samosvor
Moderátor: Moderátoři
Re: samosvor
Tak uvidíme, jak to bude fungovat...
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir/2106, r.v.1978 - Nikolaj/21061, r.v.1986 - Sergej/21044, r.v. 1999
/21044, r.v. 1997 Ivan/1119, r.v. 2009 Kalina/Jawa 20, rv. 1969/Š1203 rv. 1975 - Blaženka/Jawa 250/353 rv. 1957/Avia A21 Furgon/Zetor 25A/Trabant S601 Combi/ GAZ M24, r.v.1974 - Naděžda/2192, r.v. 2016 Kalina 2/Ostrowek K162
- Ondra1,7mpi
Samosvor 90% je lepší dát dopředu nebo dozadu???
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
dozadu
- Ondra1,7mpi
Predok by mal byt rychlejsi a tym ze ta mzerves ten samosvor, bude ti brzdit zadnu napravu a navyse budu tahat obe predne kolesa ta kze zrat gumy.
Hmmm..a to potom zadok nebude brzdit prednu napravu? Ci sa pocita s tym, ze auto sa natiahne?Dusan píše:Predok by mal byt rychlejsi a tym ze ta mzerves ten samosvor, bude ti brzdit zadnu napravu a navyse budu tahat obe predne kolesa ta kze zrat gumy.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Ondra1,7mpi
Ten samosvor lze vyměnit v domácích podmínkách? Nebo znáte nějakého šmata, co to dovede udělat dobře?
Na videu to mění bez použití měřidel... https://m.youtube.com/watch?v=XE4WoPFn_to
Je to vhodné? Případně byl by někdo schopen přeložit to nejdůležitější z videa?
Ten měřák na vůli ozubení bych si sehnal, ale kolik je ten utahovací moment a kde si zapůjčit tak citlivý momentak?
Díky
Na videu to mění bez použití měřidel... https://m.youtube.com/watch?v=XE4WoPFn_to
Je to vhodné? Případně byl by někdo schopen přeložit to nejdůležitější z videa?
Ten měřák na vůli ozubení bych si sehnal, ale kolik je ten utahovací moment a kde si zapůjčit tak citlivý momentak?
Díky
- Ondra1,7mpi
Takže po prozkoumání dostupných materiálů, kterých je dost málo, jsem došel k závěru:
s hruškou hýbat nebudu, takže její dotahování, aby šlo otáčet tím odporem 0,5 a přitom dotáhnout velkým momentem neřeším.
Vůli co nejmenší na tom soukolí nastavím, a z druhé strany se to prostě utáhne, ne metrovou násadou ale ne málo, samozřejmě se to nejdříve dotáhne úplně aby si to sedlo a pak povolí a šteluje...
Nebo jsem úplně mimo???
s hruškou hýbat nebudu, takže její dotahování, aby šlo otáčet tím odporem 0,5 a přitom dotáhnout velkým momentem neřeším.
Vůli co nejmenší na tom soukolí nastavím, a z druhé strany se to prostě utáhne, ne metrovou násadou ale ne málo, samozřejmě se to nejdříve dotáhne úplně aby si to sedlo a pak povolí a šteluje...
Nebo jsem úplně mimo???
- Ondra1,7mpi
Je tu někdo kdo rozluští azbuku? A nepište že to je k ničemu! Nekazte mi radost!
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Azbuku rozluštim bez problémů:
Differencial povyšennogo trenija
01 moděľ
8 prednatjag
durable/dolgověčno
A nepiště, že jste to chtěli i přeložit!
Differencial povyšennogo trenija
01 moděľ
8 prednatjag
durable/dolgověčno
A nepiště, že jste to chtěli i přeložit!
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever
►Stodolní II◄
Estonian-czech crazy night
Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Tři sestry <|||> Ladagang
°Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás 
Chatka 12 forever
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
- Ondra1,7mpi
Rozluštit tak abych z toho něco pochopil, údajně je to 90%, ale jiné údaje než na foto jsem nikde nevyčet... To 8 je co? Přítlak 7-8kg...
Tak kdo hledá...:
Lada Niva / 2101-2107 Torsen Differential 7-8Kg 22 Teeth
The best From All Possible Top Quality Torsen Differential!
- The best for the offroad use.Hunting, mud, offroad,Trailer or Boat on Towing Bar. Perfect for 2101-2107 And Rear Differential Niva .
