Ahoj,
po koupení mi nefungoval tachometr, vyměnil jsem náhon, ale vada zůstává. Mohl by to dělat ten převod v převodovce do kterého vede ten náhon?
Jestli ano, kde se dá koupit nový díl? hledal jsem podle čísla z příručky a našel jenom obchody v RU,UA. v čr nic.
Děkuji.
2104-Nefunkční tacho.
Moderátor: Moderátoři
Re: 2104-Nefunkční tacho.
Vada v převodovce být může. Jako pravděpodobnější se mě ale jeví vadný tachometr.
Vezmi akuvrtačku a přes šroubek, čep, nebo starý bowden ji připoj k tachometru. Po zapnutí vrtačky musí ručička tachometru něco ukazovat a po delší době přeskočit i počítadlo kilometrů. Pokud tohle bude OX, tak překontroluj samotný bowden a jeho správné dosednutí do výstupu na převodovce. Poté si nech bowden vystrčený někde z palubovky a jeď se projet. Stačí kousek. Vnitřní lanko se musí točit. Pokud se netočí, prověř samotný výstup na převodovce. Sejmi bowden, přizvedni jedno zadní kolo a okem, nebo nahmátnutým prstem zkontroluj, jestli se vnitřní unašeč točí, pokud druhý pomocník bude točit zadním kolem. Jestliže se unašeč netočí, pak je vada v náhonu v převodovce. Tento test doporučuju dělat na jámě, sloupovém heveru, nebo s podepřeným autem. Rozhodně ne jen na heveru
Vezmi akuvrtačku a přes šroubek, čep, nebo starý bowden ji připoj k tachometru. Po zapnutí vrtačky musí ručička tachometru něco ukazovat a po delší době přeskočit i počítadlo kilometrů. Pokud tohle bude OX, tak překontroluj samotný bowden a jeho správné dosednutí do výstupu na převodovce. Poté si nech bowden vystrčený někde z palubovky a jeď se projet. Stačí kousek. Vnitřní lanko se musí točit. Pokud se netočí, prověř samotný výstup na převodovce. Sejmi bowden, přizvedni jedno zadní kolo a okem, nebo nahmátnutým prstem zkontroluj, jestli se vnitřní unašeč točí, pokud druhý pomocník bude točit zadním kolem. Jestliže se unašeč netočí, pak je vada v náhonu v převodovce. Tento test doporučuju dělat na jámě, sloupovém heveru, nebo s podepřeným autem. Rozhodně ne jen na heveru
Vrtačkou jsem to zkoušel km,rychlost vše funguje. samotné lanko se samo netočí, a když jsem měnil staré lanko nevypadalo něják porušeně/obroušeně.
Zkusím točit stím kolem, ale asi to bude ono, dá se to tedy koupit nové? nebo mám hledat jen použitý díl?
Děkuji za odpověď.
Zkusím točit stím kolem, ale asi to bude ono, dá se to tedy koupit nové? nebo mám hledat jen použitý díl?
Děkuji za odpověď.
Upřímně, nikdy jsem neslyšel, že by odešel převod tachometru v převodovce. Nikdy. A to dělám do žigulíků přes třicet let.
Ale budiž.....
Nové to nekupuj, stačí starší. Ale pozor, jsou tři typy, liší se převodem, potažmo počtem zubů na pastorku.
Ale budiž.....
Nové to nekupuj, stačí starší. Ale pozor, jsou tři typy, liší se převodem, potažmo počtem zubů na pastorku.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Nové nevím. Zkusit jedině CS Autoladu (ale ti jsou teď ve stavu mozkové smrti), lada-dily v Otrokovicích, nebo Automanta.sk
Jednodušší bude sehnat celou starou převodovku. Zvlášť pokud jde o čtyřkvalt, tak těch je zatím všude dost. Ale jak psal Marek - dávej pozor na správný typ!!!
Jednodušší bude sehnat celou starou převodovku. Zvlášť pokud jde o čtyřkvalt, tak těch je zatím všude dost. Ale jak psal Marek - dávej pozor na správný typ!!!
- Křečík Barbuška
Treba byla prevodovka rozdelavana a nekdo tam nevratil aretacni kulicku a je povolena matice na hvezdici vystupni hridele coz muze vest k protaceni sneku na hrideli. Toto by se mohlo stat u 5q. U 4q si nevzpominam jak je to tam zaaretovane.
Nejdriv bych to poradne prosel tak jak pise Tajfunek.
Nejdriv bych to poradne prosel tak jak pise Tajfunek.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Ale vymenit treba celesukolie ze aj pastorok aj snek.