Koupe Lada Vesta SW Cross

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Hrom
Příspěvky: 17
Registrován: pát črc 10, 2020 13:56
Bydliště: Jedovnice

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Hrom »

FOMA píše:To K-L:
...a není to tak dlouho co zde na foru uvažovali o koupi Vesty sw cross nějací manželé(bydlící asi ob 3 vesnice ode mě). Obávám se, že do Vesty nešli, protože jsem v okolí žádnou další Vestu nezaregistroval :roll:
Zdravíme, ti manželé jsme nejspíš byli my :) Vestu jsme v žádném případě nezavrhli, ale jelikož naše letité taliánské "vraždičky" stále bez problémů jezdí, neměli jsme motivaci kupovat skladovku a ještě k tomu na zimu. Jsme jednoznačně rozhodnutí pro motor 1.8 a ve zdejších středoevropských končinách není zase tolik prodejců, kteří by tuto motorizaci dokázali dovézt a dostat na papíry. Z CZ jich je poměrně minimálně, přičemž jeden se zcela diskvalifikoval přístupem, kdy jsme měli pocit, že ho až obtěžujeme. Cena se během měsíce měnila o 30 000 Kč (kurzy stabilní)... Tohoto prodejce tedy ne. U dalších jsme měli pocit, že si zákazníka opravdu váží a spíše to vypadá, že ji dovezeme z SK. Objednávat budeme ke konci ledna, až si v Rusku užijí pravoslavných Vánoc do sytosti.

Jsme si vědomi toho, že cena za Vestu 1.8 je brutálně přepálená, ale pořád je to normální auto s pozinkovou karosérií, atmosférickým motorem, bez EU nesmyslů a spoustou zbytečných "inteligentních" asistentů, kteří jsou často jen k vzteku. Mezi dalšími kandidáty bylo Mitsubishi ASX (atmosférický dvoulitr, avšak pro rodinu se třemi dětmi malé), Mitsubishi Outlander (obrovské "pohodlné" auto, avšak pouze 4místné, vzadu je obrovský prostor pro 2, ale sedadlo uprostřed v podstatě neexistuje a příšerně v něm zavazí úchyty spon bezpečnostních pásů, mizerná protikorozní ochrana - spodek místy jen základovkou), Hyundai i30 (mnohem méně prostoru uvnitř oproti Vestě, plno EU kurvítek, antikorozní ochrana stojí taky dle všeho za prd), Hyundai Tucson (pojízdná blikající diskotéka, dále totéž co pro i30, kufr nám ani neukázali, jelikož se vybila baterie - co dodat...). Manžel nesnáší auta z koncernu VW, užívá si je v práci (nudné, sterilní, bez duše...). Taliánská produkce bohužel nenabízí to co dříve (Lancia Voyager, prehistorická Multipla, 500L v kombíku). Z vozů, co by bez problémů pobraly rodinu, "s rozumnou motorizací" zůstává v podstatě jen Alfa Romeo Stelvio (bohužel už je cenově opravdu mimo, ale líbila by se).

Takže to bude Vesta SW Cross (u nás jsou opravdu tragické cesty), 1.8, oranžová Mars, Lux (paradoxně největší vliv mělo to, že verze Comfort nemá vzadu 3 hlavové opěrky a nechceme si z jednoho z dětí při případné zadovce udělat paraplegika). S tím že až se zajede, půjde na LPG.

Vzhledem k tomu, že verze Lux v současnosti nemá couvací kameru (tu má až Lux Multimedia - o cca 20 000 kč dražší a má magnitolu na bázi Windows, která nás nepřesvědčila, že bychom ji chtěli), neví někdo jestli jsou v autě rozvedeny alespoň dráty k umístění kamery, že bychom si ji dodělali? Naši taliáni mají dráty připravené i pro to, co v autě není, jen pro jistotu, kdyby se náhodou něco dodělávalo.

