vyfuk - rezonator
Moderátor: Moderátoři
vyfuk - rezonator
ma niekto skusenosti s rezonatormi?
nedavno mi odisiel stredovy tlmic - obrovska diera - rad by som ho nahradil nejakym rezonatorom. koncovy tlmic mam absorbcny, tak tu stoji otazka ze ci je stredovy dolezity kvoli nejakym tlakom.
nedavno mi odisiel stredovy tlmic - obrovska diera - rad by som ho nahradil nejakym rezonatorom. koncovy tlmic mam absorbcny, tak tu stoji otazka ze ci je stredovy dolezity kvoli nejakym tlakom.
2105 Mino
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale jestli to má smysl dávat na Ladu? Myslel jsem jakej efekt to může mít na Ladě.. Ale to mně stejně nikdo neřekne, páč pochybuju že s tím urychlovačem tady někdo má zkušenosti.Little Red Riding Hood píše:no vždyť si to psal sám.. urychluje to odtok.. tím pádem lepší výplach.. tím pádem výkon hore..
Tady na tom obrázku je dobře vidět jak to vypadá uvnitř. No myslím že kdyby to takhle vypadalo v celém výfuku od začátku až po konec, tak to asi fakt něco dělá. Ale půl metru roury někde uprostřed? Navíc na Ladě jsou tam ty záhyby kolem nápravy apod. takže se to stejně zbrzdí. Myslím že je to na nic. Jedině že by od rezonátoru až do zadu vedla rovná roura, pak možná...
takze nejake info som nasiel na jednej stranke:
Rezonátor nadává plynům virující pohyb a tímto je zrychluje ve výfukovém systému. V důsledku dochází k rychlejšímu vyprázdnění a lepšímu plnění válců. Rezonátor zlepšuje akceleraci a pružnost motoru v celém rozsahu otáček, ale hlavně u nižších a středních.
iba tak ma to zaujima ci s tym ma niekto skusenosti na lade
Rezonátor nadává plynům virující pohyb a tímto je zrychluje ve výfukovém systému. V důsledku dochází k rychlejšímu vyprázdnění a lepšímu plnění válců. Rezonátor zlepšuje akceleraci a pružnost motoru v celém rozsahu otáček, ale hlavně u nižších a středních.
iba tak ma to zaujima ci s tym ma niekto skusenosti na lade
2105 Mino
-
- Kontaktovat uživatele:
Rezonátorem se nahrazuje střední díl výfuku, oproti původnímu dílu se zrychlí průchod plynů, ale obyč trubka je ještě lepší. Rezonátor, jak vyplývá i z názvu má za úkol tlumit kravál z výfuku. Je to tedy kopromis mezi holou trubkou, která nepohlcuje rámus a původním středním dílem, který rámus sice pohlcuje, ale zároveň zabraňuje průtoku plynů..
21011 Zlomte VAZ
No nemáš úplně pravdu... Střední díly na Ladách jsou čistě průchozí a ničemu nebrání v průtoku. Je to dobře vidět na tomhle obrázku zdeMartanasse píše:Je to tedy kopromis mezi holou trubkou, která nepohlcuje rámus a původním středním dílem, který rámus sice pohlcuje, ale zároveň zabraňuje průtoku plynů..