No tak ako som 8.1. písal, že tesnenie pod hlavou je načaté, tak už sa to aj prejavuje vcelku naplno. Chladiaca zmes sa stráca, tečie však chladič, ktorému som to pripisoval. Tam však únik nie je taký veľký. Motor sa v kopci rýchlejšie zahrieva. Chcel som pre istotu vymeniť sviečky a na moje prekvapenie, boli sviečky hrdzavé Na 3. valci vyšla sviečka aj so závitom. Podarilo sa mi natočit novú a dotiahnuť. Oprava závitu ma neminie. Po výmene motor štartuje lepšie, ale na 2-3 valce. K tomu ako bonus popraskané zapaľovacie cievky Hodina veľkého tresku sa priblížila
Pred 2 mesiacmi som riešil zatuhnutý PP brzdič. Pomohlo rozobratie, vyčistenie a osadanie novej gumičky a prachovky. Aj som si vravel, že by som hneď mal poriešiť preventívne aj ĽP brzdič. Ale času akosi nebolo a tak mi zatuhol aj ten ĽP No, okrem toho som si všimol masakrálne rozbitú manžetu ĽP homoklbu, takže klb bude musieť absolvovať očistec v bandaske s technickým benzínom. Zaujímavé - pôvodné manžety vydržali 200tis. km a 9 rokov, pri výmene klbov im prakticky nic nebolo a vymenili sa za nové - original Lada. No a vydržali rok a 50tis. teda na ľavej strane. A možno som niečo trafil? Pravá vyzerá byť v poriadku. Okrem iného dal aj pružný člen výfuku papa. Zasa sa budem musieť hodinu hrabať pod autom
Zrovna tohle jsem dělal minulý týden na Berlingu (16let, origo), ale tam jsem to možná poškodil v zimě, kdy jsem dobýval šroub uchycení tlumiče. Nejhorší bylo koupit správný rozměr manžety - asi 5 typů pro danou motorizaci ... . Tak uvidíme, jestli vydrží déle, než rok .
Tak dnes slavi Jean Prior 10 rokov. Oslavuje to prvym odstavenim Raz za 2 tyzdne proste rano nenastartuje a niekedy mu to trva aj hodinu a pol mlynkovania starterom. Treba robit hlavu, no zatial na to nemam cas. Mohol by som teda hladat pricinu, preco robi to, co robi, ale 2-3h poriadnej diagnostiky mozem venovat demontazi hlavy, ktoru aj tak treba robit Momentálny stav 254tis km.
Tak na tu hlavu se chystas uz par let. U nas se rika, ze kovarova kobyla chodi bosa . Tak, ale zase 250 tis. je na Ladu slusne. Koneckoncu bezne benziny jinych znacek touto dobou uz take maji nejednu bolistku.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107