknul, co s tím vlastně je ?
Motor je 1700i (vaz 21073, monovstřik gm), obávám se že nepůjde zas tak běžně sehnat, proto bych byl spíš pro opravu, ale opravdu netuším, komu to svěřit ?
díky
Radek
-
- Kontaktovat uživatele:
no nemyslim ze by bol zadreny, skor moze byt ze sa rozsypal napinak retaze, alebo niektora z tych pritlacnych list, moc sa nevyznam, ja mam remen... ale mne klepe, a to zrejme piestny cap, co u teba tiez nema nejaky opodstatneny dovod...zameral by som sa na tie napinaky najprv... ale kto sa ti na to pozrie ti neviem povedat, servisy neznam, ja cas nemam, tak uvidime ci sa niekto ozve...
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Modrý LADA 21011 zcela běžně jezdil tak, že olej se jen doléval a to v momentě kdy v zatáčce nebo při studeném motoru a prudkém rozjezdu problikla kontrolka...
A nikdy se mu nic nestalo, dokud je v systému tlak a nevynechá to na dlouhou dobu, tak jsou všechna třená místa zásobena. Teoreticky podporuji optimistickou prognózu, že to nemusí být fatální. Ale realita je to, oč tu běží, chce to "vidět."
A nikdy se mu nic nestalo, dokud je v systému tlak a nevynechá to na dlouhou dobu, tak jsou všechna třená místa zásobena. Teoreticky podporuji optimistickou prognózu, že to nemusí být fatální. Ale realita je to, oč tu běží, chce to "vidět."
Bílý LADA a okřídlená spol.
-
To by mě docela zajímalo,totiž když jsem zvažoval jestli udělat GO motoru,nebo sehnat nový,baba tady na krámě mi řekla,že repasovaná 1500 přijde asi na 10 000Kč,třináctistovka potom asi na 7 000Kč...jenže já jsem si nechtěl snižovat svůj 1600 standard....na kolik by to tak vyšlo?RadekP píše: ceny motorů v toljati, nejsou tak drahé
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Nový motor z toggliatti přijde v rozmezí od 22 000 do 27 000 podle typu motoru nejmíň 1200 a nejvíc 1700 i jde o holý motor bez pumpy čerpadla altíku rozdělovače.. Ceny p. Vašenkov
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006