Jinak můj rok 2021: 32 km najeto, avg. 22,5 km/h, max. 54,2 km/h.
Tak snad se letos zlepším

Moderátor: Moderátoři
Nad 40 km/h už se bojim a brzdimdmatej píše:Nebrečte furt, prostě na sebe i cyklisty buďte hodní a velkorysí. Stejně vám nic jinýho nezbude
Jinak můj rok 2021: 32 km najeto, avg. 22,5 km/h, max. 54,2 km/h.
Tak snad se letos zlepším
PcheLuky píše:Nad 40 km/h už se bojim a brzdim![]()
Hele, defektů jsem měl loni celkem 8, z toho 7 na starých pláštích. Vždycky to utíkalo rozumně, že jsem dojel domů, případně párkrát cestou přifouknul. K výměně duše v polích jsem se musel uchýlit jenom jednou, to mi skrz projetou díru v plášti (viz fotky plášťů těsně před výměnou) vylezla duše ven a prošoupala seLuky píše:Zpět k příjemnějšímu thematu.
Měli jste letos hodně defektů jakéhokoliv typu?![]()
Když jsi letos, Láďo sjel zhruba polovičku pláště, měl jsi na tý štrece nějaké závady? Kolikrát jsi píchl?
Já měl zatraceně kliku na defekty duší...píchl jsem jen 1 krát a to zhruba 800m od domluveného ubytování na Šumavě. Vzhledem k nájezdu kilometrů, terénu a náloži na kole je to zázrak. I 5x bych bral jako úspěch.
Ale tím výčet mých závad jen začíná...dále se kouslo ložisko na pravé šlapce (čínská replika dobových Favoriťáckých jenž jsem měl na horáku
) dojížděl jsem s tím cca 80 km, praskl mi bovden od řazení talířů ( s kamenem šprajclím mezi trubku a převodník jsem jel asi 30 km, velký na 3. talíř na rovinu a menší na 2. talíř na kopce
), praskl mi zadní ráfek ("dojížděl" jsem s tím asi 850 km a prasklina se zvětšovala a přibývaly další) a tím si prošoupal jeden špalík brzd, vytahal jsem jeden řetěz a nechal vyměnit ošoupanou kazetu 9 kolečka a osadil nové pláště za sjeté a bovden na řazení koleček za roztřepený...k tomu mi asi 20x spadl přední blatník, 1x já z kola...a zničil jsem i zámek na kolo
![]()
Vzhledem k mému lajdáckému přístupu k údržbě i opravám se výčtu závad ani trochu nedivím, ale divím se tomu, že jsem měl pokaždé kliku a šlo dojet na blízkou opravu, nebo to vydrželo až domů.
Suma sumárum, letošní sezonu očekávám klid, neb mám celou řadu komponentů nových
A teď se pochlubte vy.