Markova Nová strast s demencí
Moderátor: Moderátoři
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Markova Nová strast s demencí
Proboha proč ? Tohle umře a sedma bude dalších 20let fungovat.... 

Chatka 12 forever
. Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
- Křečík Barbuška
Na vaše otázky rád odpovím, ale až najdu těch správných slov
.
Celkově je to krize. Máme za sebou první vážnou závadu kterou jsem si zavinil sám. Vyjma započatých oprav jsem si chtěl udělat radost zútulněním interiéru a vyjma jeho čištění jsem čistil i ventilaci pomocí k tomu prodávané pěny. Dobrý pocit z čistého a svěžího vzduchu a oprav během svátečních dnů byl vystřídán jistou rozpačitostí neb ta bestie přestala poznávat klíček a startovat. Po konzultacích s Corym jsem se jal demontovat řídící jednotku za účelem korespondenční opravy a počal hledat immobilizér ke kterému mne Cory nasměroval. Navíc jsem si přečetl toto: https://www.drive2.ru/l/6977419/ a začal tušit
. On totiž immobilizér je přesně pod ne zrovna těsným spojením středních ventilačních výdechů a je moc šikovně namontován konektorem nahoru. Pěna pak pěkně po zkapalnění nateče do immo jehož obal pak funguje jako akvárium. Naštěstí jsem té pěny nevalil tolik jako ten nešťastník z odkazu. Immo se mi podařilo opravit, ale věřit se mu již nedá. Vyjednávání s CS Autoladou stran pořízení nového jsou velice náročná. Snad to klapne ještě v tomto roce
. Pár fotek z opravy: https://koko-loko.rajce.idnes.cz/Oprava ... e_strasti/ .
Takže kalinisté pozor! Nic nikam raději nestříkat
.

Celkově je to krize. Máme za sebou první vážnou závadu kterou jsem si zavinil sám. Vyjma započatých oprav jsem si chtěl udělat radost zútulněním interiéru a vyjma jeho čištění jsem čistil i ventilaci pomocí k tomu prodávané pěny. Dobrý pocit z čistého a svěžího vzduchu a oprav během svátečních dnů byl vystřídán jistou rozpačitostí neb ta bestie přestala poznávat klíček a startovat. Po konzultacích s Corym jsem se jal demontovat řídící jednotku za účelem korespondenční opravy a počal hledat immobilizér ke kterému mne Cory nasměroval. Navíc jsem si přečetl toto: https://www.drive2.ru/l/6977419/ a začal tušit

Takže kalinisté pozor! Nic nikam raději nestříkat

Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
jéžiši, to vám to stříkání v tématu o Vestě nestačilo 

VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)

Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze

To za par dni/hodin sezralo tistak? Cos to tam strikal? Vitriol? 

VAZ 2104 1.3 1989
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
U těchto aut platí: jen nutná údržba, měnit to, co se pokazí a aktivitě meze klást, ta působí zhoubně. Veškerá další snaha je kontraproduktivní.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Tak ja som už raz použil ale len sprej na klímu - položí a aktivuje sa v priestore vozidla pri zapnutom kúrení a 2x sa otvorí a zatvorí vn. a vonkajší okruh a zmenia rýchlosti ventilácie a je hotovo.
Dúfam, že naše Granty to už majú inde.
Dúfam, že naše Granty to už majú inde.

Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Granty to maju integrovane v budikoch
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Ja som kupil nejaky vyvijac ozonu z ciny, tak snad nerozlepta plasty...
- Křečík Barbuška
Vyjma toho, že je na tom autě snad všechno špatně mne strašně irituje, že mi nejde posunout dolů hlavové opěrky. Prostě mi to nejde, vrr! 
Edit:
Ale momentálně asi nejpalčivější problém. Je to 1,6 8V o kterém se na ruských stránkách vyjadřují jako o dieselu. Což je u mne tedy tak nějak i pravda neb to celkem dost vibruje, ale zase zvuk motoru mi přijde jako celkem normální
. Prostě když se rozjíždím nebo se jede do těch do těch 80 je cítit vibrace. Pozorovat jdou jak na šaltrpáce tak i v celé kastli. Prostě to jde od dua motor převodovka. Vliv kol je vyloučen neb jsem nahodil převážené a na Grantě odzkoušené letňáky z michalovi padlé jedenáctky. Řadící mechanismus je takový pofidérní a navíc je s převodovkou spojen takovým tyčo - silentblokovým táhlem. Guma na straně šaltrpáky se mi zdá v pohodě, ale u převodovky to již někdo "opravoval" odtud by mohl vítr foukat. Ona asi ta převodovka už taky nebude jako nová a co jsem zkoumal homokineťáky a poloosy tak nějaké vůle v drážkách taky cítím, ale prd tomu hovím. Pár fotek zde: https://koko-loko.rajce.idnes.cz/Silent ... e_strasti/
Na ruských stránkách na to celkem dost nadávají. Někteří dokonce radí to hodit pryč a že je to pak fajn. Jiní zase píší, že bez toho umře převodovka. Samozřejmě, že používám automatického překladu což má tu nevýhodu, že si člověk může vyčíst to co by chtěl, aby četl a ne to co je tam napsáno
. Má někdo nějakou radu?

Edit:
Ale momentálně asi nejpalčivější problém. Je to 1,6 8V o kterém se na ruských stránkách vyjadřují jako o dieselu. Což je u mne tedy tak nějak i pravda neb to celkem dost vibruje, ale zase zvuk motoru mi přijde jako celkem normální

Na ruských stránkách na to celkem dost nadávají. Někteří dokonce radí to hodit pryč a že je to pak fajn. Jiní zase píší, že bez toho umře převodovka. Samozřejmě, že používám automatického překladu což má tu nevýhodu, že si člověk může vyčíst to co by chtěl, aby četl a ne to co je tam napsáno

- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Křečík Barbuška píše:… . Má někdo nějakou radu?

Moc to prožíváš

21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Co myslíš tím "to"? A proč by měla umřít převodovka? Ta reakční tyč není k řazení a jestli je spojení Tyč + Převodovka nějak dotažené (vypodložkované) natvrdo, tak bych začal tím. Spojení Tyč + Kastle je taky nějak utlumené? A proč to má stavění délky tyče, není to v nějaké krajní poloze což by mohlo dělat další "pnutí"?Křečík Barbuška píše:....Na ruských stránkách na to celkem dost nadávají. Někteří dokonce radí to hodit pryč a že je to pak fajn. Jiní zase píší, že bez toho umře převodovka....
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Křečík Barbuška
Ludku, ja to nemam na jezdeni, ale na hrani. K jezdeni je sedma a tak trochu i Granta
.
Raduz, RJ netreba zatim do niceho balit. Ta visi momentalne na dratech hranou lezice na podlaze spolujezdce kryta pred sluncem reflexni vestou
.
Teepee, odpovedet na otazku ctyrmi otazkami je moc fajn
. Ale diky za spravny vyraz pro "to" tedy reakcni tyc
.

Raduz, RJ netreba zatim do niceho balit. Ta visi momentalne na dratech hranou lezice na podlaze spolujezdce kryta pred sluncem reflexni vestou

Teepee, odpovedet na otazku ctyrmi otazkami je moc fajn

- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Strč ji zezadu na přihrádku u spolujezdce.Křečík Barbuška píše:RJ netreba zatim do niceho balit. Ta visi momentalne na dratech hranou lezice na podlaze spolujezdce kryta pred sluncem reflexni vestou.
VAZ 1117
Teda a toť ako by si to porovnal s Grantou? Lepšie? 

Naposledy upravil(a) Liftback dne pát kvě 10, 2019 07:36, celkem upraveno 1 x.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)