Koko Loko píše:Nu, tak proste ty Dacie ... je pravda, ze oproti Ladam jim tak moc nekvili prevodovky i kdyz jsou taky slyset . Ted se zeptam Vestaku. Taky slysite prevody na dvojce a trojce vice jak motor?
Tak ze som nebol daleko od pravdy.
Auta co su na slovensku sa dopredavaju s eu6b.
Vsetky nove objednane budu uz splnat emisnu normu novu ale je tam problem.
VAZ to nema homogolizovane, tak ze caka ktm sa to v nemecku zrealizuje, kedze vsetci vyrobcovia aut maju stymto problem, zvlast u rusov oni maju na vsetko cas.
Nove auta pridu s asi 2mesacnym oneskorenim, tak ze ak vam sľúbili november december. Mozno pridu az na rusinske vianoce alebo novy rok snad nie na velku noc.
Uvidime casu je dost situacia sa moze vzdy zmenit, k lepsiemu.
Neverím, že ten motor zvládne ešte viac uškrťiť, dufám že nebude triasť ako krovinorez
Ja sa divím a čakám to každú chvíľu kedy sa stane tým čo vymýšľajú tie normy a podpisujú sa pod tie sprostosti nehoda
Nemcecký a maďarský trh je veľký a rozbehnutý mali by novú Grantu pretlačiť. Renault sa trochu kopol lebo Vesta sa začala veľmi dobre predávať, ceny modelov Dacie kolíšu veľmi zaujímavo, čím to asi bude No povedzme si Vesta Cross zamútila riadne.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired) Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná) Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Predajca v PD mi potvrdil, že autá čo mali skladom museli dať do 1.9. na značky, lebo by ich neprihlásili už po 1.9. Tie, čo prídu na jeseň už budú splňať novú normu, majú objednaných vraj 20ks (cross, sedan) Je pravda, že homologizacia dlo trvá, ale nie je to len problém Lady, všetky automobilky čakajú. Aby nemuseli zastaviť výrobu, niektorí vyrábajú na sklad a keď príde homologo na konkrétny motor, pustia autá do predajní. Motor Vesty ako atmo nepotrebuje filter pevných častíc, týka sa to najmä turboprdítok, bo majú priamovstrek. U Lady novú normu vraj vyriešia softvérovo. No neviem, som rád, že som stihol kúpiť Vestu ešte bez týchto konín.
lavius píše: U Lady novú normu vraj vyriešia softvérovo. .
tak sa zdá že Cory bude mať roboty až až... neviem si predstaviť čo to bude robiť ak ochudobnia ešte viac zmes... a možno to bude len nejaká nebadateľná prkotina
Dusan píše:Mozno ze nove lady uz maju euro 6c, preto tie nove sw crosky viac trasu motorom, su viac priskrtene aby splnali EU6c?
Je to mozne. Mapy pre kombiky su "ekologickejsie" ako pre sedany. Kombikove mapy vysli neskor. Keby sa niekto ponukol, rad stiahnem mapy a porovnam ich.
Donekonecna skrtit sa neda. Ale hardverovych moznosti je habadej. Lada stale nema EGR ventil a filter pevnych castic. Jedno z toho bude musiet prist v dohladnej dobe.