Se mi zda, ze Cory kdysi rikal, ze to mel sundane a ze tam byla nejaka mezivec kterou dal pryc nebo zapomel dat a proto se to prodrelo, ale kdo vi co placam?
Treba Kalina tam zadnou mezivec nema a kdyz se za to chmata tak se to hejbe a prodira. Na Grante je to taky takove forove kdyz za to clovek chmata tak citi jak to pracuje. Proste kombinace blbeho napadu, blbych plastu a mizerneho laku .
Jeste bych se vratil k Priore. Libi se mi, ze tam je poloha ventilace nohy ridice a predek ridice. Tato kombinace mi na Grante i Kaline hodne chybi.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Zabudol som sa pochvalit, ze tie kufrove dvere a zadne lemy som aj nalakoval S vysledkom som velmi spokojny. Dnes mi doslo, ze som zabudol na vymenu oleja. No nic, musim sa polepsit Minule som vymenil sviečky a po vymene lambdasondy su krasne svetle a nie tehlové alebo tmavé ako boli vzdy, odkedy bolo auto nove. Zrejme to malo vplyv. Minule som natankoval E10 a o 2 dni zacal motor vydavat hrubsi zvuk pri akceleracii. Najskor padalo podozrenie na spominany benzin. Ale pozrel som sa pod auto. Vlnovec vydrzal az 3/4 roka.
Este jeden poznatok. Par mesiacov po prerabke brzd na 15" som spozoroval, ze pri brzdeni trasie volantom a celym autom. Postupne sa to zhorsovalo. Az som pred STK dal zadne bubny na sustruh. V zivote by som nepovedal, ze zadne bubny rozvibruju volant. Bubny neboli len ovalne, ale mali aj osmicku. Velmi zaujimave. Znova to brzdi paradne
Na ty bubny jsem zvědav letos v listopadu na STK - na minulé se zadní brzdy nějak moc nelíbily, ale jako OK a prošel jsem. Na pedálu či brždění nic necítím.
Pekné číslo blahoželám, rozvody už myslím vymenené, spojku si nemenil ešte drží dobre?
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired) Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná) Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Rozvody menení 2x, spojka je este povodna. Rozmyslam, co vsetko sa za ten cas robilo. Raz predne brzdy, 2x zadne brzdy, raz capy s geometriou...Inak nic take podstatne.
Tak to je potom super, ako tak premýšľam ešte si ma asi na nej nepovozil do mrazov to dúfam stihnem. Má sa teraz zlepšiť počasie a bude pekne, tak si dám asi výlet, len čo prehodím niekde plášte.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired) Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná) Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Trošku som to prepásol - 16.12. to bolo 7 rokov, čo som si domov priviezol Prioru Už má 148000km. A jazdí. Aj napriek negatívnym ohlasom, keď som si ju kúpil. A dokonca stále fungujú elektrické okná (tiež to niekomu ležalo v žalúdku, že načo mám aj zadné v elektrike ). Momentálne ma to auto "živí" a jazdí denne. Dokonca som už rozhodnutý pre montáž LPG a ťažného (dosť skoro ) Ak by som tak v krátkosti zhrnul servis, čo mi práve teraz napadne, tak za celý čas som predné brzdy robil 1x, zadné 2x, raz čapy s geometriou, rozvody 2x... Inak vcelku klasický servis. Spojka je ešte pôvodná. Jediný vážnejší problém bol asi zatekanie.
Zadni okna v elektrice? Zmekcilost! Neni nad to kdyz za Zlinem najedu na dalnicu a pred tim zapomenu na posledni curaci zastavce svihadlem zatahnout prave zadni okno ktere na okreskach mivam na dva centaky pootevrene. To bych kolikrat i vzteky vyrostl .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107