Potřebuju poradit.
Moderátor: Moderátoři
Re: Potřebuju poradit.
No to uz prestava byt motorismus. S obdivem cucim na kdejaky pekny starsi stroj. Dneska alfa145, jindy fiat x1/9 v dennim provozu.. Nakladak v praci obcas taky musim resetovat, zacne to v nem chroupat jak v harddisku, trva to a po presypacich hodinach zas najede- no co to je? Akorat to ma sve nalady.. S radosti po robote sednu do nivky.. Pritom by se dalo porad delat jednoduche stroje, bez totalnich blbosti..
Jaky hipster?
Jaky hipster?
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-
Jasný, pokud se chyba nebude neustále vracet, tak je reset dobrá věc. Horší bude, pokud se to bude pořád opakovat, tak resetem nic nevyřeším, jen oddálím nevyhnutelné (odhalení příčiny). Nejde to přeci do nekonečna třeba ob den resetovat.Laďuša píše:Neni čemu se divit. Všude, kde je ňáká elektronika, je reset normální věc. Je to mocná zbraň. Mít Hitler reset, dopadlo by všechno úplně jinak.
- nespor.jenda
Adolf Hipster https://www.funnybits.mobi/2012/11/adolf-hipster.htmlMara píše:Jaky hipster?
fantomas009a píše: Jasný, pokud se chyba nebude neustále vracet, tak je reset dobrá věc. Horší bude, pokud se to bude pořád opakovat, tak resetem nic nevyřeším, jen oddálím nevyhnutelné (odhalení příčiny). Nejde to přeci do nekonečna třeba ob den resetovat.
Obávám se, že jde (respektive není to nemožné). Pak si na to člověk zvykne a dojde k tzv. normalizaci odchylky, která byla příčinou havárie raketolánu Challenger.
(Ne s resetem, ale s jiným problémem to znám z vlastní praxe. Měl jsem Ford. I když to byl vlastně Volkswagen.)
Prodal jsem Forda a koupil si VAZ, auto co vyrábí Sovětský svaz.
-
Tak reset pomohl na dva výjezdy, na třetím závada zpět. Další reset, auto v pohodě. Po dalším startu, opět závada. U známého v dílně jsme sundali klapku, pořádně pročistili klapku i ventil volnoběhu. Pak jsme zjistili, že plastová vsuvka v sání byla spadlá uvnitř a otočená opačně. Prostě se v tom asi někdy někdo "voral" a strčil to tam osazením napřed, takže se to tam mlátilo ze strany na stranu. Zatím auto funguje, tak uvidíme. Pokud bude problém přetrvávat, tak si známý automechanik myslí, že na 90% bude v čudu ventil volnoběhu. A měli jsme ho venku a fungoval. Kde by se případně nechal koupit a za kolik? Na lada-díly.cz jsem ho nenašel...
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Tam bych ho nebral, pokud teda nezměnili dodavatele, ale ten jejich MasterSport byl ještě horší než ten můj špatný v autě....
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
-
Tam mě právě zarazilo, že píšou snímač volnoběhu, tak jsem si nebyl jistý.Luděk Ondrůch píše:http://www.lada-dily.cz/produkty/detail ... 21873.html
Nebudou dělat problémy gumy 205/70. 15 na
nivě Urban bez rozšíření blatníků?.děkuji za info.
nivě Urban bez rozšíření blatníků?.děkuji za info.
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Tramvaják:
s jakym ET disku? ET0 mam zapsane s poznamkou rozsireni blatniku, ale mel jsem je i na disku s vetsim ET a neskrtaly, jen ted presne nevim to ET.
s jakym ET disku? ET0 mam zapsane s poznamkou rozsireni blatniku, ale mel jsem je i na disku s vetsim ET a neskrtaly, jen ted presne nevim to ET.
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Více zalezlé je ET 45, mají ho DOTZ Pharao: https://www.az-pneu.cz/koupit/alu-disk/ ... ak-id28540
Více vylezlé je ET 0, mají ho DOTZ Dakar: https://www.alukola.cz/alu-kola-dotz-da ... 139-7-et0/
Záleží na tom, jak je to v TP napsáno, k čemu se to vztahuje. Ono by se to rozšíření možná dalo vztáhnout k rozměru pneu a ne rozměru ráfku. To je právnický a logický výklad.
Pak záleží na koho narazíš, protože praktický výklad je jasný = vylezlá kola mají být s lemy na blatníkách. A nikdo tu nemůže vědět, kdo a kdy Ti bude dělat/nedělat problémy.
Technicky "gumy" problém dělat nebudou, maximálně tak bude lítat voda za deště a bláto za bláta a kamínky na štěrku, to už dle dezénu...
Více vylezlé je ET 0, mají ho DOTZ Dakar: https://www.alukola.cz/alu-kola-dotz-da ... 139-7-et0/
Záleží na tom, jak je to v TP napsáno, k čemu se to vztahuje. Ono by se to rozšíření možná dalo vztáhnout k rozměru pneu a ne rozměru ráfku. To je právnický a logický výklad.
Pak záleží na koho narazíš, protože praktický výklad je jasný = vylezlá kola mají být s lemy na blatníkách. A nikdo tu nemůže vědět, kdo a kdy Ti bude dělat/nedělat problémy.
Technicky "gumy" problém dělat nebudou, maximálně tak bude lítat voda za deště a bláto za bláta a kamínky na štěrku, to už dle dezénu...
Bílý LADA a okřídlená spol.