Motorová pila & Co
Moderátor: Moderátoři
- Ondra1,7mpi
Re: Motorová pila & Co
No, byl to mžik, lekl jsem se... I zase trochu poučil Ten druhý spadnout nemohl, nebyl ještě odříznutý...
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
Jednou jsem se hrabal v elektrice v dílně. Zapojoval jsem nějakej kabel, třikrát jsem si ověřil že mám "shozenej jistič" , třikrát jsem ověřil zkoušečkou, že do okruhu kam zasahuju nic "neteče" . Bylo již k večeru a v tom že ucvaknu ten kabel a prd ho, rádio přestalo hrát světlo nesvítilo a shodil to chránič . Trvám na tom, že větev, na kterej jsem pracoval byla vypnutá ale stejně to spadlo celý . Takže že něco "nemohlo spadnout" , tomu již nevěřím ať je to v elektrice, v lese nebo kdekoliv jinde. Poučení na příště - vypnout raději všechno a ne jen ten okruh na kterým se pracuje a nevěřit tomu, že "se nemůže nic stát "Ondra1,7mpi píše: Ten druhý spadnout nemohl, nebyl ještě odříznutý...
Třeba v lese věšáky, který jsou tam nějakou dobu, každej říká, že to tam je už dlouho v sobě a spadnout to nemůže, leda by byla pořádná vichřice,ale že prej i tak je to mizivá šance, že spadnou i tak se jim raději většinou vyhýbám Při mým štěstí.....
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
- Ondra1,7mpi
Jo částečně souhlasím, jednou jsem vystříhával starou pojistkovou skříň aby se zazdila, elektrikář tvrdil že tam elektrika není, tak kombinačky a hurá... Jenže jeden kábl a zhasla celá hasičárna naštěstí měli gumové rukojeťi...
V tomto případě je velmi velmi nepravděpodobné že by něco zvedlo tunu hmoty ležící na zemi, s pákou o dlouhém rameni... Ale nikdy neříkej nikdy ne úplně náhodou je to po dolech druhé nejrizikovější povolání...
Naštěstí už pomalu s polomy končím, teď trochu sázení, pálení klestu, stavění oplocenek a další odpočinkové činnosti... A taky jsem konečně rozbalil posilovač řízení, tak snad když bude pršet se dostane i na Ladu...
V tomto případě je velmi velmi nepravděpodobné že by něco zvedlo tunu hmoty ležící na zemi, s pákou o dlouhém rameni... Ale nikdy neříkej nikdy ne úplně náhodou je to po dolech druhé nejrizikovější povolání...
Naštěstí už pomalu s polomy končím, teď trochu sázení, pálení klestu, stavění oplocenek a další odpočinkové činnosti... A taky jsem konečně rozbalil posilovač řízení, tak snad když bude pršet se dostane i na Ladu...
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
K mazání řetězu.
Mám podobný problém jak Hurikán, jen neřeším viskozitu, ale složení oleje. Kvůli 40 let starému membránovému čerpadlu Stihl a obecně plastovým a gumovým dílům. Ale to nebude vědět nikdo, jestli třeba membrána po převoďáku neztvrdne...
Mezitím jsem na sběrném dvoře uzmul originální karton motorového oleje Slovnaft Bratislava 10W-40 Viskostatic za 15,40Kčs/lahev, 6 litrových žlutých pixel s červeným víčkem, prošlé povodní. Obsah čtyř pixel ze šesti úplně v pohodě, dvě jsou teda nějaký divný. Co lidi dneska nevyhodí za poklady.
Mám podobný problém jak Hurikán, jen neřeším viskozitu, ale složení oleje. Kvůli 40 let starému membránovému čerpadlu Stihl a obecně plastovým a gumovým dílům. Ale to nebude vědět nikdo, jestli třeba membrána po převoďáku neztvrdne...
Mezitím jsem na sběrném dvoře uzmul originální karton motorového oleje Slovnaft Bratislava 10W-40 Viskostatic za 15,40Kčs/lahev, 6 litrových žlutých pixel s červeným víčkem, prošlé povodní. Obsah čtyř pixel ze šesti úplně v pohodě, dvě jsou teda nějaký divný. Co lidi dneska nevyhodí za poklady.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Ondra1,7mpi
Tak to ti nepoví opravdu asi nikdo, obecně nové stihl snesou téměř vše, krátkodobě snad vše, ale starší neznám...
Joo poklady mě dneska hajnej před chalupou vyházel asi 500m použitého lesnického pletiva... Nepotrhané, lze použít... A i kdyby ne tak půjde zpeněžit ve vykupu
Joo poklady mě dneska hajnej před chalupou vyházel asi 500m použitého lesnického pletiva... Nepotrhané, lze použít... A i kdyby ne tak půjde zpeněžit ve vykupu
- Ondra1,7mpi
Katr na motorovku je věc! Sice pomalejší ale vejde se i do kufru lady nivy... https://youtu.be/zGgnaAXG2j0
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Ondra1,7mpi
Tak nám téma o dřevu nějak zahálí... Takže zárodek nového projektu... Ve Finsku zcela běžná záležitost...
Sauna ?Ondra1,7mpi píše:Tak nám téma o dřevu nějak zahálí... Takže zárodek nového projektu... Ve Finsku zcela běžná záležitost...
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
- Ondra1,7mpi
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné a moc hezky založené.
U mě byl jenom dovoz 7metrů dlouhé tyče na rozpěrku stojanů prádelních šňůr.
Jak jde vidět, dřevo doma nechybí, tak nic jinýho nebylo třeba.
Byl jsem se včera chvíli projít v lese, těch uschlých smrků i borovic hned nad městem, strašný, dřív aby souš člověk pohledal, dneska se neví kam s tím.
U mě byl jenom dovoz 7metrů dlouhé tyče na rozpěrku stojanů prádelních šňůr.
Jak jde vidět, dřevo doma nechybí, tak nic jinýho nebylo třeba.
Byl jsem se včera chvíli projít v lese, těch uschlých smrků i borovic hned nad městem, strašný, dřív aby souš člověk pohledal, dneska se neví kam s tím.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Samý projekt, koukam Mi se nechtelo blbnout na zebriku, tak se sbiraly jabka z expedicni zahradky a jeste se z ni orezavaly suche vetve motorovkou. Jen bylo treba dat pozor, at vetve nepadnou na auto. Sauna dobrá, ale trochu nízká, ne?
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Ale bude pro čtyři lidi .Mara píše:Samý projekt, koukam .... Sauna dobrá, ale trochu nízká, ne?
A vysoká být nemusí - můžou tam zajíždět na kolečkovým lehátku .L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
- Ondra1,7mpi