Zadostiučiněním pro nás bylo, když blízký příbuzný, který prvně nedokázal pobrat, že chceme koupit ruské auto, dozrál během půl roku k tomu, že si koupí Nivu...
Uživatelský avatar
valda1971
Příspěvky: 7223
Registrován: úte pro 06, 2011 16:45
Bydliště: Bílina

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od valda1971 »

Hrom píše:
FOMA píše:To K-L:
...a není to tak dlouho co zde na foru uvažovali o koupi Vesty sw cross nějací manželé(bydlící asi ob 3 vesnice ode mě). Obávám se, že do Vesty nešli, protože jsem v okolí žádnou další Vestu nezaregistroval :roll:
Zadostiučiněním pro nás bylo, když blízký příbuzný, který prvně nedokázal pobrat, že chceme koupit ruské auto, dozrál během půl roku k tomu, že si koupí Nivu...
:mrgreen: Tak to je dobrý fór :D No, jeden můj kamarád mne také odsoudil, když jsem si koupil novou Prioru :( Předtím mu moje starší VAZidla nevadila :wink:
Tak jsem zvědav, jak to dopadne :wink:
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Uživatelský avatar
Liftback
Příspěvky: 2315
Registrován: čtv srp 04, 2016 14:30
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Liftback »

Pekný súhrn nedostatkov ponúk na trhu, komu asi tak Lada Cross z konkurencie najviac vadila. 8)

Veľa ľudí sa rozhodlo o kúpe vozidla až časom, aj v Humennom pobehuje pár crossiek, nie je ich veľa ale sú, tu na východe asi ruské autá berú viac normálnejšie a samozrejmejšie, tváriť sa, že len koncern odvezie zadok najlepšie je už očividné klamstvo hraničiace s hlúpošťou a ekonomickou negramotnosťou (hlavne pri novom vozidle) sledujem nárast kúpi jazdeniek. Všetkému stúpa cena, to už je taká novoročná poučka, šamanská mantra.

Len dodám že Dacia zarezala MCV (kombi) taký Stepway bol celkom pekný, takže je z hry, skúsi sa prebiť novinkami v elektrike, som zvedavý ako im to pôjde.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Dusan
Příspěvky: 3884
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Dusan »

A novy fiat TIPo sw? Ma vyjst novy cenik. To vas nezaujalo.?
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4021
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Georgius »

Nový jsem neviděl naživo, ale minulou generaci jsme prolejzali jako jednoho ze semifinalistů výběru a byla to bachratá ošklivá kráva. A víko kufru se otevíralo moc nahoru. Nové nevypadá o moc líp :-P A ten přilepenej tablet na palubce. A řekni mi, Dušane, ty máš rád Turky, ty pohanský psy (Citace Švejk)
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Dusan
Příspěvky: 3884
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Dusan »

No to tipo zralo rovnako ako vesta, cize v spotrebe ziadny rozdiel, slabsi motor 1,4 tak ze toci viac otacok. A auta na F nebrat :D
Hrom
Příspěvky: 17
Registrován: pát črc 10, 2020 13:56
Bydliště: Jedovnice

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Hrom »

Dusan píše:A novy fiat TIPo sw? Ma vyjst novy cenik. To vas nezaujalo.?
Na Tipo v kombíku jsme se také koukali. Je to příjemné auto, avšak benzínová 1,4 na něj nestačí. A pak, jak již bylo zmíněno auto z Turecka opravdu NE. Další z případných kandidátů bylo 500L, které se vyrábí v Srbsku, avšak z benzínů pouze ona 1,4, která už má s tak velkým a těžkým autem přespříliš práce. Výkonnější benzínové motory bohužel padly díky emisním limitům EU. Ať jdou i s Gretou do zadele..
AdamT
Příspěvky: 78
Registrován: pát zář 30, 2016 22:00

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od AdamT »

