Moderátor: Moderátoři
bez ohladu na zapalovanie, len pre upresnenie. ten 3 vyvodovy berie v uvahu aj zapnute/vypnute zapalovanie.denis píše:Pípák s dvěma vývody se zapojuje tak, že minus dáš na dveřní spínače a + dáš na spínač světel. Pak ti to bude řvát, jak otevřeš dveře-viz favorit a felicie.
Tomáš píše:já měl svého času taky pípák na dveřích je to nej řešení...jakmile otevřu dveře a světla sou zaplý..hned to začne pištět...instalace je primitivní...teď bych ale spíš řešil něco jako ve smyslu...nastartuju a z nějakým zpožděním se světla rožnou ..pak zase po vypnutí motoru zhasnou..když se teď bude svítit furt bude to dobrá věc..
Kamaradovy jsem neco podobneho stavel, ale mnohem jednodussi. Staci jedno rele, kteremu se na civku privede signal z alternatoru, jeho kontaky se paralelne pripoji ke spinaci svetel a je hotovo. Rele stalo cca 40Kč. Sice home made, ale funguje. Ma to i nekde vyfoceny.Ivo píše:Tomáš píše:já měl svého času taky pípák na dveřích je to nej řešení...jakmile otevřu dveře a světla sou zaplý..hned to začne pištět...instalace je primitivní...teď bych ale spíš řešil něco jako ve smyslu...nastartuju a z nějakým zpožděním se světla rožnou ..pak zase po vypnutí motoru zhasnou..když se teď bude svítit furt bude to dobrá věc..
Tak takové zařízení jsem viděl někde na internetu v prodeji za asi 450kaček. Psali tam že je to možno namontovat do jakéhokoliv auta. Po nastertování to myslím za 7vteřin rožlo světla a po vypnutí motoru je zase zhaslo. Jestli to najdu, tak to sem hodím(odkaz).
Už jsem to našel:http://www.9000.cz/scripts/zbozi.php?KID=12