Mazda 3 2019

Volné rozjímaní na téma "proč jsem si raději nekoupil Ladu" a podobná zpovědní témata.

Moderátor: Moderátoři

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Marek » pát pro 27, 2019 17:41

Mně se se zadkem taky jezdilo líp. Připadalo mi to takové přirozenější. Nicméně dnes se auta se zadním pohonem prakticky nedělají, buď jsou to předky nebo čtyřkolky, a tudíž se k tomu moc nedostanu. Je to jen občas, když mi někdo přiveze žigulíka na seřízení. A to už je taky dost sporadicky.

Ovšem nedávno jsem se svezl asi 30 km s vozem Renault Twingo GT. Motor vzadu pod podlahou kufru, zadní pohon, motor 0,9 turbo s výkonem 110 koní. Musím říct, že to bylo velice zajímavé svezení. Tedy krom toho, že mi to auto bylo vcelku těsné, to bylo něco úplně jinýho, než na co jsem léta zvyklý.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Marek
 
Příspěvky: 5266
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Tommel » sob pro 28, 2019 19:06

mceza píše:Jako sice nechapu, jak muzete jezdit predokolkama. V kazde zatacce jsem mel pocit, ze tahle je ta posledni.


Jsem docela zvědav na porovnání, u Vesty takový pocit nemám :D je fakt, že zadokolka to není, ale že by s tím nešlo jezdit zatáčky stejně rychle to fakt problém není :)
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Uživatelský avatar
Tommel
 
Příspěvky: 3252
Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
Bydliště: Brno - HK

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod valda1971 » sob pro 28, 2019 19:39

Tommel píše:
mceza píše:Jako sice nechapu, jak muzete jezdit predokolkama. V kazde zatacce jsem mel pocit, ze tahle je ta posledni.


Jsem docela zvědav na porovnání, u Vesty takový pocit nemám :D je fakt, že zadokolka to není, ale že by s tím nešlo jezdit zatáčky stejně rychle to fakt problém není :)

Asi záleží i na podvozku a jiných parametrech.....
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Uživatelský avatar
valda1971
 
Příspěvky: 7199
Registrován: úte pro 06, 2011 16:45
Bydliště: Bílina

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Liftback » sob pro 28, 2019 19:59

Ani Granta sa nebráni ale asi dobre sedí keď mám cez metrák, počas sviatkov zvýšujem prítlak aby to nekĺzalo 8)
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Uživatelský avatar
Liftback
 
Příspěvky: 2311
Registrován: čtv srp 04, 2016 14:30
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod uha2324 » ned pro 29, 2019 00:07

pro bezneho ridice (coz jsme skoro vsichni, ikdyz sam o sobe si to nikdo nemysli) je predohrab bezpecnejsi. predni nahon driv upozorni na problem ktery se da potom i snaz korigovat. staci si jen predstavit aquaplaning, predni kola daji ridici razama do volantu drive na vedomi ze uz neco neni v poradku, u zadniho nahonu zjistime ze se kola vezou po vode az uz je pozde. podobne je to i v zatackach. samozrejme nic neplati absolutne.
zadohrab je pro motoristy fajnsmekry. ikdyz s temi elektronickymi systemy uz ani zadohrab neni zadna zabava.
mceza - tva kamaradka ma dobry vkus, te se drz! :-)
3xVAZ 2103
s Ladou na vecne casy!
Uživatelský avatar
uha2324
 
Příspěvky: 1081
Registrován: čtv led 05, 2012 12:41
Bydliště: Uherske Hradiste

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod mceza » pon led 13, 2020 14:31

Uz jen par kilometru a na tachometru bude svitit cislo 2000. Je asi na case pripsat par poznatku:

V prve rade bych rad poslal do haje vsechny ty redaktory, kteri v recenzich tvrdi, ze pevna zadni naprava nejde poznat. Bud v zivote nesedeli v jinem aute, nebo se jim v luxusnim letovisku v Portugalsku (nebo kam novinare Mazda svolala na predvadecku) nechce jedna z nejhlavnejsich zavad vozu hanit.

Pres to vsechno se auto ridi velmi pekne. Dobre sedi, ale te napravy je obrovska skoda. Na predokolku neni nedotaciva. Velke plus. Ale utvrdilo me to v tom, ze dalsi auto bude mit nahon na vsechny ctyri nebo jen na zadek. Predokolky proste nejsou pro me. Ale statecne si zvykam...

