Moderátor: Moderátoři
Dnes mi přišla odpověď z jednoho e-shopu že volali na na poštu, a že ještě do ČR posílá. Tak to asi ještě risknu.Liftback píše:Ja mám obavu, že DHL ani UPC ani Fedex už do Ruska nelietajú (bol ich oznam), odmietajú dokonca tankovať ruské lode a vlaky (tie chytajú a zastavujú), letecká preprava nákladná aj osobá je ukončená, začala skutočná studená vojna a embargo na všetko z ruska, škodovka čo má tam fabriku sa môže rozpredať, Japonci už nepošlú ani jeden čip a polovodiče či kabeláže..to je koniec a nabehne to možno za roky![]()
Nejaké zásoby ešte budú v EU
To že si to nechají vyrábět na Taiwanu není nic zvláštního, protože všechny procesory se vyrábí na Taiwanu. Protože to je jediný výrobce procesoru na světě. Tam se vyrábí procesory Intel, AMD, nVidia, pro iPhone, do aut všech značek, atd.JmJ píše:Rusove delali nejaky cpu s architekturou arm, ale pokud vim, moc to nedopadlo a oficialne zadne sve lepsi pocitadlo nemaji. Navic sme nekde dnes cetl, ze i ten arm meli nechat vyrabet na lince na taiwanu.
Nepsal jsem, ze je to neco zvlastniho, psal jsem, ze to chteli tak delat. Tedy samostatnost se jaksi nekona.George_S76 píše:To že si to nechají vyrábět na Taiwanu není nic zvláštního, protože všechny procesory se vyrábí na Taiwanu. Protože to je jediný výrobce procesoru na světě. Tam se vyrábí procesory Intel, AMD, nVidia, pro iPhone, do aut všech značek, atd.JmJ píše:Rusove delali nejaky cpu s architekturou arm, ale pokud vim, moc to nedopadlo a oficialne zadne sve lepsi pocitadlo nemaji. Navic sme nekde dnes cetl, ze i ten arm meli nechat vyrabet na lince na taiwanu.