lietadlá a všeličo okolo
Moderátor: Moderátoři
Re: lietadlá a všeličo okolo
Čmeláci byli dva, ale nefotil jsem, protože přiletěli pozdějc a už jsem nešel na druhej konec řady.
bylo i jedno Aero 45.

Pjekné a jedno je tam v kamufláži asi v boji o Fr 

Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Dvě otázky na létající osoby i fandy:
1) jak je to v letadlech s klasickými páčkami a jejich polohou ? Nahoru je vypnuto nebo zapnuto ?
2) nikde se mi nedaří najít fotku spínače přídatného spalování (forsáž) u MiGu 29 ev. moderních Suchojů (ty ale asi budou už mít nějakou sofistikovanost), ev. u starších MiGů - určitě někdo víte jak vypadají
díky
1) jak je to v letadlech s klasickými páčkami a jejich polohou ? Nahoru je vypnuto nebo zapnuto ?
2) nikde se mi nedaří najít fotku spínače přídatného spalování (forsáž) u MiGu 29 ev. moderních Suchojů (ty ale asi budou už mít nějakou sofistikovanost), ev. u starších MiGů - určitě někdo víte jak vypadají
díky

VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)

Určitě si chceš udělat repliku do Vesty na přepínání mapGeorgius píše:.... fotku spínače přídatného spalování (forsáž) u MiGu 29 ....

Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
jsem odhalen ...
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
)

Nám stačí tlačítko zelené s tou hviezdičkou snehovou, čo máme manuálnu 

Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
To přídavný spalování bude asi na plynový páce, jen její další poloha za aretací, jakože za plným plynem pak ještě trošku víc plnej a tam bude forsáž. A vypínače se dělají zapnuté nahoru, když je to overhead panel - nad hlavou, tak je to zapnuté dolu/dopředu, když je to na panelu, který je vodorovně, tak se zapíná dopředu.
Ehm, rozumím tomu správně:Jelen píše:To přídavný spalování bude asi na plynový páce, jen její další poloha za aretací, jakože za plným plynem pak ještě trošku víc plnej a tam bude forsáž. A vypínače se dělají zapnuté nahoru, když je to overhead panel - nad hlavou, tak je to zapnuté dolu/dopředu, když je to na panelu, který je vodorovně, tak se zapíná dopředu.
Panel nad hlavou: zapnuté dolu (/dopředu)
Svislý panel: zapnuté nahoru
Vodorovný panel: zapnuté dopředu

)

Ano, tak takGeorgius píše:Ehm, rozumím tomu správně:Jelen píše:To přídavný spalování bude asi na plynový páce, jen její další poloha za aretací, jakože za plným plynem pak ještě trošku víc plnej a tam bude forsáž. A vypínače se dělají zapnuté nahoru, když je to overhead panel - nad hlavou, tak je to zapnuté dolu/dopředu, když je to na panelu, který je vodorovně, tak se zapíná dopředu.
Panel nad hlavou: zapnuté dolu (/dopředu)
Svislý panel: zapnuté nahoru
Vodorovný panel: zapnuté dopředu

Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Díky pánové, dneska jsem byl v GME a vybral dle vašich rad 

)

Přečetl jsem si teprve dnes ten pamflet "odborníka" z Britských listů https://blisty.cz/art/95449-kdyz-chcete ... ruska.html na SuperJet, a chtěl jsem na to téma trochu pouvažovat. Možná, že by se propagandistické dílko s jistě "náhodně" vybranou fotografií (komerčně létá okolo 150 strojů, a jeden nešťastně havaroval) dalo parafrázovat jako "Když chcete napsat článek o něčem, čemu nerozumíte, a zapomenete, že plně závisíte na příspěvcích čtenářů"... viz záhlaví plátku. Třeba se k tomu někdy jindy ještě vrátím.
No ale pak jsem si přečetl - v celkem snad poměrně seriózním méédiu - tenhle příběh ve stylu "Co všechno se může stát ve Francii" - ce jevropa
https://www.e15.cz/magazin/civilista-se ... ba-1368599
Asi je to trochu upravené pro čtenáře-laiky; letadlo možná nezachránila technická chyba, ale spíš správně nastavený mód (pořadí) katapultáže. Jinak by to byl nesmysl, protože pilot by neočekávaný odpal minimálně bez amputace nohou a dalších těžkých zranění nepřežil. Taky úroveň práce technika, asistujícího při přípravě "cestujícího" před letem moc nesedí - vše se kontroluje. A dvakrát při (?) vývozu civilisty.
Možná taky, že originál článku pochází z aprílového vydání, byť u nás byl uveřejněný až 9.dubna, a pro "novináře" je to jen nepodstatný detail.
To ale nic nemění na věci, že bránice mě bolí ještě teď. Jako příběh fakt dobrý, ještě to tak šikovně zfilmovat! J.
No ale pak jsem si přečetl - v celkem snad poměrně seriózním méédiu - tenhle příběh ve stylu "Co všechno se může stát ve Francii" - ce jevropa

https://www.e15.cz/magazin/civilista-se ... ba-1368599
Asi je to trochu upravené pro čtenáře-laiky; letadlo možná nezachránila technická chyba, ale spíš správně nastavený mód (pořadí) katapultáže. Jinak by to byl nesmysl, protože pilot by neočekávaný odpal minimálně bez amputace nohou a dalších těžkých zranění nepřežil. Taky úroveň práce technika, asistujícího při přípravě "cestujícího" před letem moc nesedí - vše se kontroluje. A dvakrát při (?) vývozu civilisty.
Možná taky, že originál článku pochází z aprílového vydání, byť u nás byl uveřejněný až 9.dubna, a pro "novináře" je to jen nepodstatný detail.
To ale nic nemění na věci, že bránice mě bolí ještě teď. Jako příběh fakt dobrý, ještě to tak šikovně zfilmovat! J.
- Křečík Barbuška
To musel byt april
.

Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Kto vie či podobná iniciatíva funguje aj u nás: https://www.aeroweb.cz/clanky/7174-cest ... dve-stovky
Zapojil sa aj nádherný aeroveterán: https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... u-40320258
Len tak na okraj, toto je podľa môjho vkusu jedno z najkrajších lietadiel na svete: https://www.google.com/search?q=lockhee ... irefox-b-d
Zapojil sa aj nádherný aeroveterán: https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... u-40320258
Len tak na okraj, toto je podľa môjho vkusu jedno z najkrajších lietadiel na svete: https://www.google.com/search?q=lockhee ... irefox-b-d
Nikita II, 1974
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Nasťa 2016
chatka 12 forever
člen LKCS
Čarovné okénko do světa nostalgických vzpomínek na svět, který už není... Díky za ně. J.