na téma vyšších otáček je tu sice více vláken ale na motor řady 2124, kterou má Niva Travel jsem nic nenašel.
Včera poprvé na ME+STK po 4 letech s novou Nivou Travel. Po skoro hodině než si ME vyžadalo data pro motor 2124 od mininosterstva dopravy

Nicméně problém je s vyžšími otáčkami motoru ve volnoběhu a to kolísavě v rozsahu 800 - 870ot. které ME hodnotí jako "špatné", dle dat má být v rozsahu 700 - 800ot. Přemýšlím, čím by to mohlo být. Před STK jsem měnil brzdovku v brzdách i ve spojce a taky kapalinu v servu a měl jsem kompletně vytažen box se vzduchovým filtrem vč. váhy vzduchu. Když už byl venku, tak jsem ho celý vyčistil a vyfoukal, vč. filtru. Samozřejmě po namontování zpět, jsem zapomněl zapojit kabel od váhy vzduchu, což rozsvítilo kontrolku MIL, a mě bylo hned jasné, co jsem posral. Nicméně po zapojení váhy a odpojení baterie (výmaz chyby) se to vše jeví jako OK. (Tak jen jestli to může mít souvislost.)
Nivka má najeto 22000km, nepředpokládám nějaké výrazné opotřebení čidel motoru. Diagnostika by mohla být časem dostupná. Tak se nějak dopředu ptám, na co se ještě zaměřit?