Zvykam si i na hodne odlisnou prevodovku, kde sestka ztraci pri rychlosti kolem 90 silu. Predtim jsem mel na BMW take dvoulitrovou atmosferu a i na sestku auto jelo pekne do rychlosti. Ale je pravda, ze pri 140 BMW tocilo nejakych 3600 ot. Mazda si spokojene brumla mnohem niz. Vetsi problem je nulova sila na trojku. Nejake dynamictejsi rozjezdy (napriklad najizdeni na dalnici) musi obcas obstarat na zacatku dvojka. Velky nezvyk. Proste dan za nizkou spotrebu.

Kdyz uz jsme u spotreby - parada. Nekupoval jsem auto kvuli tomu. Az nebudu mit na benzin, budu cestovat hromadnou dopravou. Ale spotreba u nezajeteho auta pri dynamictejsi jizde 6.0 l/100 km je velice prijemna.

Dalsi pochvala patri svetlum - prestoze mam "jen" obycejne LED (tedy neadaptivni, bez vykrajovani), sviti velmi pekne. Automaticke prepinani dalkovych/potkavacich svetel je velice prijemne. Akorat ne vzdy funguje uplne dobre a uz jsem parkrat musel vypadat za pekneho debila (nejvetsi problem je pri predjizdeni nebo najizdeni z pripojovaciho pruhu - pak vypadam, ze toho predemnou vyblikavam).

Hlidani jizdnich pruhu je naopak extremne otravna a nefunkcni zalezitost. Musel jsem to uplne vypnout.

Take me mrzi, ze si auto nepamatuje nektera nastaveni - napriklad i-stop se automaticky aktivuje po startu (tak jako u vetsiny aut), ale AUTO HOLD, ktery naopak povazuji za uzitecny, se musi zapinat rucne... Kdyz uz jsme u te brzdy - existuje moznost, jak auto odbrdzdit bez nutnosti nastartovat? Nepovedlo se mi to ani s vypnutym autem, ani se zaplym ACC. Asi se budu muset podivat do navodu...

Co me trochu zklamalo jsou moznosti zobrazeni hlavniho pristrojoveho panelu - ma obrovsky potencial vyuziti a pritom mi nabizi jen tri obrazovky. Prvni klasicky budik - ok, umi presne to, co byste ocekavali od klasickeho budiku... :D Druhy je klasicky budik s prumernou spotrebou uprostred - zde bych po vzoru jinych automobilek ocekaval moznost zobrazit dalsi moznosti - spotreba aktualni jizdy, teplota oleje, prumernou rychlost, ujetou vzdalenost od startu atd. ... Velky krasny barevny displej, ktery vsak ukazuje jen jeden udaj, ktery je navic hned vedle budiku znovu. Nejak jsem nepochopil jak prepinat tripmaster. Musim projit navod.

Je sice fajn, ze po vypnuti zapalovani auto ukaze udaje o uplynule jizde, ale 1) nejdriv se rozlouci logem Mazda, pak zhasne (tou dobou uz odchazim z auta), za 2) az pak se rozsviti udaje o uplynule jizde a za 3) udaje tam visi takovou chvilku, ze si nestihnu vsimnout :D

Vcera jsem vyjizdel a venku bylo -2. Uz predtim mi obcas kratce po startu vrzalo neco od stredoveho panelu. Vcera se k tomu pridalo neco od B sloupku spolujezdce a neceho ve dverich ridice. Po zahrati auta to zmizelo, tak uvidime... Na netu pribyva spousta lidi s problemy v kvalite...

Ja mam zatim na reklamaci jen to sklapejici se zpetne zrcatko, ktere pravdepodobne rozbil servis v ramci svolavacky... :D

Celkove mam pocit, ze se na spoustu veci v ramci pripravy k prodeji vykaslali. Nemam tam nejnovejsi FW, ktery byl k dispozici, e-call nebyl aktivovany a buhvi na co jeste prijdu... :D

I pres to, ze jsem sem vypsal vesmes negativni veci, stale si myslim, ze nakup Mazdy 3 byla dobra volba a vzhledem k cene a vybave jsem si na nasem trhu nemohl vybrat lepe.

