uha2324 píše:
Nejlevnejsi je stat se rezidentem a platit CZK1,500,- rocne za modrou zonu na ulici a modlit se ze vam auto zadny vandal neponici. Ja jezdim bez znaku, protoze mne ho na aute vzdy behem par dni nekdo urve.
Taky bych mel rad v Praze slusene suche a bezpecne parkovani, ale bohuzel garaz v Praze je dost velky luxus. Zatim mne vychazi ze je lepsi zaplatit najem za parkovaci stani.
Díky za tip na Krokouše, ale Hradec je trochu z ruky ... i když uvidíme jak se to všechno vyvine.
V těch zradách u garáží jsem se celkem už rozkoukal, v podstatě jsem viděl možnosti:
1) vlastní garáž na vlastním pozemku
a) v bezpečné lokalitě, s elektřinou, bez vandalů - začínáš kolem milionu
b) "se třemi zámky, střecha nová" - klidně i pod 250 000, ale pravděpodobně pravidelně vykrádaná, buď u nádraží, školy s výrostky nebo tak něco
c) celkem slušná, ale bez elektriky, cena vysoká
2) vlastní garáž na cizím pozemku nebo družstevní
- jak píšeš, měsíční poplatky, které trochu kalí radost, navíc výpalné městu
3) vlastní garáž na cizím pozemku, nezapsaná v katastru - jasná časovaná bomba
4) slušná cena, pěkná garáž, ale v Příbrami
1500 za parkování na ulici (pokud najdeš místo kde zastavit a/nebo s autem tolik nejezdíš) je v pohodě, pokud ale máš druhé auto a nemáš ho na koho napsat, tak těch 12 000 Kč za druhé auto v pohodě není. A když si řekneš, že buď:
a) za 12 000/rok legalizuješ pobyt auta před barákem
b) za 24 000/rok (2000/měsíc) je auto někde pod střechou garážového stání
c) za patnáct let zaplatíš na nájemném totéž, jako je cena garáže. Ovšem garáž co se zaplatí za 40 let už mi moc smysl nedává ...
Tak varianta vlastní nemovitost nezní vůbec špatně. Akorát nerostou
![Sad :-(](./images/smilies/icon_sad.gif)
.
EDIT: ještě jednou koukám a za tu garáž, co jsi dával link chtějí těch 550t + Nájem za pozemek pod garáží ve vlastnictvi Prahy 10 činí 5.943,- Kč za rok + Elektřina 200.- Kč za rok, takže přes šest táců ...