Lada vesta sedan Dec. 2108
Moderátor: Moderátoři
Re: Kúpa novej lady Vesty sedan
jo pravda, nad 140 se mi taky trochu chvěje levé zevní zpětné zrcátko, ale jen málo (i tak je v něm docela dobře vidět) a při nepředpisových rychlostech, takže taky neřeším.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)

Chalani, ja len tak ku tomu ako ťahá Vesta. Raz som to skúšal s kolegom. On mal staršieho Passata tiež s 1,6-tkou atmosféra, sami zdá, že to mal ten motor čo sa dával aj do Octavie 74 kw. No, a Vestička ho dala s prehľadom.
Neviem či to spravili tie 4 Kw alebo super vodič Vesty, ale proste nemal na Vestu. No proste ťahá celkom fajn. Len kto prechádza z nafťáka na Vestu, tak si musí zvyknúť, že kým na nafte mal už zaradenú štvorku, tak Vesta si ešte stále vystačí s dvojkou, a to má potom nad 4000 otáčok iné prdy
Samozrejme, že takto sa jazdí, keď chceš mať švih, príp. niekoho "dať dole". No a keď si už dobehol na tej dvojke čo si chcel, dáš rovno päťku a ideš na spotrebu. Proste, keď sa ponáhľaš, tak 3 a 4 ti je zbytočné
. A ináč vieš ako sa radí na Ruských autách? Presne takto: 1,2,3,4,5 a R akéééééééééta.

Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko
(04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská
(06_2019 - )
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko

Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská

Spomínate pípanie a nechce sa mi hľadať na 10-stránkovom odkaze. Ručnú brzdu prakticky nepoužívam a dvakrát mi to zapípa vždy pri studenom štarte a tuším nikdy pri štarte s ohriatym motorom.
Neriešim, beriem to ako pozdrav auta:-)
Problémy za asi mesiac a pol žiadne, včera pri predvádzačke kolegovi to kovovo cinklo pri štarte.
Ja som si to ani neuvedomil, tak možno to robí častejšie:-)
Neriešim, beriem to ako pozdrav auta:-)
Problémy za asi mesiac a pol žiadne, včera pri predvádzačke kolegovi to kovovo cinklo pri štarte.
Ja som si to ani neuvedomil, tak možno to robí častejšie:-)
kovové cinknutie je "normálne". Robí to snáď každá Vesta, ale moja už nie 

po koľkých km je vesta zabehnutá?

tak rýchlo nechcem jazdiťGeorgius píše:Někteří by mohli o obíhání s Vestou vypravovat, zatím dlouho nevydržím jezdit "na spotřebu".kednok píše:A ako sa s ňou obieha je to bežné
Takže předjíždění - po Praze cokoliv, s Jetterem ujede s ohledem na průběh krouťáku a absenci start-stopu (i bez chipu) při rozjezdu v podstatě čemukoliv (po té, co jsem zmizel v křižovatce kolegovi v naftovém superbu jsem ho musel svézt a konstatoval, že je to živější než Sup), mimo město podřadit a kromě sporťáků včetně RS a Volva taky není problém (ale bacha, turba ve vyšších otáčkách docela táhnou), jediné co nejde předjet bez čipu předjet jsou Kaliny a Priory, zejména pokud v nich sedí TommelJo a počítej s tím, že nad 175 km/h GPS se Vestě už moc nechce zrychlovat (nevím, jestli nemá omezovač na max rychlost, víc než 182 GPS jsem z Vesty zatím nevymámil)

Naposledy upravil(a) Georgius dne čtv pro 13, 2018 21:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: zase dvoják :roll:
Důvod: zase dvoják :roll:
Teoreticky po 1. garančce 3500 Km, reálně si motor sedne kolem 15 000 plus mínus. Sedne znamená, že klesne spotřeba a zvýší se živost motoru.kednok píše:po koľkých km je vesta zabehnutá?
Detaily o záběhu motoru opět na wiki

VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
)

ja som skôr myslel kedy budem môcť v pohode používať ťažné?Georgius píše:Teoreticky po 1. garančce 3500 Km, reálně si motor sedne kolem 15 000 plus mínus. Sedne znamená, že klesne spotřeba a zvýší se živost motoru.kednok píše:po koľkých km je vesta zabehnutá?
Naposledy upravil(a) kednok dne čtv pro 13, 2018 22:47, celkem upraveno 1 x.
S rozumnou (menší) zátěží bych jej využil klidně tak od 2.000km, no a postupně víc. Samozřejmě Vesta není na tahání dodávky na plaťákukednok píše:ja som skôr myslel kedy budem môcť v pohode používať ťažné?Georgius píše:Teoreticky po 1. garančce 3500 Km, reálně si motor sedne kolem 15 000 plus mínus. Sedne znamená, že klesne spotřeba a zvýší se živost motoru.kednok píše:po koľkých km je vesta zabehnutá?

Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Tuším, že v techničáku je maximálna záťaž na ťažné 700 kg (to k tej "dodávke na plaťáku"
).
A "kedy" - to je na Tebe.
Ja mám aktuálne asi 4.300 km a zatiaľ som nevyskúšal ani maximálku.
Myslím, že jak píše Džordž - auto je poriadne zabehnuté tak od 15.000 vyššie..

Ako sedí vo veste trom ľuďom vzadu? Majú ako také pohodlie?
Není to málo 700kg?Robo píše:Tuším, že v techničáku je maximálna záťaž na ťažné 700 kg (to k tej "dodávke na plaťáku").
To su otazky, ako sa sedi, chod si sadnut a vyskusaj.
Malo vela, sedan ma vzadu bubny.
Malo vela, sedan ma vzadu bubny.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Hrubé zajíždění = využití spíše nižšího spektra otáček (do 3500) a nepřetáčení by se dalo ukončit někde v ujetých 1.500 km. Potom se dá zrychlovat, tedy živější rozjezdy, využití otáček do 4000 rpm, to tak do 5000 km, No a pak bych začal využívat plnou kapacitu motoru. Při zajíždění je velmi vhodné měnit často jízdní režim = často řadit, aby motor běžel pod rozdílným zatížením a v různých otáčkách.valda1971 píše:S rozumnou (menší) zátěží bych jej využil klidně tak od 2.000km,
Já … tedy moje Granta

No a co se týče živosti motoru

Jo - a ještě jedna věc. V chytré knížce píšou výměnu oleje ve 3000 km a potom až v 15000. Ve 3 mi měnili olej v servisu. Černej nebyl, ale byl blízko. Potom jsem si sám vyměnil olej v 8, opět hodně tmavý. A potom v těch 15. To už měl takovou tu tmavě hnědou barvu. Já si měním olej sám po 10000 km, místo knížkou doporučených 15. A zdá se mi, že se to motoru líbí, jede čím dál lépe (možná jen subjektivní pocit).
Takže asi tak. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Robo tuší špatněkednok píše:Není to málo 700kg?Robo píše:Tuším, že v techničáku je maximálna záťaž na ťažné 700 kg (to k tej "dodávke na plaťáku").

LM: u Vesty mi přišlo že jí hlavně potěšila výměna 10W oleje za 5W (tu desítku daly šlapanice, pětka v sadské).
)

..... Nepočítá se to nějak z výkonu motoru ?
Počítá se to z váhy tažného vozu, jeho brzd a poté dalšího.
Počítá se to z váhy tažného vozu, jeho brzd a poté dalšího.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012