-------------------------------------
PS poprve jsem sveho psa svezl Mazdou - po vyndani zadniho plata a operek ma luxusni prostor vzadu. I kdyz to z fotky nevypada, je ta mnohem spokojenejsi nez na zadnich sedackach sedanu

Argo.jpg
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Uživatelský avatar
mceza
 
Příspěvky: 2062
Registrován: pon srp 13, 2012 20:41
Bydliště: Mladá Boleslav/Kutná Hora/Brno

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod mceza » pon led 13, 2020 15:27

Uplne jsem zapomnel pripsat odstavec o Android Auto - je to neco naprosto strasneho. Toto neni vina Mazdy, ale Googlu. Kdyby se mi nekdo z jejich vyvojaru dostal do rukou, dopadl by spatne.

Cas od casu to funguje jak ma. Ale vetsinu casu (a zejmena, kdyz to chcete fakt pouzit a nebezi vam to jen hloupe na pozadi) je to nefunkcni bazmek. Posledni verze ma nejakou chybu, takze nefunguje telefonovani. Propojeni s autem funguje jak kdy a audio mi treba obcas kazde 2 min vypadne a trva 30 vterin nez znovu nabehne. Dopadlo to tak, ze jsem nastvane vytrhnul mobil z USB a hodil ho na zadni sedacky.

Takova jednoducha vec, takova super moznost jak do kazdeho auta dostat ten nejnovejsi SW a technologie (mobily zpravidla menime casteji nez auta, aktualizace aplikaci je take snazsi a mobily se vyvyjeji rychleji nez infotainmenty), ale zpracovani je takova tragedie.
Samozrejme nehovorim o tom, ze AA je vytvoreno primarne pro dotykove displeje, takze na Mazde je ovladani trochu kostrbate. Ale jde to.
Co je ale problem (a fakt velky, idiotsky Google), kdyz mate AA v nejakem aute s dotykovym displejem a pak prejdete do Mazdy, nejsou kolem ovladacich prvku ramecky, takze je to neovladatelne. Pomuze jen vypnuti/zapnuti mobilu.

Toto vsechno v kombinaci s vypnutim rozpoznavani znacek a neukazovani navigacnich pokynu na head up displeji vyustilo v to, ze jsem ozelil aktualni data a pouzivam vestavenou navigaci a hudbu prehravam pres bluetooth. Problem je, ze tim nemohu nabijet mobil v aute, aniz by se automaticky neaktivoval AA (nebo jsem ho nemusel rucne zakazat v nastaveni telefonu).
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Uživatelský avatar
mceza
 
Příspěvky: 2062
Registrován: pon srp 13, 2012 20:41
Bydliště: Mladá Boleslav/Kutná Hora/Brno

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Křečík Barbuška » pon led 13, 2020 15:35

No nemas to lehky, ani trochu :weedman: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Uživatelský avatar
Křečík Barbuška
 
Příspěvky: 11022
Registrován: ned srp 29, 2004 09:01
Bydliště: Brno

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod valda1971 » pon led 13, 2020 16:05

Křečík Barbuška píše:No nemas to lehky, ani trochu :weedman: .

To teda ne..... :rolleyes:
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Uživatelský avatar
valda1971
 
Příspěvky: 7199
Registrován: úte pro 06, 2011 16:45
Bydliště: Bílina

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Laďuša » pon led 13, 2020 18:29

Moc dlouhý :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
Laďuša
 
Příspěvky: 12117
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Dusan » pon led 13, 2020 18:33

Aka je ta vesta bezproblemove auto :D
Dusan
 
Příspěvky: 3864
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Tommel » pon led 13, 2020 18:34

Teď jsem to chtěl napsat, opravdu jsem rád za Vestu :lol:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Uživatelský avatar
Tommel
 
Příspěvky: 3252
Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
Bydliště: Brno - HK

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod mceza » pon led 13, 2020 19:13

Vsak nebojte, do 15 let se i do Lad dostanou podobne technologie ;)
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Uživatelský avatar
mceza
 
Příspěvky: 2062
Registrován: pon srp 13, 2012 20:41
Bydliště: Mladá Boleslav/Kutná Hora/Brno

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Tommel » pon led 13, 2020 19:14

Já o ně nestojím :lol: ale tak každý chce k životu něco jiného :finga:
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Uživatelský avatar
Tommel
 
Příspěvky: 3252
Registrován: pon pro 20, 2004 10:44
Bydliště: Brno - HK

Re: Mazda 3 2019

Příspěvekod Georgius » pon led 13, 2020 19:36

Já jsem rád, že žárovky žárují, ještě abych přimrznul k nějakému ledu a ten by mě chtěl vykousnout :lol:
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 3997
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Volné klábosení - všechny ostatní značky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků