Při zkoušení různých kombinací mirelonových clonek jsem dospěl ke stejnému zjištění jako Luděk. Nejvhodnější variantou je zaslepení obou pásů v nárazníku. Masku je v našich podmínkách nutno nechat odkrytou neb to při teplotách lehce nad nulou v městském provozu leze zbytečně vysoko. Při komplet zacloněném nárazniku a zacloněném jednom pásu na masce už to chtělo jít při venkovní teplotě 3°C poměrně rychle přes 86°C .
Nicméně dnes jsem při -7°C jel ráno do hokny zavrhovanou sedmou. Pod Tomkáčem jsem měl teplotu již v zeleném poli, led na zadním okně roztopený a na Táborské lezl z topení tak horký luft, že jsem toužil odhazovat šat

. Tohle prostě Granta neumí (zejména ohřev zadního skla je zoufalý). Je taky pravdou, že sedma baští víc než Granta takže tepla musí být prostě víc

.
Též mne celkem sklamaly jízdní vlastnosti na našich 3 cm sněhu

. Nevím jestli za to můžou ty Polaris 5, že stojí za prd nebo to, že je Granta lehká či přeposilované řízení, ale připadlo mi to takové nečitelné. Je pravda, že jsem včera vstal "hore riťů" a nálada dokáže dost, ale když jsem přelezl do sedmy na Polaris 3 tak jsem si připadal úplně někde jinde v dobrém slova smyslu.