JJ, ten Salaš je mi povedomý.

To je ten vľavo pri ceste, kúsok pred odbočkou vpravo na Medvediu horu? Perfektne tam varí a i obsluha je tam pekná a príjemná.
Moc rád čtu, že se to tam konečně všecho spravuje. Kyž jsem byl na Šírave a celou ji prochodil, tak drtivá většina středisek byla hrozně zanedbaná. Nejhorší to bylo hned na začátku. První kemp za Michalovcami naprostá katastrofa. Stredisko pri obci Vinné na tom bylo jen o trochu líp. Nejdrsnější je torzo kdysi krásné panoramatické reštiky Kotva. Medvedia hora mě přišla nejudržovanější už tehdy. Za ní je myslím ještě Kaluža, kde byla infrastruktura celkem dochovaná, ale celkově mě to tam přišlo jako místo pro těžké alkoholové dýchánky místní mládeže, která tam dělala neuvěřitelný bordel, čímž bylo místo úplně zabité. Určitě to nebylo na rekreaci. Za Kalužou je myslím ještě jedno středisko, ale to už si moc nevybavuju. Snad jen to, že tam byl tuším nějaký nový, celkem pěkný bazén. Pokud si to tedy s něčím nepletu.
Pokud se do těch středisek na Šírave zainvestuje, opraví se infrastruktura a zavede se dohled, aby třeba místní omladina neblbla s auty přímo na pláži a nedělala si tam technopárty, tak to bude opět super rekreační oblast. Třeba nedaleké Vinianské jazero k tomuto stavu mělo mnohem blíž, byť zase mělo trochu horší pláže.
Už je to ale asi 9 let, co jsem tam byl, takže se to od té doby snad změnilo výrazně k lepšímu. K této naději mě přivádí i Tvůj celkem optimistický popis. A i na předposlední fotce je vidět, že se tam něco děje a nastal určitý pokrok. Minimálně v tom, že se tam narozdíl od minulosti evidentně pravidelně a pekně kosí tráva a i jiné investice jsou tam vidět.
Takže držím palce a přeju, ať vám to tam vzkvétá.

Místo si to určitě zaslouží. ....hmmm, měl bych si asi udělat výlet za pravými haluškami....