Liftback píše:To je Supeeer toto
Aký majú zvuk? Lákajú aj dravce? Len ich treba dobre kŕmiť
Furt pípali, tak som ich vrátil matke.
Moderátor: Moderátoři
Liftback píše:To je Supeeer toto
Aký majú zvuk? Lákajú aj dravce? Len ich treba dobre kŕmiť
Prvá serviska by mala byť po tých 2500-3000 km a nemala by si platiť za prácu, iba za materiál. Čiže ak si vypýtajú viac ako nejakých 50-60€, tak to nie je celkom kóšer. Prvá garančka je kvôli tomu, že si auto aj motor "sadá" a treba ho skontrolovať a vymeniť olej v ktorom sa ešte môžu nachádzať drobné otery z povrchových častí trecích plôch a tam je dobre ísť až ku koncu limitu, aby sa tých častíc zachytilo vo filtri čo najviac. Pri druhej prehliadke po 15 000km a ďalších je lepšie ísť radšej skôr, kvôli tomu, že olej sa svojím spôsobom opotrebúva, klesá mu viskozita a stúpajú nečistoty.Kacumi píše:Prosím vás, ktorý ste boli už na prvej servisnej,po koľkých kilometroch ste išli? Najprv mi povedali v predaji že mám dosť po 2000 a teraz keď som sa chcela objednať tak mi hovoril že stačí po 2500 až 3000km. Niekde som čítala že kvôli výmene oleja lepšie skôr.
V Galante som platil 53€. Skús sa opýtať tam. Nemáš to ďaleko.Kacumi píše:Ďakujem za odpoveďe,tak z tou cenou je to teda zaujímavé....mne povedali že to bude stáť 130 eur...
Na prvej garančke sa nemení pelový filter. A ten olej to bola pekná ryža.... https://www.najnakup.sk/motorove-oleje/ ... a-5w-40-5l.grafi2 píše:olejovy filter LADA (realne mahle) 9
5w40 shell 502.00 celkom 50.6
filter pelovy 9
práca 30
spolu 98+ 19 dph
celkovo 118€ - 14750km.
pri 30t más ešte navyše výmenu vzduchového filtra, výmenu sviečok, brzdovky...
ps vzducháč po 23t ešte stále vyzerá k svetu
O krytku přišel taky AdamT z Remoraidu u nedávno prodané Plutonky. Měl podezření, že mu jí někdo ukradl.Duko píše:A ešte jedna skúsenosť z dnešného rána: priznajte sa, koľkí ste už stratili stredovú krytku kolies? Mne dnes odpadli dve. Jednu som našťastie našiel a príčinou je strata pružnosti toho plastu. Budem to reklamovať, len by bolo dobre, ak by sme boli viacerí.