![thumbleft :thumbleft:](./images/smilies/icon_thumright.gif)
Jaká škoda, že přesně tyhle úkony je v dnešní době málokdo schopen a ochoten správně udělat. Pak to člověk prasí doma na koleně po domácku vyrobenými přípravky, pokud to nechce vozit stovky kilometrů daleko.
Moderátor: Moderátoři
To akoze z fabriky vypustili taky motor? Ved to potom muselo uplne od novoty "kulhat" a ten strihnuty kolik na vacke bol iba bonus, ktory vlastne nesposobil ziadne poskodenie na tom motore. A preco boli tie tlaky aj na ostatnych valcoch take nizke, ked tam vsetky ventily tesnili? Alebo ustrihnuty kolik + pootocenie vackoveho kolesa oproti vacke a zmena casovania sposobili, ze motor mal zhorsene plnenie a tym padom aj kompresne tlaky, ale nebolo to dostatocne mimo na to, aby sa stretli ventily s piestami?Cory píše:Voditko a sedlo nemali spolocnu os.
Nie je časNulašestka píše:Skvěle vysvětleno Cory.Jestli se ještě neživíš i jako technický školitel, je nejvyšší čas začít.
No neviem, toto som vyrobil z hrdzaveho profilu, nočnej lampy, odrezku z postele a stareho ložiskaNulašestka píše: Pak to člověk prasí doma na koleně po domácku vyrobenými přípravky,...
No, po naliati benzinu do kanala tesnili. Ale prakticky je to tlak 0,00 a ten udrzali. Ale 12 bar uz neudrzali. To je podobny pripad, ako s tymi ohnutymi ventilmi, ktory som popisoval vyssie. Vdaka voli vo voditkach ventily dosadli a pri merani tlakov udrzali 12bar. Ale cca 50bar pri zapaleni zmesi uz nie.Henry píše: A preco boli tie tlaky aj na ostatnych valcoch take nizke, ked tam vsetky ventily tesnili? Alebo ustrihnuty kolik + pootocenie vackoveho kolesa oproti vacke a zmena casovania sposobili, ze motor mal zhorsene plnenie a tym padom aj kompresne tlaky, ale nebolo to dostatocne mimo na to, aby sa stretli ventily s piestami?
Zacinam mat pocit, ze ani tie voditka neboli menene. A boli vobec zabrusene ventily?Sajbo píše:Áno, bola chyba to neodmerať v prvom rade ale kvôli tejto korona situácii to nebolo možné, každopádne keď som zložil vahadlá objavil som ďalšiu zaujímavú vec. Už dlhší čas som si všimol že zo zadnej časti ventiloveho veka sa ozýva klepkanie ventily boli nastavené správne a stále to klepkalo. Keď som zložil vahadlo na 8. ventile zistil som že koniec ventilu je zodraty a vahadlo tam kde dosada tiež, koniec vahadla je šikmý a vyzerá to aj šikmo zafrezovane. Takže vyfukovy ventil a vahadlo pôjde určite nové. Robil som znova skúšku tesnosti tento krát s acetonom a nalial som ho do spalovacej komory po asi hodine hodine boli ventily v kanalikoch mierne vlhké ale na každom valci rovnako čiže problém s 2. som ešte neobjavil vyberiem aj 2. piest už keď je tá hlava dole a pozriem sa na krúžky. Fotky:https://drive.google.com/folderview?id= ... HwAfKFpKiV