Niva Mara
Moderátor: Moderátoři
Re: Niva Mara
"Bude to chtit po nejake dobe sehnat kone do ohrady"
Kára tak nejak standart, jen vykon to chce zpatky doladit. Rozvodak uz ma neco natahano a vacka je trochu nazpet, kdyz skocim o zub zpět tak bude mirne pred klikou, ale rikam si jestli by to nebylo lepsi. Cele rozvody se zatim menit nechce, ale asi k tomu dojde.
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá na spalkach/ disco2
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-Lada Niva 1.7i -ll-
Pri nedeli, na snehu v -3'C mi zvedavost nedala a pustil se na to. Vacku jsem dal o zub zpatky a rozvody pasly docela na znacky. Vykon se zas vratil na standartni uroven tak to potesilo.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
A to máš ten řetěz tak vytahaný nebo jsi to měl posunuté o zub při výměně rozvodů?
Jak jsem to nekdy ustavoval tak vacka byla mirne napred a jezdil jsem. Pozdeji jsem ji posunul o zub, at jde za klikou. Mezitim spousta km, ale vykon mi uz dele nevyhovoval. Ted jsem to zas posunul o zub dozadu a je to na znackach jak ma byt a vykon se zas vratil. Tak retez resit nebudu, neco vydrzi..
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
Takze vacka stale meska za klukou? Mne podla merani plnenia valcov za pomoci osciloskopu vychadza lepsie plnenie ked vacka meska.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Ted je pomerne presne na znackach a chova se to dobre. To meskani o zub uz u me nemelo poradny tah, bylo to líné, taky se obcas pri rozjezdu trochu "dusila", ale nechcipla. Proslapal se pedal at jde zas do otacek a rozjezd se zopakoval lepe. Presnych mereni nedosahnu tak to musi stacit.
Taky mi jednu dobu prisavala falesny vzduch prasklou hadickou k podtlaku brzd a najel jsem s tim hodne. Tlak posledniho valce klesl (ventily nebo krouzky?) To ze to moc nejelo jsem prisuzoval tomuhle, ale tim posunutim retezu se hodne zlepsilo. Na vice mereni tlaku jsem se ted nedostal, kdyz mi to tak staci. Jeste vetsi vykonnost by nevadila, ale je to Niva na Lpg a nemuzu po ni chtit nevim co. V porovnani s LR td5, je niva stale čiperny nezmar, ktery porad bavi.
Taky mi jednu dobu prisavala falesny vzduch prasklou hadickou k podtlaku brzd a najel jsem s tim hodne. Tlak posledniho valce klesl (ventily nebo krouzky?) To ze to moc nejelo jsem prisuzoval tomuhle, ale tim posunutim retezu se hodne zlepsilo. Na vice mereni tlaku jsem se ted nedostal, kdyz mi to tak staci. Jeste vetsi vykonnost by nevadila, ale je to Niva na Lpg a nemuzu po ni chtit nevim co. V porovnani s LR td5, je niva stale čiperny nezmar, ktery porad bavi.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
Nove brzdy z Urbanu mi taky prijdou vic brzdici nez ty starsi.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-