Vážení Ladaři,
Vzhledem k různým dotazům a nejasnostem probíraných na tomto fóru bych chtěl uvést věci na pravou míru. Mohlo by vás zajímat a možná byste měli vědět, že:
• Společnost Remoraid, s.r.o. s autosalonem ve Vyškově má jako jediná v České republice autorizaci od společnosti SlovLada Bratislava
• Součástí této autorizace je záruční a pozáruční servis ve Vyškově s tím, že v současné době budujeme novou servisní síť v celé ČR. V prvním kroku je záměrem mít servis vozů Lada pokrytý alespoň jedním servisem v každém kraji tak, abychom byli schopni zajistit záruční i pozáruční servis námi prodaných vozů
• Připravujeme pro vás nové webové stránky http://www.auto-lada.cz, kde najdete námi nabízené a vozy a současně e-shop s náhradními díly Lada. Cílem není dovoz jen modelů 4x4 a Vesta, ale i ostatních vybraných typů vozů Lada. Na tomto dovozu momentálně pracujeme
• Špatnou zprávou je momentální kurz eura, který momentálně vozy zdražuje. Pozorujeme však vývoj a budeme se snažit udržet cenovou politiku u nových vozů tak, aby byla přijatelná pro obě strany – jak vás, jako zákazníků, tak nás jako firmy. Současně se bráníme individuálním dovozům, neboť homologace je proces finančně náročný a takto dovezené vozy nám nedávají finanční smysl. Neberte proto v tomto případě naše nevyhovění požadavku zákazníka jako aroganci, ale jako snahu zbytečně nezdražovat vozy Lada nabízené v ČR.
• Ač se snažíme, pravděpodobně se nám v začátku nepodaří udržet ceny roku 2019 a 2020. Důvodem nejsou naše zvýšené marže ale poplatky, které musíme uhradit tak, aby bylo možné vozy Lada bezproblémově přihlásit na úřadech v České republice
• Současně považujeme za důležité vás upozornit, že ne všechny nabízené vozy na Slovensku (situaci v České republice momentálně vyhodnocujeme) nemají platnou homologaci a po jejich zakoupení je nelze přihlásit. Momentálně zcela jistě víme, že se jedná o cca 10 vozů nabízených z individuálních dovozů na Slovensku s tím, že vozidla nelze přihlásit, případně již přihlášené vozy úřady na Slovensku zneplatní. :!:
Závěrem si dovoluji vyjádřit naději, že nám i v tomto roce zachováte přízeň. Dovoluji si vám alespoň touto cestou popřát vše nejlepší v Novém roce 2021, opatrujte se, buďte zdraví a užívejte bez problémů vaše vozy Lada.
Možná to vypadá, že „nic neděláme“, ale vězte, že na dovozech vozů Lada intenzivně pracujeme. Za společnost Remoraid, s.r.o. Ing. Adam Tatranský
Hrom
Příspěvky: 17
Registrován: pát črc 10, 2020 13:56
Bydliště: Jedovnice

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Hrom »

AdamT píše: Neberte proto v tomto případě naše nevyhovění požadavku zákazníka jako aroganci, ale jako snahu zbytečně nezdražovat vozy Lada nabízené v ČR.
Zdravíme,
vyškovský Remoraid jsme rozhodně nemysleli jako onoho diskvalifikovaného CZ prodejce kvůli aroganci. Naopak jsme se zde setkali s velmi vstřícným a ochotným přístupem, kdy nám pan prodejce věnoval spoustu času, nechal nás auto podrobně prohlédnout. Bohužel zde ale nelze zakoupit auto s 1.8.
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4021
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Georgius »

Tak to zní jako dobré zprávy z Remoraidu, kterému stále dělám na autě reklamu ;-), až to půjde bylo by fajn zveřejnit tu síť, abychom nebyli odkázáni jen na Sadskou a Šlapanice ;-)
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
AdamT
Příspěvky: 78
Registrován: pát zář 30, 2016 22:00

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od AdamT »