Tak kdo hledá...:
Lada Niva / 2101-2107 Torsen Differential 7-8Kg 22 Teeth
The best From All Possible Top Quality Torsen Differential!
- The best for the offroad use.Hunting, mud, offroad,Trailer or Boat on Towing Bar. Perfect for 2101-2107 And Rear Differential Niva .
to si tomu dal s tou anglictinou, ale tak polka ludi nerozumie jednemu a druha druhemu 
8kg je skoro najsilnejsie co mozes mat, mozes byt spokojny. Silnejsie je uz len 8.5ka a to uz velky rozdiel nie je. V percentach je to udavanie dost nepresne. 5,5ka nefunguje, toto funguje kym sa to neopotrebuje a aj potom sa to da este repasovat. Nastavovat to doma je dost o drzku, ale staci vymenit semering na hruske a je to stejne v prdeli, nehovoriac o tom ,ze po tych kilometroch by to chcelo prestavit. Hlavne dobre nastav pritlak lozisk, k tomu ti poviem iba tolko, ze nesmu ist ztuha a nesmu mat ani ziadnu volu. Takze vela zdaru
8kg je skoro najsilnejsie co mozes mat, mozes byt spokojny. Silnejsie je uz len 8.5ka a to uz velky rozdiel nie je. V percentach je to udavanie dost nepresne. 5,5ka nefunguje, toto funguje kym sa to neopotrebuje a aj potom sa to da este repasovat. Nastavovat to doma je dost o drzku, ale staci vymenit semering na hruske a je to stejne v prdeli, nehovoriac o tom ,ze po tych kilometroch by to chcelo prestavit. Hlavne dobre nastav pritlak lozisk, k tomu ti poviem iba tolko, ze nesmu ist ztuha a nesmu mat ani ziadnu volu. Takze vela zdaru
21043, 21063, 2121, 21214, 2123....
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
- Ondra1,7mpi
Díky, zkusím to... Mam 3ks 4,44, snad poznám ten nejmíň jetej... S hruškou hýbat nebudu. Tak uvidím... Vůbec netuším kdo by to mohl zmaknout dobře a někde poblíž...
Tu anglinu tomu píšou na ruskejch stránkách...
Tu anglinu tomu píšou na ruskejch stránkách...
- Ondra1,7mpi
Tak samosvor je v nápravě..
Gufero pod hruškou dobrý, benzín kterým jsem to proplachoval netekl...
Ložiska jsem nechal, ty štelovací kroužky jsem nechal v tom měsíčku, takže jsem nasadil tak jak jsem je vyndal, na jedné straně jsem stáhl o jeden "zub" na druhé té přítlačné o 5 zubů, na 6. už vůle zmizela úplně, to by bylo moc. Válečky se točily všechny.
Vybral jsem diferák s největší vůli v ozubení, ale ne příliš, cca max 0,5mm. Druhý má vůli perfektní ten dám dopředu a ten třetí je utaženej moc, ten si nechám na výměnu ložisek do reservy....
https://m.youtube.com/watch?v=bQE0T3MtWJE
Gufero pod hruškou dobrý, benzín kterým jsem to proplachoval netekl...
Ložiska jsem nechal, ty štelovací kroužky jsem nechal v tom měsíčku, takže jsem nasadil tak jak jsem je vyndal, na jedné straně jsem stáhl o jeden "zub" na druhé té přítlačné o 5 zubů, na 6. už vůle zmizela úplně, to by bylo moc. Válečky se točily všechny.
Vybral jsem diferák s největší vůli v ozubení, ale ne příliš, cca max 0,5mm. Druhý má vůli perfektní ten dám dopředu a ten třetí je utaženej moc, ten si nechám na výměnu ložisek do reservy....
https://m.youtube.com/watch?v=bQE0T3MtWJE
Postup montaze a nastavenia diferencialu je v prirucke k nive, v cestine len par stran ale v ang je komplet.
Ak dojde l pretiahnutiu puzdra hrusky, doporucujem na gulatine vo sveraku puzdro preklepat a namontovat ho spat. Lebo nove treba zmerat a upravovat....
Ak dojde l pretiahnutiu puzdra hrusky, doporucujem na gulatine vo sveraku puzdro preklepat a namontovat ho spat. Lebo nove treba zmerat a upravovat....