Zde článek o mé Vestě
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
https://www.garaz.cz/clanek/lada-vesta- ... u-21003695
Jak jistě mnozí víte, vývoj Vesty jsem sledoval od samotného začátku a díky kontaktu do designového teamu AvtoVazu, ktery pracoval na interieru, měl možnost sledovat vývoj jako jeden z prvních. Předchozí modely mne jako zarytého "kulaťáka" nebraly. Vesta se mi ale od začátku líbila a když spatřila světlo světa, hned jsem věděl, že chci oranžovou Mars Crossku, v plný palbě a s motorem 1.8 . Reálně to měla být ojetá Cross s motorem 1.6 , protože co si budeme vykládat, individuální dovoz bych nezaplatil. Nicméně světe div se, na foru v okně výkřiků vyplavala fotografie vyklopeného automobilového přepravníku, opřeného o jakousi zeď a mezi ostatními Ladami, byla i oranžová Cross. Zkontaktoval jsem kamarády z AMC abych zjistil více a zda-li vůz nebude na prodej. Podle jediné fotky bokem opřený vůz nevypadal výrazněji poškozen. To jsem ještě vůbec nevěděl, jakou má Vesta výbavu, natož motor. Říkal jsem si jen "ta spadla pro mne, je to nový, opravit půjde, byla by to haluz jako sviňa a jestli tohle dopadne, bude to náhoda jakou svět neviděl". Tommelovi moc děkuji za iniciativu
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Postupně budu přidávat fotografie a další popis z oprav, shánění dílů, řešení nepojízdnosti nastalé v lakovně a další překážky na cestě k novému vozu.