Ad Hrom: Tak nebrali jsme to jako osobní útok, který je cílený na nás. Bohužel s 1,8 nepočítá importér, my bychom ji rádi nabídly a prodávaly, ale homologace "kusovky" je velmi drahá.
Ad Georgius: Servisní síť bude vzhledem s současné "covidové" situaci na delší dobu, musíme osobně navštívít, projednat a vybrat vhodné a spolehlivé servisy. Zatím jsme domluveni se třemi servisy na Moravě. Pokud by někdo měl tip na seriózní servis, který by měl zájem o servis Lada, tak to oceníme. :idea:
Uživatelský avatar
valda1971
Příspěvky: 7223
Registrován: úte pro 06, 2011 16:45
Bydliště: Bílina

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od valda1971 »

AdamT píše:Ad Hrom: ... Pokud by někdo měl tip na seriózní servis, který by měl zájem o servis Lada, tak to oceníme. :idea:
A co AMK Most Velebudice ? Lady i prodává a servis provádí též. Jaká je to forma nevím. Já tam koupil ještě za CS Autolada Prioru a jsem s nimi spokjen i co se týká servisu. Za mne jen garančky, závadu jsem neměl. Ale třeby dřív na 112 a kdysi i na 2101.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Uživatelský avatar
Georgius
Příspěvky: 4021
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Georgius »

Za AMK bych se přimlouval, tím že kdysi jeli přes Prahu a umožnili nám projížďku (čehož Koněvka nebyla schopna) nám způsobili vlastnictví 2111ky ;-)

Stran servistní sítě by se možná dalo začít původními smluvními servisy CS Autolady, teoreticky jich bejvalo na seznamu dost (prakticky to bylo horší). Ještě mne napadá ten chlapík v Praze na Zbraslavi, ale osobníí zkušenost s ním nemám (kromě toho, že nechtěl řešit MMS Vesty).
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Teepee
Příspěvky: 4269
Registrován: čtv bře 10, 2005 13:20
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od Teepee »

Kvůli nedostupnému servisu a hůře dostupným dílům Vesty jsem v červenci 2018 zvolil českou klasiku, Octavia 2013. Krátce nato jsem jel na dovolenou na Moravu, Remoraid navštívil, zvědavost kvůli možné třetí LADĚ v garáži zůstává. Být servis na Zbraslavi, není to už velký rozdíl oproti "mému" servisu Škoda Femat v Radotíně. Když pomačkaný blatník, nárazník, plastík nevyřadí auto na půl roku, můžu o tom přemýšlet jinak. Stejně asi jako většina "pražáků", kteří jsou teď odkázaní na Sadskou (pro mě 80km, v případě návratu MHD minimálně 2-3 hodiny).
Adamův příspěvek zní jako velmi dobré zprávy. :idea:
Bílý LADA a okřídlená spol.
Uživatelský avatar
FOMA
Příspěvky: 2183
Registrován: pát kvě 05, 2006 06:13
Bydliště: Kroměříž - Vyškov

Re: Koupe Lada Vesta SW Coss

Příspěvek od FOMA »

To co napsal Adam T. se čte velice hezky, strategie dobrá jen to uvést do praxe bude nadlidský úkon :roll: Škoda, že "nezastřeší" i ndividuální dovoz např. Vesty 1.8 či Vesty Sport. Poskytnutí ucelené nabídky by působilo obvzláště dobře 8) Ale je mi jasné, že jednání s individuálními dovozci není vůbec lehké :evil: Určitě i oslovení "stávající bývalé" servisní či prodejní sítě by nebylo úplně od věci - jen je to třeba pečlivě přebrat :? Servisy bude zajímat především dostuponost ND (rychlost dodání, cena no a samozdřejmě i jejich marže). Každopádně Vyškovskému Remoreidu (a Slovladě) fandím :thumbright:
Lada 21061(1986) 1986-2008(198 000km)
Lada 21113(2001) 2008-nyní
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní

Lada = Levné A Dobré Auto
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“